Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A já myslela, že napíšeš, žes přibrala 40kg
Klííííd, hoď se do pohody, zbytečně stresuješ ![]()
Ahoj,
mně zjistil gynekolog cukrovku u I. těhu hned na začátku (první odběr krve, vysoké hodnoty cukru), při dalších kontrolních odběrech taky - ztráta dítěte ve 21. tt.
Teď ve II. těhu se to vědělo taktéž hned od začátku - vyšší hodnota cukru při odběru (neřešilo se). Začalo se to řešit až jsem neprošla na zátěžovém testu oGTT, docházím na diabetologii. Mimi krásně prospívá, váhový odhad má v pořádku.
Před těhu má váha 56,5 kg, 160 cm, aktivní sportovec, nyní jsem 36. tt (rizikové těhu) a mám 69 kg (+12,5 kg). Mám dia dietu a zadek jako almaru ![]()
Slyšela jsem, že poslední 9. měsíc váha letí nahoru nejvíc, což tedy asi můžu začít potvrzovat. I přes dietu mi kila nějak letí nahoru.
Já si celý život dřela postavu, abych se sama sobě líbila a vždy si připadala tlustá i když jsem nebyla. Po úmrtí dítěte se vše přeplo.
Tvých 8 kg mi přijde v pohodě, neboj doktoři si vše kolem mámy a miminka pohlídají.
a kila hoď za hlavu, opravdu se tím nestresuj. ![]()
U prvniho tehotenstvi jsem nabrala 5 kg, cukrovku jsem nemela, u druheho tehotenstvi jsem nabrala 2 kila, cukrovku jsem nemela, u tretiho tehotenstvi (dvojcata) jsem nyni ve 31+0 tt, nahore mam 4 kg a cukrovku mam, jedine, co mi pri mereni nevychazi je lacna hodnota. Pry je to kvuli dvema placentam, merim se a zapisuju hodnoty.