Velmi malý plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@LadyLada píše:
Jde ještě o to, co si kdo představuje pod pojmem tvrdě pracovat.
No to je taky pravda, pro každého je ta mez jiná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je pro chlapa směšná výplata i za běžnou osmihodinovku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zismarja, zijem v kapitalismu, kdy ten plat je dohodnutý oběma stranama. Nikdo ho nenutí za tak malý plat makat. Tak asi tomu chlapovi to nevadi, jinak už je asi dávno jinde.
- Citovat
- Upravit
Udivuje mě, že to tvému muži vyhovuje. Už ty peníze „na ruku“ by mi dost nešly pod nos. Uvědomujete si, že kdyby se mu stal nějaký úraz nebo dlouhodobě onemocněl, že se mu nemocenská počítá pouze z toho, co má papírově? A nemocenská z desítky…
Každopádně, plat je to za tu pracovní dobu opravdu mizerný!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kirbisek píše:
Udivuje mě, že to tvému muži vyhovuje. Už ty peníze „na ruku“ by mi dost nešly pod nos. Uvědomujete si, že kdyby se mu stal nějaký úraz nebo dlouhodobě onemocněl, že se mu nemocenská počítá pouze z toho, co má papírově? A nemocenská z desítky…
Každopádně, plat je to za tu pracovní dobu opravdu mizerný!
no presne. na to uz par lidi dojelo. znama si leta pochvalovala, jak je to super, ze dostava ofiko minimalni plat a bokem dalsich 10tis. no pak byla 8mesicu na neschopence a nemela na chleba. ona nastesti zivi jen sebe a nejak to prekonala. ale mit na krku manzelku a dite je neco jineho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali Tak ale pokud dostávám 10tis. bokem, tak nejsem blb a platím si komerční pojištění na neschopnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Ali-Ali Tak ale pokud dostávám 10tis. bokem, tak nejsem blb a platím si komerční pojištění na neschopnost.
no, evidentne tak kazdy neuvazuje, znama nemela skoro ani zadne uspory. ale mela novou kuchyn ![]()
vsak by me zajimalo, jestli u zakladatelky tohle pojisteni vedou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj vydělává sice 200 mesicne, je to programator, ale jde to kompletně na jeho firmu,
On vydělává 200 tis. a ty ho živíš? Není někde chyba? Jeho firma, jeho peníze. Nebo má nějakou obrovskou režii??
- Citovat
- Upravit
Od té doby, co jsem tu četla příspěvek, že manžel nedostával rok plat a pořád chodil do práce, už je možné všechno. Škoda, že pak zakladatelka nenapsala, jak to dopadlo. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 píše:
Od té doby, co jsem tu četla příspěvek, že manžel nedostával rok plat a pořád chodil do práce, už je možné všechno. Škoda, že pak zakladatelka nenapsala, jak to dopadlo.
Jo nato si vzpomínám také. Nevíš, kde je ta diskuze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blekota píše:
Jo nato si vzpomínám také. Nevíš, kde je ta diskuze?
Nevím. Už jsem to i hledala a nenašla. Moc by mě zajímalo, jak to dopadlo.
- Citovat
- Upravit
Děkuju za odpovědi. Konečně si alespoň o sobě nemusím myslet, že jsem zbytečně náročná. Ne že bych byla tak na prachy, ale prostě si myslím, že si fakt zaslouží víc. Hlavně když takhle maká pořád, tak si zaslouží mít na určité věci…
Ano, maká takhle už tři roky, co do téhle firmy přešel. Podle mě to nemůže člověk dlouho vydržet, ale on většinou ještě přijde z práce a jde ještě dělat něco kolem domu, s autem… Šílený!! ![]()
Jsem si 100% jistá, že si ohledně platu nevymýšlí, máme společnej účet, všecko vždycky donese domů, nikde si neschovává. On je typ člověka, co je tak hodnej, až je blbej. Pro dobrotu ostatních by se rozkrájel, optimista za každého počasí, nic mu nevadí, nic mu nepřekáží, nic neřeší. Jenže já už dlouho u jeho rodičů nevydržím, potřebuju, abychom se přestěhovali do vlastního… ale vážně není z čeho! ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
tobě to vadí, proč si teda nehledas taky nějakou práci?
nejsem si jista, jak to chceš změnit jinak, když to jemu vyhovuje. Já bych si hledala nějaký další vydelek.
Muj vydělává sice 200 mesicne, je to programator, ale jde to kompletně na jeho firmu, tak ho teď trochu zivim, ale vydělávam taky dost nemalou castku.
Vydělávat jít nemůžu, protože mám dvouměsíční miminko. Mám rodičák, ale to jaksi s takovým platem moc nepomůže. Jinak bych makat samozřejmě šla! ![]()
- Citovat
- Upravit
Jinak pracuje u pily, vyrábí nábytek, jezdí i na montáže… Dle mého názoru i těžká práce co se týče bezpečnosti…
- Citovat
- Upravit