Velké divoké štěně a malé dítě

727
25.2.22 10:18

Velke divoke stene a male dite

Ahoj. Mame 3 deti, 5,7 a 2,5 roku a pred pul rokem jsme si poridili stene Labradoodla, ted je mu 8 mesicu. Pes. Je strasne mily a k detem super, ale je moc divoky, proste kdyz neco vidi skoci, je mu jedno co, kdo je v ceste, nedejboze vidi psa a proste nam syna uz parkrat porazil. Nastesti se nic nestalo ale jsem porad na nervy, a hlidam, ze jo. Mate nejake tipy, jak to prezit ve zdravi, nez kluk bude vetsi? Zklidni se trochu pes? Myslela jsem, ze takove rasy jsou trochu klidnejsi a davaji si pozor. Jasne je to individualni a je to jeste stene. Uz se bojim leta, kdy budou porad na zahrade letat a pes s nima.tak tam se snad nic nestane ale…prosim, vim, ze jsme si to meli rozmyslet predtim, takze takove komentare mi nepomuzou. Je tady nekdo, kdo ma taky male dite a vetsiho psa? Dekuju moc za odpovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24891
25.2.22 10:24

Do roku je to prostě hravé štěně, ano, zklidní se.. ale musíš ho pořádně vychovávat…
ono taky velký pes a tři maličké děti je celkem dost nářez..

Příspěvek upraven 25.02.22 v 10:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
25.2.22 10:28

Přesně před tímhle pořád varuju :mrgreen:
Pes je v pubertě, je to zčásti labík, což jsou tak trochu magoři, než se trochu věkem zklidní. Chce to psí školu, ale to píšu taky pořád. Na tohle není krátká odpověď, já na to mám minimálně deset hodinových lekcí :lol: Jestli chceš tip na dobrou psí školu nebo trenéra, napiš SZ odkud jsi. Pokud nejste úplně marní, může pomoct i individuálka. Ale rady na dálku přes písmenka obvykle moc nefungujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
25.2.22 10:29
@Lucy75 píše:
Co to máte za rasu?labradoodla?? :mrgreen:myslíš labradora?? do roku je to prostě hravé štěně, ano, zklidní se.. ale musíš ho pořádně vychovávat… a jelikož ani nevíš, co máš za plemeno, tak mám o tvé výchově trochu pochyby.. ono taky velký pes a tři maličké děti je celkem dost nářez..

To existuje. Uzitkovej krizenec kralovskyho pudla a labrouse. Nelinaj. Pouzivaj se jako asistaci taky. Nez se zacnes tlemit, googli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
25.2.22 10:29
@Lucy75 píše:
Co to máte za rasu?labradoodla?? :mrgreen:myslíš labradora?? do roku je to prostě hravé štěně, ano, zklidní se.. ale musíš ho pořádně vychovávat… a jelikož ani nevíš, co máš za plemeno, tak mám o tvé výchově trochu pochyby.. ono taky velký pes a tři maličké děti je celkem dost nářez..

Labradoodle… :nevim: https://cs.wikipedia.org/…/Labradoodle

Zas tak vzácné to už dneska není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 10:31

Měla jsem štěně retrívra a dítě ještě v kočárku, jezdili spolu. Dcera je o půl roku starší. Absolutně nejhorší období bylo, když dcera učila chodit, štěně muselo být na vodítku a ještě jsem břichem tlačila kočár. Takže za mě je dva a půl roku nejmladšího úplná pohodička. Náš pes je taky divoký, nehody se stávaly, ale děti padají z malé výšky. Nejděsivější bylo, když pes vběhl pod odrážedlo nebo boby a dítě letělo přes řídítka, na to pozor, jinak v pohodě. Malá dodnes ani nebrečí, když upadne, jen volá: „Mami v pohodě!“ Pes ji vycvičil :lol: Prosím anonym, někdo by mě mohl poznat.

• Citovat
  • Upravit
8523

@Lucy75 labradoodle, to je vořech, co se tváří jako plemeno. Je to labrador s pudlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891

@Tarjei ;) jj, už to vidím, v mém okolí se nevyskytuje, zato labradorů mraky..
každopádně mám zkušenost, že od toho roku se štěně fakt zklidní a u nás třeba zlatý retrívr přesně v tomhle období i přestal ničit jakékoliv věci, boty apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
25.2.22 10:32

Jinak nas retrivr se zklidnil az cca ve 3 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.2.22 10:34

Jasně že se zklidní hlavně teda útočit na dítě nebude, maximálně do něj vrazí, tak si malé dítě kecne na zem, staršímu nehrozí vůbec nic.

No a začněte s ním chodit na cvičák. Se psem. V tuhle chvíli je o fous schopnější naučit se poslouchat povely než batole :-D, respektive starší dítko už může na cvičák s vámi a učit se základy toho jak pracovat se psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
25.2.22 10:34

@asha no, jo no, pozde bycha honit. 8o my bydlime v zahranici ale denuji. Jen problem je, ze muz je pracovne casto na cestach a ja s 3 detmi do psi skoly nebudu moct. Ale promluvim si snim, vi kdy nebude muset pryc tak se poinformujem. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
25.2.22 10:37

@PetraJ nahodou tohle krizeni se povedlo. Kdyz mas postizeny dite, nemas uplne precpany energeticky fondy a neuklizet psi srst je premie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
25.2.22 10:38

@Ou no ja se jen bojim, ze neco bude stat vedley treba stul s rohem nebo venku neco tvrdeho a spadne na hlavu. No asi proste bude muset kontrolovat nez se zklidni no. Predchvilkou jsme byli venku a prisel pes s kterym si mel pohrat. A ja na neho sedni, a sedel, musela jsem vyhodit potrebu. A najednou proste skocil protoze neumi jeste tak dlouho cekat a syn stal metr od neho a primo do oblicej ho vrazil, jsem ho jeste zatahla. Syn spadnul na zem, nastesti nic. Tak moje vina, mela jsem mit syna v kocarku nebo vic dal :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
@Tarjei píše:
@PetraJ nahodou tohle krizeni se povedlo. Kdyz mas postizeny dite, nemas uplne precpany energeticky fondy a neuklizet psi srst je premie.

No, nas krizenec je asi po matce labradorce a lina jak prase :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917

Podľa mňa ti nejaké psie školy moc nepomôžu, nie k tomu aby si ich mohla nechať len tak spolu s minimálnym dozorom. Proste niektoré psy sú prirodzene opatrnejšie okolo detí a niektorým to nedôjde nikdy, a to nezávisle na celkovom temperamente. Mám hyper pracovného labradora a okrem jedla si okolo dieťaťa dáva pozor aby ju neprevalcoval, zato lenivý starý hovawart keď chce micek tak sa kľudne celou váhou vrhol na ročnú ledva stojacu :roll:

Chce to proste dozor, eliminovať rizikové situácie (u nás napr micky pohodene na záhrade) a hlavne naučiť staršie deti nejaké bezpečnostné pravidlá, aby šteňa príliš nerozblbli a ten potom nezvalcoval najmladšieho. A veľmi dobré privolanie naučiť psa, aby si ho mohla rýchlo odpovelovat od detí keď uvidíš že sa to začína zvrhavat.

Ale oni sú aj deti celkom odolné, zas nejakého drcnutia občas by som sa nebála, hlavne na tráve, tak čo spadne vstane ide ďalej 8)

@Lucy75 Labradoodle je kríženec pudla s labrosom ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný