Velmi malý plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2874
20.3.15 13:28
@Anonymní píše:
Vydělávat jít nemůžu, protože mám dvouměsíční miminko. Mám rodičák, ale to jaksi s takovým platem moc nepomůže. Jinak bych makat samozřejmě šla! :*

Bydlíš u rodičů, babča s dědou nemůžou 2×týdně pohlídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.15 13:29

Nejhorší je, že on se svýho šéfa neustále zastává, jak je to super člověk, že si může skončit kdy chce, nemusí nic řešit, můžem si udělat nábytek zadarmo (což stejně musí udělat on a materiál si zaplatit!)… Nemůžu mu vysvětlit, že by třeba měl zkusit požádat o víc… Já chápu, že může být rád alespoň za nějakej peníz, ale tohle už mi přijde fakt směšný…

• Citovat
  • Upravit
6611
20.3.15 13:32

U nás na pile dělají už jen ukrajinci. Známí z tohoto oboru utekli právě kvůli výši platů. Asi není moc reálné dostat vyšší plat. Ale snažil bych se o zrušení přesčasů ( za stejný plat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.15 13:35

@Blekota Promiň, nebudu se vyjadřovat :P

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
20.3.15 13:35
@Anonymní píše:
Nejhorší je, že on se svýho šéfa neustále zastává, jak je to super člověk, že si může skončit kdy chce, nemusí nic řešit, můžem si udělat nábytek zadarmo (což stejně musí udělat on a materiál si zaplatit!)… Nemůžu mu vysvětlit, že by třeba měl zkusit požádat o víc… Já chápu, že může být rád alespoň za nějakej peníz, ale tohle už mi přijde fakt směšný…

Asi se jednou bude divit, jak se nechal vykořisťovat. Ono je to takhle pohodlnější, než jít do nejistoty. Ten jeho šéf je buď okrádá a nebo je to neschopný podnikatel. Platí za ně vůbec odvody?

• Citovat
  • Upravit
3681
20.3.15 13:37

Prachy jsou to fakt smesny a pokud ma firma tolik zakazek, meli by byt zamestnanci urcite ohodnoceni lip nez skoro minimalkou a navic si myslim, ze vyroba nabytku je docela lukrativni. Mel by zatlacit na sefa, ten musi byt blahem bez sebe, ma ve firme pracanta, co maka a vubec si nestezuje na mizerny plat, rekla bych, ze ten sef nebude az tak super clovek, ale mozna spis vycuranek :nevim: ; urcite by mel pozadat o zvyseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
20.3.15 13:41

Tak na pile jsou tady platy podobný, a taky to tu dělají jen ukrajinci, v tomhle oboru nevěřím, že by jinde dostal o moc víc :think:

musel by se kouknout jinde no, tak se mu koukni po nabídkách v okolí, najdi pár inzerátů a třeba mu otevřeš oči…nebo počkej do půl roku dítěte, běž pracovat ty a on ať jde na mateřskou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
20.3.15 13:41
@Anonymní píše:
potřebuju, abychom se přestěhovali do vlastního… ale vážně není z čeho! :x

Ale je vidno, že to potřebuješ jenom ty, chlapovi je to ukradené. Mu se stěhovat fakt nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
20.3.15 13:44
@Blekota píše:
Ale je vidno, že to potřebuješ jenom ty, chlapovi je to ukradené. Mu se stěhovat fakt nechce.

Tak nespokojenost vlastni zeny by nemela byt muzi nikdy ukradena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
20.3.15 13:48
@Gorlami píše:
Tak nespokojenost vlastni zeny by nemela byt muzi nikdy ukradena.

Tady tady tomu muži je to očividně jedno. Chodí do práce za málo peněz, a to že se chce jeho žena přestěhovat je mu taky jedno.
Takže my tady zakladatelce můžeme radit, jak chceme, ale nevyřešíme to. To musí chlap sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14336
20.3.15 13:56

Víte můj muž taky vydělá tyhle peníze, někdy víc, nekdy míň, dělá ve stavebnictví, zedník, klempíř, pomocné práce a bohužel mu nikde nikdo víc nedá, přešel k jiné firmě, u té předšlé měl ještě míň a neskutečně se snaží a fakt dře, i ovíkendu, neá vzdělání a nikde jinde mu víc prostě nedají.
Je to těžký, ale jsme rádi, že vůbec práci má a nějakou korunu domů přiněse a já ho pořád chválím, moc se tím nic jiného dělat nedá, práce je tady u nás málo a my jsme rádi, že je u téhle firmy, ale je to otročina, jenže kdyby do práce nechodil, nepřinesl by nic a práce ho baví.
Já nevím jaké další možnosti á zakladatelky manžel, pokud by našel jinou práci za lepší peníze tak by jít měl do jiné práce, ale jestli nic jiného sehnat nemůže, tak je dobře, že alespoň nějakou práci má :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.3.15 14:05
@Anonymní píše:
Ahojte :P Ráda bych znala názor více lidí k našemu „finančnímu problému“. Píšu anonymně, nerada bych tuhle osobní záležitost probírala veřejně. Manžel pracuje u soukromníka, tvrdě maká nepravidelnou pracovní dobu (od 6:00, přibližně do 17:00-18:00), má ale volné víkendy. Práce mají šíleně, nestíhají, je jich málo, ve firmě jsou tři, z toho jeden z nich šéf, který většinou pracuje s nimi. Svou práci má rád, baví ho, je spokojený se šéfem, se kterým se dá v pohodě domluvit (dle jeho slov). Včera jsme se kvůli tomu šíleně pohádali, on se neustále zastává toho, že šéf nemůže za to, že firma nestíhá a on musí makat každodenní přesčasy. Jsem z toho na nervy, máme miminko, já bych se chtěla přestěhovat do vlastního (bydlíme u jeho rodičů) - bohužel to vidím tak, že nemáme za co!
Myslím si, že na to, jak maká, má až směšný plat. Čistého dostane zhruba 10 000! Za přesčasy dostává na ruku tak 3-4000.Co si o tom myslíte? Jsem naštvaná právem? Jak byste tuhle situaci řešili?

10 tis je fakt smutný.. to není plat pro chlapa.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
20.3.15 14:05

Můj manžel je na tom taky podobně, jak píše zakladatelka. Jsem ráda, že práci má, ale kdyby hledal jinde, tak je to za stejný peníze. Třeba jednou se najde jiná, lépe placená, ale třeba by musel daleko dojíždět a tady to má v blízkosti bydliště.
A co se týká bydlení, můj mažel je taky takový - hodný, ale některý věci neřeší, proto když je potřeba něco vyřešit, tak to musím udělat já. A až mám nějaký možnosti vymyšlený, tak přijdu za ním a domluvíme se, jak to uděláme (i když někdy se nakonec musím taky rozhodnout já :D )Zkusila bych tedy vymyslet, jaký máte možnosti, abyste mohli bydlet sami, i když vím, jak lehce se to říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
20.3.15 14:48
@catherine100 píše:
Tak na pile jsou tady platy podobný, a taky to tu dělají jen ukrajinci, v tomhle oboru nevěřím, že by jinde dostal o moc víc :think:musel by se kouknout jinde no, tak se mu koukni po nabídkách v okolí, najdi pár inzerátů a třeba mu otevřeš oči…nebo počkej do půl roku dítěte, běž pracovat ty a on ať jde na mateřskou :think:

Výroba nábytku je jíná třída, než práce na pile. Manžel zakladatelky asi dělá oboje, takže by měl určitě dostávat více peněz. Musí být dlouho v práci což znamená, že zakázek je dost. Něco tam není v pořádku. Ale chápu majitele, proč by měl platit víc, když to takhle stačí.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
20.3.15 14:52

Třeba jednou se najde jiná, lépe placená, ale třeba by musel daleko dojíždět a tady to má v blízkosti bydliště.

Je ti to něco platné, že má práci v místě bydliště? Jestli ano, pak je to alespoň k něčemu. Jinak spousta chlapů stejně čas s rodinou netráví (baví se sami pro sebe), pak ať raději dojíždí a víc vydělá. A nebo ať jde pracovat matka a chlap zůstane pečovat o děti doma a to se vším, co k tomu patří. Máme tu rovnoprávnost, tak se vším všudy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat