Veřejná služba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
970
6.3.12 18:17

Cože? Ty do toho budeš muset ještě každý den dát svých 60 Kč? To je snad blbej vtip, ne? 60 x22 pracovních dní je 1320 Kč měsíčně. To už se vyplatí odhlásit se z pracáku a zaplatit si sama zdravotní pojištění a nenechat se státem buzerovat. Ještě by ti nějaký peníze z té částky zbyly. Bože, to je taková zhovadilost, kdo tohle vymyslel? Na koho to má být bič? Já nevím, ale je možný, že by takhle ty veřejný práce pořád přidávali další a další měsíce? Vždyť se musí nezaměstnaný vystřídat a té práce není tolik? Tohle je fakt bezmoc, v tomhle státě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
6.3.12 18:30

Je tu někdo, kdo už na VP byl a pracoval celý měsíc 20h/týdně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
6.3.12 18:51
aprazanda píše:
Cože? Ty do toho budeš muset ještě každý den dát svých 60 Kč? To je snad blbej vtip, ne? 60 x22 pracovních dní je 1320 Kč měsíčně. To už se vyplatí odhlásit se z pracáku a zaplatit si sama zdravotní pojištění a nenechat se státem buzerovat. Ještě by ti nějaký peníze z té částky zbyly. Bože, to je taková zhovadilost, kdo tohle vymyslel? Na koho to má být bič? Já nevím, ale je možný, že by takhle ty veřejný práce pořád přidávali další a další měsíce? Vždyť se musí nezaměstnaný vystřídat a té práce není tolik? Tohle je fakt bezmoc, v tomhle státě.

To máš recht :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.12 18:59
aprazanda píše:
Cože? Ty do toho budeš muset ještě každý den dát svých 60 Kč? To je snad blbej vtip, ne? 60 x22 pracovních dní je 1320 Kč měsíčně. To už se vyplatí odhlásit se z pracáku a zaplatit si sama zdravotní pojištění a nenechat se státem buzerovat. Ještě by ti nějaký peníze z té částky zbyly. Bože, to je taková zhovadilost, kdo tohle vymyslel? Na koho to má být bič? Já nevím, ale je možný, že by takhle ty veřejný práce pořád přidávali další a další měsíce? Vždyť se musí nezaměstnaný vystřídat a té práce není tolik? Tohle je fakt bezmoc, v tomhle státě.

Pracuje se jen 20 hodin měsíčně. Mě to výjde na 180,– Kč za měsíc, ale nepočítám do toho výdaje na dopravu, když pojedu na pohovory. Jinak za výpis z rejsříků trestů už chtějí místo 50,– rovnou 100,–kč. Chtějí to jen u některých pozic, ale i tak.
To vymyslel Drábek. Já fakt práci chci a je mi jedno, co budu dělat, hlavněže práci mít budu. Aktivně hledám, ale vždy to skončí na tom, že nemám pro danou pozici praxi a za dveřma stojí dalších 400 lidí, co mají zájem o tuto pozici nebo, že jsem ve věku, kdy bych měla mít rodinu. Si připadám jako největší špína společnosti, když mám dělat veřejně prospěšný práce…jako nechopný člověk, co nemůže sehnat práci. Na ÚP mi řekli, že si dnes zaměstnavatelé hodně vybírají. Proč jsem se po nocích a s chutí učila účetnictví? Proč jsem se učila export, import, když mě stejně nikdo bez praxe nezaměstná?
Ach jo. Vypadá to tak, že jsem místo studia měla hned po střední jít makat, protože jak to tak vidím, tak nezáleží na vzdělání, ale na praxi. :x

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.12 19:01
MUFICE píše:
aprazanda píše:
To máš recht :pankac:

To máš pravdu.

• Citovat
  • Upravit
10
15.3.12 11:16

veřejná služba

mám nastoupit ne veřejné práce dělat zadarmo,nevíte někdo jak dlouho to musím vykonávat?Mám dvě děti 5 a6 let a o prázdninách nemám hlídání,řekli mi že kvůli tomu že nemám hlídání,mě můžou okamžitě vyhodit z pracáku. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101918
15.3.12 11:27
bibink píše:
mám nastoupit ne veřejné práce dělat zadarmo,nevíte někdo jak dlouho to musím vykonávat?Mám dvě děti 5 a6 let a o prázdninách nemám hlídání,řekli mi že kvůli tomu že nemám hlídání,mě můžou okamžitě vyhodit z pracáku. :cert:

Hele a proč na tom pracáku vlastně jsi? Stačí když jedno z dětí bude chodit do školky pouze na 4 hodiny a po nahlášení na zdravotní pojišťovnu ti bude zdravotní platit stát a nemusíš se otravovat s pracákem. Případně pokud to starší už chodí do školy, tak stačí (do jeho 7 let) když nebude chodit do družiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.3.12 11:45

veřejná práce

Na pracáku jsem už skoro dva roky,tohle mi nikdo neřekl a už je na to pozdě jednomu teď bude 7 let a tomu druhýmu 6 let. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101918
15.3.12 11:54

Není, jde to až do 15 let toho staršího, ale pak by ty podmínky museli splňovat oba… tj. školka max na 4 hodiny, do školy pouze na vyučování a ne do družiny.
A tohle ti není nikdo povinen říkat, oni prostě berou, že se na pracák hlásíš protože hledáš práci, pokud ji nehledáš, tak by tě správně ani neměli zaregistrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.12 09:07

prosím o radu.
jsme skoro rok na ÚP, a dnes mi přišel dopis,že mě zařadili do ,,veřejné služby,,ale má to háček,jsme v 11TT a ještě jsem to nehlásila,průkazku jsem dostala minulý týden.Tak teda nevím,jestli i tak musím nastoupit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.12 10:12
Anonymní píše:
prosím o radu.
jsme skoro rok na ÚP, a dnes mi přišel dopis,že mě zařadili do ,,veřejné služby,,ale má to háček,jsme v 11TT a ještě jsem to nehlásila,průkazku jsem dostala minulý týden.Tak teda nevím,jestli i tak musím nastoupit.

Pokud nebudeš v pracovní neschopnosti, tak asi ano, ale poptej se na úřadě. :think:

• Citovat
  • Upravit
10
16.3.12 10:17

Aby tě nechtěli vyhodit z pracáku.Tak mít jedině neschopenku jestli ti jí dají???? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.12 10:23

teda je tam ještě nějakej papír,který musí MUDr.vyplnit,tak snad uzná,že jako těhotná bych to asi neměla dělat. No nechám se překvapit,jak pořídím.

• Citovat
  • Upravit
10
16.3.12 10:58

Já nastupuju veřejnou práci tu zadarmo už od začátku dubna.ale nevím co s dětma o prázdninách.Tak vám držím palce ať to dobře dopadne. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.12 12:45
bibink píše:
Já nastupuju veřejnou práci tu zadarmo už od začátku dubna.ale nevím co s dětma o prázdninách.Tak vám držím palce ať to dobře dopadne. :lol:

Já nastupuju za týden, ale ještě nevím kam. :mrgreen: To je tak, když pro absolventy nejsou místa. Kdyby radši ty milóny dali třeba na dotace zaměstnavateli, který zaměstná maminky po MD nebo absolventy, tak udělají líp.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat