Velké problémy s E.on

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Ou
24138
22.8.22 22:58

Nedopisuj si s nima sama, najdi si právníka a použij správné fráze a dostatenčě výhružné doporučené dopisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2505
22.8.22 23:04

A oni nemají telefonní linku?.. Že by ses přes počítač dostala až k nějaké živé komunikující osobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
22.8.22 23:09

Zavolat tam. Píšeš si vůbec s Eonem? Aby to nebyl ještě nějaký podvod co se tváří jako Eon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
22.8.22 23:11

Zajdi přímo na pobočku. V ČB mají centrálu, tak si přinejhorším udělej výlet do Budějovic. Je to zajímavé, protože PRE na zálohách nebazíruje, řeší až konečné vyúčtování, ČEZ to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
22.8.22 23:13

Nevím odkud jsi, ale tady mají mapu poboček. Emailem či telefonem se s nimi vůbec nebav. https://www.eon.cz/kontakty/#… je tam i kontakt na zákaznický servis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
22.8.22 23:19

Tak já mám teda s infolinkou jen ty nejlepší zkušenosti-měli jsme neřešitelný problém a paní na infolince si to vzala „za své“ a vše vyřešila. Každý den nám volala, jak to pokračuje a opravdu to dořešila.
A poslala jsi jim např. scan všech plateb? Jako že ti to souhlasí s platebním kalendářem? Nemáte ještě nějaké jiné odběrné místo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
22.8.22 23:36

My teda máme celou dobu Eon. A nikdy s nimi problém nebyl. I se tam dalo normálně dovolat, když bylo třeba. Muž tam volal, když se začala zvedat cena energií letos. My máme pouze vše na elektriku. Tak se s nimi tehdy bavil, jak to bude s tím naším sníženým tarifem atd. A normálně mu odpovídali. Pokud jsi se nemohla dovolat. Tak jít na jejich pobočku. Proč jsi nekontaktovala nějakého kamaráda právníka, aby to vyřešil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
22.8.22 23:41

Tohle se mi nějak nezdá. I když jsou všichni „zloději“, tak problémy s úhradami nebývají. Ale nějaká chyba v jejich systému se vyloučit nedá. Asi by fakt bylo nejlepší vytisknout výpisy z banky a jít jim to osobně omlátit o čumák a naléhat na písemném protokolu z místa podání.

• Citovat
  • Upravit
14588
22.8.22 23:45
@Martha03 píše:
Zavolat tam. Píšeš si vůbec s Eonem? Aby to nebyl ještě nějaký podvod co se tváří jako Eon…

Přesně mě to napadlo taky :nevim:
Zakladatelko, komunikuješ s nimi aspoň na oficiální infolince? Já bych tam už dávno byla osobně s výpisem plateb a porovnat to s předpisem záloh, to přece není možné nedohledat. Nenech se odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
22.8.22 23:46

Může být chyba, že nesedí variabilní symbol. A hned je to, že se nemusí spárovat provedená platba a určité jméno. Na emaily bych se dávno vykašlala. Zítra bych osobně vletěla do nejbližší pobočky eonu. Papíry v ruce a nehnula bych se. Dokud by situace nebyla prověřená, vyřešená.
Jestli dojde k odpojení. Tak zpětné připojení něco stojí. Nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
23.8.22 00:36

Na emaily bych se dávno… a už bych byla na pobočce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
23.8.22 01:02
@Kelsey píše:
Může být chyba, že nesedí variabilní symbol. A hned je to, že se nemusí spárovat provedená platba a určité jméno. Na emaily bych se dávno vykašlala. Zítra bych osobně vletěla do nejbližší pobočky eonu. Papíry v ruce a nehnula bych se. Dokud by situace nebyla prověřená, vyřešená.
Jestli dojde k odpojení. Tak zpětné připojení něco stojí. Nebo se pletu?

dost pochybuji, že by poměrně velká společnost, jakou je Eon, řešila nezaplacené zálohy. Zálohy jsou především kvůli tomu, aby lidé neměli problémy s placením u konečného vyučování. Jak jsem psala z vlastní zkušenosti vím, že další dvě velké společnosti (PRE, ČEZ) nezaplacené zálohy neřeší. Ano, pošlou předpis záloh, ale když je nezaplatíš, tak neřeší, následně pak při vyúčtování pošle co je třeba zaplatit. Zálohy nejsou povinnost. Je to spíše pro dobro zákazníka a samozřejmě pro pozitivní cashflow firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
23.8.22 01:49
@Anonymní píše:
@Martha03 peníze určitě posílám na účet eonu, ale ty emaily jsou vyloženě strojové bez živé reakce na dotazy apod.

Muzes se jeste obratit se stiznosti na ERU.
A jaka je adresa toho emailu? Tohle vypada spise na nejaky podvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75454
23.8.22 02:31
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonym, nebo smazat.
Tohle je téma, které tu rozebírám nerada, ale už si nevím rady.
Už v podstatě rok se dohadujeme s E.onem. Situace se má tak, že nám někdy loni v létě přišel výhružný email, že jsme rok předtím nezaplatili údajně zálohu v čas a byla vystavená upomínka 200kč a my ji nezaplatili. Jenomže jsme zaplatili zálohy normálně, protože v IB vidím, že tam žádná prodleva nebyla, tak jsme jim napsali, že jde o omyl a upomínka zřejmě nepatří nám. Měsíc na to přišla další upomínka na dalších 200kč, že ta původní, prý rok stará, o které jsme neměli tušení, byla tedy uhrazena zálohou, ale že nyní dlužíme kvůli tomu na zaloze. Napsala jsem jim, že odeslaná částka je záloha, ne žádná upomínka, že mi žádnou neposlali. Oni tvrdili že před rokem že ano a že teď druhou, poštou, nic však nepřišlo. Chtěla jsem čísla upomínek - dopisů. Poslali nějaký čísla, ale na poště to nedohledali, že taková čísla zásilek neevidují ani z dřívějška. Napsala jsem to zpět na E.on, ale mezi tím přišla další upomínka. Rozzuřená do běla jsem jim tedy poslala 600kč za tři upomínky které fakt nevím za co a kdy jsme dostali. Jenže další měsíc opět upomínka s tím, že nemáme zaplacenou zálohu. Obratem jsem jim poslala výpis že rozhodně máme a dokonce jsem jim poslala o 600kč víc. Bez reakce a asi o týden později opět výzva k uhrazení dluhu, že není zaplacená záloha. Tak jsem si řekla, že asi mají špatný email, napsala tam. Jenže nepřišla žádná reakce, odpověď je vždy strojově zkopírovaný text s výzvou k úhradě uhrazené zálohy podložené výpisem z IB kde to prostě nemají šanci uhadat. Máme opět třetí upomínku za údajné nezaplacenou zálohu, tak jsem nakonec se zaťatými zuby poslala o zálohu víc, ale tento měsíc opět to samé. Poslala jsem stížnost na komunikaci s nimi. Bez reakce. Žádost o osobní schůzku, bez reakce. Žádost o vysvětlení, potvrzení přijatých plateb. Nic. Vše ignorují, stále posílají výzvu k úhradě na stále stejnou částku i když jim pošlu peníze navíc tak to přijde zas. Už jsem z toho fakt zoufalá. Dnes přišlo oznámení o odpojení plynoměru, dluh je údajně 500kč (jedna záloha) a 800kč (čtyři upomínky). Je tohle vůbec možný? Mám šanci dostat zpět ty peníze za neoprávněné upomínky? A co dělat, když komunikují jako stroj :nevim:

Mámě přišla asi před půlrokem od E.onu smska!, že jestli nezaplatí dloužnou částku už nevím kolik, odpojí jí elektroměr. 8o
Což mě rozveselilo, protože máma na sebe žádný elektroměr vedený nemá, tím spíš ne s dodávkami elektřiny od E.onu, a nejdřív jsem chtěla nad sms mávnout rukou a neřešit,
Táta paranoidně běsnil, že to jsou určitě nějací podvodníci a že je třeba je nahlásit na policii, takže já si otráveně vyhledala číslo E. oňácké infolinky, dovolala jsem se a operátorce vysvětlila problém. A pozor, smska skutečně byla od nich, akorát zřejmě měli telefon na nějakého neplatiče, který si pravděpodobně změnil telefon (nebo to v E.onu měli špatně zaznamenané) a jeho číslo má teď máma. Není vůbec zákaznicí Eonu a nikdy nebyla, na její jméno nikdy nebylo žádné odběrové místo vedeno.
Ještě jsem si upřesnila, z jaké lokality dotyčný neplatič je, paní povídala, že z Brna - Žabovřesek, já jí poděkovala za informaci a poradila jsem jí, ať dotyčného klidně odpojí. 8) :* Úplně klidně můžou mít u někoho omylem uvedenou Tvoji mailovku, takže šupky buď na pobočku, nebo se alespoň normálně dovolej na jejich linku a situaci vyřeš s někým živým. Jestli jsi peníze posílala na reálný E. onový účet, budeš tam mít přeplatek, což se v dnešní době šikne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
23.8.22 05:12

@sirikit Tos mi pripomnela, ze mi kdysi takto psali z Ceske sporitelny jako svemu dluznikovi. Jenze ja nikdy klientem CS nebyla :? Taky jsem tam zavolala, ze maji spatny telefon :nevim:
Ale zakladatelka klientem E-on je. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák