Velmi malý plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3641
20.3.15 15:02
@martina.se píše:
10 tis je fakt smutný.. to není plat pro chlapa.. :think:

A pro ženu je 10 tisíc plat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
20.3.15 15:02

@Kobliha51 co vím, tak i přímo stolaři dostatávali před dvěmi lety cca 16 hrubého, ti co byli dlouho 18, takže pokud nejede sám na sebe o moc líp by nepořídil…

a třeba u nás je opravdu taková mzda běžná :nevim:, pokud člověk v něčem fakt nevyniká, nebo nemá specializaci (myslím tím dělnické profese bez vzdělání)..

a schválně jsem se koukala na nabídky práce u nás v kraji a prostě tohle je špatně placený obor…to je lepší jít dělat do fabriky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.15 15:17

Promiňte, že odpovídám tak pozdě, malej mi to moc nedovolí :-D
Ono kdyby dostal těch 14 čistého, držím hubu, že jo. Ale takhle kdyby on vlastně nedělal přesčasy a končil normálně (což dle jeho slov klidně může, šéf mu v tom nebrání), tak nemáme z čeho vyžít, protože desítka prostě nestačí :nevim: Je to na prd, protože nic neušetříme, už takhle jsme kolikrát v mínusu.

Mě to prostě nepřijde normálně ze strany toho šéfa. Na jednu stranu pohodovej člověk, co s ničím nemá problém, ale na druhou stranu by se měl trošku vzpamatovat a být rád, že mu za ty prachy vůbec někdo maká. Chlap se pořád vymlouvá, že on to má taky těžký, teď si koupil novou budovu, navíc ji rekonstruují, je těžká doba, hodně zakázek, nestíhají… jenomže to je přece problém jeho šéfa! Když už má jednou firmu a má pod sebou zaměstnance, musí je taky platit tak, jak si zaslouží.
Chlap je prostě blbej. Podle mě spíš ani neví, jak by si o víc řekl. Jemu by to bylo asi trapný. Jenomže s takovou nevím nevím…

• Citovat
  • Upravit
30556
20.3.15 15:20

Ale zakladatelko to je ono, kdžy mu za to ty lidi dělají včetně tvého chlapa, tak proč by jim přidával :think:

já bych si vubec nedovolila nadávat na šéfa, když by mu tam za to nedělala nikdo, tak bude muset jít s platem nahoru nabídka vs. poptávka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.15 15:23

@Janise Děkuju za radu. Přesně tohle je on… taky všechno musím řešit já, a většinou mi řekne, že jsem hysterka, co všechno moc řeší, že mám taky někdy vypnout atd… jenže to nejde, když on je takovej do větru. Jednou jsem mu v naštvanosti řekla, že i kdyby se mu někdo vys… na hlavu, tak se zasměje a jde dál… :pocitac: A je to fakt.

Řeším to bydlení i z toho důvodu, že nebydlíme přímo v tom baráku u jeho rodičů, ale vedle v menším… no a buď budeme muset dát majlant na opravy (je třeba udělat novou střechu, omítky, časem přistavět min. 2 pokoje, protože to máme malinký). No a podle mého názoru by bylo lepší si vzít radši hypotéku na alespoň částečně zrekonstruovaný byt, mít tím pádem už větší, což bychom stejně za několik let museli řešit a hlavně BÝT VE SVÝM. Jenže on mě s tím pošle rovnou do háje, že na to nemáme. Takhle dáme peníze na rekonstrukci a za pár let stejně budem muset přistavit anebo se přestěhovat (takže bychom zaplatili dvakrát tolik). Jenomže kde my vezmeme na to, abychom spláceli hypotéku a ještě měsíční služby v bytě, to fakt nevím… :nevim: :nevim:

Svýho chlapa jinak strašně miluju. Až na jeho růžový brejle teda :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.15 15:25

@catherine100 No jo, jenže on má záruku, že mu tam dělat budou, jelikož ten druhej zaměstnanec je jeho syn. A účetní mu dělá dcera. Rodinná firma. Takže má záruku, že tam prostě dělat budou. A chlap ani nenaznačí, že jinak půjde. Na to je to srabík :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.15 15:27

Jinak všem strašně moc děkuju za podporu. Asi by nebylo k zahození si pár vašich komentářů vytisknout a dát mu to přečíst, ať se vzpamatuje. Ale to by se mu asi moc nelíbilo, kdyby zjistil, že naši situaci řeším na netu… :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.15 15:32

Můžu se zeptat těch, kteří to mají podobně, jak z toho platu vyžijete? Protože já celej den sepisuju výdaje a prostě nevím, kde by se dalo ušetřit, protože už tak žijeme skromně a to ještě k tomu splácíme auto! O_o

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
20.3.15 15:37
@Anonymní píše:
@catherine100 No jo, jenže on má záruku, že mu tam dělat budou, jelikož ten druhej zaměstnanec je jeho syn. A účetní mu dělá dcera. Rodinná firma. Takže má záruku, že tam prostě dělat budou. A chlap ani nenaznačí, že jinak půjde. Na to je to srabík :jazyk:

Mají ho tam jako otroka. Majitel si koupil novou budovu a ten tvůj mu ji pomáhá splácet. V té budově i bydlí a nebo bude? Na co potřebuje pro dva dělníky novou budovu? Nevyplatilo by se tomu tvému manželovi, kdyby začal podnikat a dělal sám na sebe?

• Citovat
  • Upravit
3681
20.3.15 15:42
@Anonymní píše:
Promiňte, že odpovídám tak pozdě, malej mi to moc nedovolí :-D
Ono kdyby dostal těch 14 čistého, držím hubu, že jo. Ale takhle kdyby on vlastně nedělal přesčasy a končil normálně (což dle jeho slov klidně může, šéf mu v tom nebrání), tak nemáme z čeho vyžít, protože desítka prostě nestačí :nevim: Je to na prd, protože nic neušetříme, už takhle jsme kolikrát v mínusu.Mě to prostě nepřijde normálně ze strany toho šéfa. Na jednu stranu pohodovej člověk, co s ničím nemá problém, ale na druhou stranu by se měl trošku vzpamatovat a být rád, že mu za ty prachy vůbec někdo maká. Chlap se pořád vymlouvá, že on to má taky těžký, teď si koupil novou budovu, navíc ji rekonstruují, je těžká doba, hodně zakázek, nestíhají… jenomže to je přece problém jeho šéfa! Když už má jednou firmu a má pod sebou zaměstnance, musí je taky platit tak, jak si zaslouží.
Chlap je prostě blbej. Podle mě spíš ani neví, jak by si o víc řekl. Jemu by to bylo asi trapný. Jenomže s takovou nevím nevím…

V tezke dobe se nekupuji a nerekonstruji vyrobni budovy… Myslim, ze seficek bude trochu vydriduch, ale kdyz se sebou necha tvuj chlap orat, tak je to pak tezky zmenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.15 15:45

@Kobliha51 Taky jsem mu už říkala, že jim tam maká jak debil. Tu budovu mají jenom pro firmu, jinak makali u nich doma, jelikož se teprve rozjížděli. Ale jak si udělali dobrý jméno, tak se jim s nabídkama rozsypal pytel. Já se teda v podnikání nijak extra nevyznám, ale… chápu, že platí budovu, ale tak snad když mají tolik nabídek, že nestíhají, musí mít taky za ně dost peněz, nebo ne? :?:
To by se asi nevyplatilo, tady u nás je právě nábytkářů hodně, sama se divím, že se jim ta firma vůbec tak rozjela 8o
Třeba kdybych mu nějakým způsobem řekla, jak si o zvýšení platu říct, ale… sama nevím, jak by se měl na to zeptat, aby si ještě třeba nepřihoršil, aby to nevyznělo blbě… Přeci jen je to taková nepříjemná věc… :|

• Citovat
  • Upravit
3681
20.3.15 15:52
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Taky jsem mu už říkala, že jim tam maká jak debil. Tu budovu mají jenom pro firmu, jinak makali u nich doma, jelikož se teprve rozjížděli. Ale jak si udělali dobrý jméno, tak se jim s nabídkama rozsypal pytel. Já se teda v podnikání nijak extra nevyznám, ale… chápu, že platí budovu, ale tak snad když mají tolik nabídek, že nestíhají, musí mít taky za ně dost peněz, nebo ne? :?:
To by se asi nevyplatilo, tady u nás je právě nábytkářů hodně, sama se divím, že se jim ta firma vůbec tak rozjela 8o
Třeba kdybych mu nějakým způsobem řekla, jak si o zvýšení platu říct, ale… sama nevím, jak by se měl na to zeptat, aby si ještě třeba nepřihoršil, aby to nevyznělo blbě… Přeci jen je to taková nepříjemná věc… :|

Ja bych zacla tim, ze si moc vazim toho, ze mi dal praci, ze me ta prace bavi, vsak jsem tu uz nejaky ten rok a ze to i on musi videt, ze stojim za firmou, ze je fajn, ze se podnikani rozbiha a blabla, ale ze musi zivit rodinu a jestli by mu nepridal aspon x. Za zkousku nic neda a pokud je sef, tak v pohode, jak rika, tak urcite z toho problemy mit nebude.
Edit: a pokud ma tento plat uz nekolik let, tak bych argumentovala alespon inflaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
20.3.15 15:57

Normálně ať zajde za šéfem, když je podle něj v pohodě, a řekne mu, že už tam dělá už tolik a tolik, že se firma rozjíždí, zakázek je dost, jestli by mu nemohl přidat…přinejhorším mu řekne ne…

firma se rozjíždí, ze začátku je třeba investovat, takže i ta budova je potřeba, když bud emanžel schopný, promluví s ním na rovinu, může třeba časem mít víc peněz a třeba i jinou zodpovědnost, když se firma rozjede…ono se nejdřív do podnikání musí lecos vrazit než to sype ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
20.3.15 16:01

@catherine100 Investovat se urcite musi, ale nejdulezi jsou stejne investice do lidi a pokud je chlap schopnej a sef rozumnej, tak by mu alespon neco malo pridat mel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
20.3.15 16:03

Takže je truhlář?
To je můj muž také, ale sám na sebe.
Vybavení dílny je drahé, takže aby přešel jen na sebe pro Vás momentálně nereálné. Jedině, že by dělal jen lamino, ale to taky nebude hned a jen tak.
Záleží na regionu, v některých je to běžný plat.
Záleží jestli mu někde v okolí nabídnou více a za jakých podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat