Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A ostatní si v domě nestěžují?
Pokud je hluk takové síly popisuješ, musí to rušit i sousedy vedle, atd…
@kocourGarfield nad nima už nikdo nenydli a naproti nim bydlí stara paní alkoholička. Jinak se vše nese i chodbou, ale asi tím, že je bytovka plná důchodců to nikomu nevadí, protože neslyší. Jediní mladí jsme my a oni. ![]()
Víte, od koho pronajímají? Pokud ano, stěžovala bych si. Domluvy s nimi jsou evidentně nemožné, třeba by si je majitel trochu srovnal. Zažila jsem něco podobného, takže chápu vaše zoufalství.
@Anonymní píše: Více
a vy nechodíte do práce? že víte, že od 5 ráno do 23 večer je tam randál?
a že to nevadí důchodcům, to je divné, ne všichni jsou hluší - a většinou jsou opravdu 24/7 doma ![]()
To je zvláštní, protože důchodci naopak bývají hodně hákliví na hluk. To mate celkem smůlu na plný barák hluchých.
@stinga přítel dělá každý den jinak, takže to slyší víc než ja a já jsem momentálně na nemocenské, takže to teď poslouchám i já každý den. Ale když jsme v práci a přijdu domů, poslouchám to v těch 5, před budíkem, a od příchodu 15h do 11h večera. A důchodci tu mají okolo 80let. A hlavně, nebylí přímo pod nimi, takže určitě je pravděpodobně, že to neslyší a z chodby to např. v 1patře slyšet přímo v bytě nejde, podle mě.
No nevím, to dítě spí jen šest hodin denně? To se mi trochu nezdá. Narovinu říkám, že skákající dítě by mi vadilo méně, než pes štěkající celý den. Jinak ale chápu, že jste z toho na nervy, kor když děti nemáte. Majitel bytu by nepovolil nějaké hlukové izolace, třeba sádrokarton na strop by hodně pomohl?
To dítě je jak staré? Naštěstí pro vás z tohohle děti poměrně rychle vyrostou a jistě bude brzy trávit většinu času ve škole nebo školce.
@kocourGarfield jak píšu, tady bydlí většinou babiny okolo 80, které neslyší ani zvonek, když na ně zvolíte, že mají klíče v zámku ![]()
@Zmatka my to taky nechápeme, ale ano, vypadá to, že spi jen 6h. Přitom, dle mého by ho nemuseli budit v 5h ráno, nechodí ani do školky.
Tak jednou věcí si jsem zcela určitě jistá, že ho v těch pět záměrně nebudí ![]()
a kolik je dítěti let? není postižené?
a jak píše nade mnou, určitě ho záměrně nebudí, ale to dítě se tak budí samo - proto mě napadlo, jestli třeba není autistické - ti spí málo
Ahoj, jdu si tu pro radu, protože už nevím jak dál a asi nezbývá, než se odstěhovat.
nemůžeme mít ani televizi zapnutou, protože I když je na hlasitost v půlce, onen křik a rachot nám to stejně přeruší. Nevyspali jsme se už tak 4 měsíce. Každé ráno pravidelně v 5h to začíná a i přes špunty to jde slyšet. Jsme pak oba absolutně nevyspali a když už se chceme vyspat přes víkend, tak je to ještě horší
.

Bydlíme ve 3 patře bytovky. Nájem na okolí platíme celkem pěkný na dnešní ceny, jedné bychom platili třeba o 4tis. víc, manžel tu má práci, já taky, máme tu rodinu a přátelé, ale žijeme v malém městě, kde další byty nejsou a jediná možnost je jít do jiného.
No k věci, nad námi bydlí rodina s jedním dítětem a od rána od 5h do večera 11h neustále bouchá, skáče, Tříska do topení…z toho všeho nám neustále štěká pes, třesou se stěny.
Konfrontace obou z páru proběhla několikrát, vždy slušně a na to se nám dostalo arogantní odpovědi… oni se omezovat nebudou.
Přijde nám dokonce, že ještě přidali. Když je u nás návštěva, tak ti nechápu co se tam děje.
A teď co dál? Jsou v nájmu stejně jako my. Ale asi nejsme úplně škodlibí, aby jsme si ně stěžovali, aby je třeba vyhodili.
Možná jsme moc měcí, nevím, kdyby někdo přispěl zkušeností, budu ráda.