Velmi hluční sousedé, co dál?

Anonymní
22.10.24 17:14

Velmi hluční sousedé, co dál?

Ahoj, jdu si tu pro radu, protože už nevím jak dál a asi nezbývá, než se odstěhovat.
Bydlíme ve 3 patře bytovky. Nájem na okolí platíme celkem pěkný na dnešní ceny, jedné bychom platili třeba o 4tis. víc, manžel tu má práci, já taky, máme tu rodinu a přátelé, ale žijeme v malém městě, kde další byty nejsou a jediná možnost je jít do jiného.
No k věci, nad námi bydlí rodina s jedním dítětem a od rána od 5h do večera 11h neustále bouchá, skáče, Tříska do topení…z toho všeho nám neustále štěká pes, třesou se stěny. :,( nemůžeme mít ani televizi zapnutou, protože I když je na hlasitost v půlce, onen křik a rachot nám to stejně přeruší. Nevyspali jsme se už tak 4 měsíce. Každé ráno pravidelně v 5h to začíná a i přes špunty to jde slyšet. Jsme pak oba absolutně nevyspali a když už se chceme vyspat přes víkend, tak je to ještě horší :,(.
Konfrontace obou z páru proběhla několikrát, vždy slušně a na to se nám dostalo arogantní odpovědi… oni se omezovat nebudou.
Přijde nám dokonce, že ještě přidali. Když je u nás návštěva, tak ti nechápu co se tam děje.
A teď co dál? Jsou v nájmu stejně jako my. Ale asi nejsme úplně škodlibí, aby jsme si ně stěžovali, aby je třeba vyhodili. :oops:
Možná jsme moc měcí, nevím, kdyby někdo přispěl zkušeností, budu ráda. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2164
22.10.24 17:29

Odstěhujte se, s asociály není řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
22.10.24 17:32

Mají dítě, no. Nejlepší je se odstěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
22.10.24 17:38

A ostatní si v domě nestěžují?
Pokud je hluk takové síly popisuješ, musí to rušit i sousedy vedle, atd…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.24 17:54

@kocourGarfield nad nima už nikdo nenydli a naproti nim bydlí stara paní alkoholička. Jinak se vše nese i chodbou, ale asi tím, že je bytovka plná důchodců to nikomu nevadí, protože neslyší. Jediní mladí jsme my a oni. :think:

• Citovat
  • Upravit
24716
22.10.24 17:58

Víte, od koho pronajímají? Pokud ano, stěžovala bych si. Domluvy s nimi jsou evidentně nemožné, třeba by si je majitel trochu srovnal. Zažila jsem něco podobného, takže chápu vaše zoufalství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
22.10.24 18:00
@Anonymní píše: Více

a vy nechodíte do práce? že víte, že od 5 ráno do 23 večer je tam randál?
a že to nevadí důchodcům, to je divné, ne všichni jsou hluší - a většinou jsou opravdu 24/7 doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
22.10.24 18:01

To je zvláštní, protože důchodci naopak bývají hodně hákliví na hluk. To mate celkem smůlu na plný barák hluchých.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.24 18:08

@stinga přítel dělá každý den jinak, takže to slyší víc než ja a já jsem momentálně na nemocenské, takže to teď poslouchám i já každý den. Ale když jsme v práci a přijdu domů, poslouchám to v těch 5, před budíkem, a od příchodu 15h do 11h večera. A důchodci tu mají okolo 80let. A hlavně, nebylí přímo pod nimi, takže určitě je pravděpodobně, že to neslyší a z chodby to např. v 1patře slyšet přímo v bytě nejde, podle mě.

• Citovat
  • Upravit
5098
22.10.24 18:09

No nevím, to dítě spí jen šest hodin denně? To se mi trochu nezdá. Narovinu říkám, že skákající dítě by mi vadilo méně, než pes štěkající celý den. Jinak ale chápu, že jste z toho na nervy, kor když děti nemáte. Majitel bytu by nepovolil nějaké hlukové izolace, třeba sádrokarton na strop by hodně pomohl?

To dítě je jak staré? Naštěstí pro vás z tohohle děti poměrně rychle vyrostou a jistě bude brzy trávit většinu času ve škole nebo školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.24 18:10

@kocourGarfield jak píšu, tady bydlí většinou babiny okolo 80, které neslyší ani zvonek, když na ně zvolíte, že mají klíče v zámku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.24 18:13

@Zmatka my to taky nechápeme, ale ano, vypadá to, že spi jen 6h. Přitom, dle mého by ho nemuseli budit v 5h ráno, nechodí ani do školky.

• Citovat
  • Upravit
5098
22.10.24 18:15

Tak jednou věcí si jsem zcela určitě jistá, že ho v těch pět záměrně nebudí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
22.10.24 18:19

a kolik je dítěti let? není postižené?
a jak píše nade mnou, určitě ho záměrně nebudí, ale to dítě se tak budí samo - proto mě napadlo, jestli třeba není autistické - ti spí málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15877
22.10.24 18:19

Přestěhovat, s dezoláty se člověk nedomluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný