Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky chci se zeptat dnes jsem byla na kontrole, jsem 37+1, ale podle utz ma maly 3200g hlavicka menší odpovida 35+4, nozicka 36+1 ale velke brisko 38+6. Mel to prosim taky nekdo tak? Trochu me to vydrsilo z ema tak velke brisko 😳
@Monousek8 píše:
Ahoj maminky chci se zeptat dnes jsem byla na kontrole, jsem 37+1, ale podle utz ma maly 3200g hlavicka menší odpovida 35+4, nozicka 36+1 ale velke brisko 38+6. Mel to prosim taky nekdo tak? Trochu me to vydrsilo z ema tak velke brisko 😳
a doktor ti říkal, že je něco špatně?
Samozrejme netusim, zda je to stejny pripad. Moje posledni melo velke brisko na velkém uktrazvuku cca 22.tt. Pak mi zjistili na screeningu tehotenskou cukrovku a na dalsim uz, kdy uz jsem mela dietu, tak bylo miminko “hubene”. Dr Frisova to tenkrat hodne komentovala, ze bylo miminko tluste kvuli memu stravovani.
@stinga
Doktor nerikal zs by bylo neco spatne jen ze je proste vetsi
@tulipán
Tehotenskou cukrovku mam a dietu dodrzuji, pan dontor koukal na vysledky samosberu z laboratore a rikal ze hodnoty mam krasne
@Monousek8 Tak kdyz ses ho ptala a rikal ok, tak se prestan stresovat. Nevyrabej si problem, kde neni a tes se bez strachovani. ![]()
Já těmhle odhadum moc velkou váhu už nedávám, rodila jsem 40+5 a dcera měla mít skoro 4 kila, nakonec měla,,jen" 3300g. Navíc každý ultrazvuk ukazoval jiný stáří těhotenství atd. Pokud ti doktor neřekl že je něco v nepořádku tak bych neřešila.
@Monousek8 píše:
@tulipán
Tehotenskou cukrovku mam a dietu dodrzuji, pan dontor koukal na vysledky samosberu z laboratore a rikal ze hodnoty mam krasne
tak proč to řešíš?
mně na tomhle screeningu také vyděsili k smrti, zase že má dítě malé bříško
a PA, která u toho vyšetření byla, mi chtěla vnutit „zelený ječmen a zelenou chlorrelu“ bratru za 3000,–- aby miminko vyrostlo
![]()
dítě se narodilo 51 cm a 3460 g - tak bylo malinké
Když lékař neupozorňoval na nějaké nesrovnalosti, tak to bude dobré. Ani za přesnost měření nemůžeš dát ruku do ohně. ![]()
Buď úplně v klidu. Zaprvé - ta měření nejsou úplně přesná, klikne pár milimetrů vedle a je to pár dní rozdíl. Dělají se z toho pak odhady váhy, to je teprve legrace… Mojí dceři naměřili velkou hlavu a ještě něco, vyšla hmotnost 4379 g v 38+0. Rodila jsem 38+1 plánovaným cisarem a měla úplně průměrnou hlavu i váhu - 34cm a 3310 g. Když doktor nic neříkal, je to v pohodě.
Buď v klidu, malej měl ve 37tt bříško velký na 40+1, hlavičku trošku menší, už teda nevím kolik.
je úplně zdravej. U mě se s tím odhadem váhy sekli jen o 10 gramů.
malyho měřili dva dny před porodem, narodil se s váhou 3840g. ![]()
Ano, syn to tak měl. Menší hlavičku a velké břicho. Já kvůli tomu musela na krevní testy, jestli jsem neprodělala nějakou infekci. Byl tam velký rozdíl ve velikosti hlavy a bříška. Podle utz. Když se narodil, tak vůbec malou hlavu neměl, ono se to na konci těhotenství špatně měří. Ale bříško velké měl. A zůstalo mu to. Říkám, že to má po tatínkovi ![]()