Větší dítě, větší péče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
462
9.5.13 20:22

Větší dítě větší péče...

Holky,

píšu protože jsem už strhana.. opravdu každý večer odpadavam a připadam si jako neschopná matka..
Mame roční holčičku, která zatím sama nechodí, ale chce pořád vodit za jednu ruku.. sama se prostě bojí.. a chodit už chce když ji nedam ruku sape se po mě a začne brečet… pak se chce pořád nosit.. lezeni po 4 ji vubec nebavi.. chce byt pořád venku.. když jsme doma chviličku se zabavi a hned knuči..
V noci spí řekla bych ještě hůř než když byla mala.. budi se co 2-3 hodiny na prso.. nic jiného ji neuspi. a když ho nedostane začne brečet.. uplně hystericky a pozvraci se z toho takže řešit to nijak nemůžu a doufam, že nějak začne spat sama líp..
nestíhám vůbec nic.. pořád na mě visí, nemůžu ani vyžehlit pořádně poklidit..
přes den mi spi 1×30 minut spat chodí kolem 20 vstává v 7..
Nevím čím to je, ale možná tím nevyspanim.. holky jsem, ale už uplně kantare.. sedim jak placek a když si vzpomenu na kupu oblečení, no horror..
Máte s tím někdo nějaké zkušesti..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1025
9.5.13 20:26

Napadá mě jediné… Co skončit s kojením? Třeba by pak líp usínala a spala, i když začátky by byly asi krušný :( A jinak máme doma 14-ti měsíčního a kolem roku začal spát taky 1× denně tak na 20-30 minut. Ale teď už asi dva týdny se vrátil k tomu, že spí 2× denně, dopoledne tak půl hodinky a po obědě klidně dvě hodiny, tak třeba se to ještě upraví i u vás a začne víc spát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
9.5.13 20:36

Souhlasím s @Kamila Jakub. Malá se taky budila co 2 hodiny, přesná jak hodinky. Jednou když se zase vzbudila, chtěla jsem ji nakojit, ale ona nechtěla a pořád řvala. Zkusila jsem jí dát Sunar a ten vzala. Teď se budí jednou za noc, dám jí flašku a spíme dál. Ani nechce, abych u ní seděla než dopije (vzteká se). Tak si jdu lehnout a ráno najdu prázdnou flašku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.5.13 20:40

Přestanˇ kojit. Odevzdej malou na víkend na noc tátovi, odstav ji. A rozhodně ji nevodˇ, je to proti proudu s jejím vývoje a o tvoje nervy. Neboj, ona to párkrát ještě vyzkouší, když zjistí, že to nefunguje, tak přestane. Chce to být důsledná a neústupná. Aneb jaký si to…

Příspěvek upraven 09.05.13 v 20:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
9.5.13 20:40
@Hančíí píše:
Souhlasím s @Kamila Jakub. Malá se taky budila co 2 hodiny, přesná jak hodinky. Jednou když se zase vzbudila, chtěla jsem ji nakojit, ale ona nechtěla a pořád řvala. Zkusila jsem jí dát Sunar a ten vzala. Teď se budí jednou za noc, dám jí flašku a spíme dál. Ani nechce, abych u ní seděla než dopije (vzteká se). Tak si jdu lehnout a ráno najdu prázdnou flašku :-)

To jsem zkoušela.. jenže ona neumí pít z dudlíku.. a ty jsi přestala kojit uplně?
a budila se ti taky s brekem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
9.5.13 20:43
@moonulkaa píše:
To jsem zkoušela.. jenže ona neumí pít z dudlíku.. a ty jsi přestala kojit uplně?

Jasně, že to neumí, nikdy předtím to nedělala. Tak se to naučí. Moje dítě teda pilo z dudlíku hned, ale hrozně prdělo, jak napolykalo vzduch. Po třech dnech úplně v pohodě.
To ji budeš kojit až do smrti jen proto, že bez prsa brečí?

• Citovat
  • Upravit
367
9.5.13 20:45

Není důvod končit s kojením…Jen posun vždy kojení o jedno, začni prvním nočním. Chovej, mazli, nenech moc řvát ale nedej. Pár nocí to bude trvat, ale úspěch přijde :-) Doma i přes hukot, mrčení prostě ji zkoušej zabavit, nepřijde to hned, nachystej hodně aktivit (krabičky s překvapeními, knížky, didaktivní hračky, apod) ale začne si hrát i sama..Ona ví, že povolíš..To stejné i s tím kojením. Musíš vytyčit jasné hranice :-) Děti jsou opravdu vyčůrané :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
9.5.13 20:45
@moonulkaa píše:

Malá taky neuměla, nebo spíše nechtěla. Já jsem zkusila ji napřed dát Sunar přes den, abych zjistila, jestli ji nebude bolet bříško. A dala si 40 ml. (Když jsem jí zkusila dát Bebu HA tak taky dělala, že neumí pít, nechutnalo jí to, ale to byla menší.)
Kojím ještě dál, asi 2× denně. Ale v noci a ráno chce malá Sunar :-) A abych řekla pravdu, ani mi to nevadí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
9.5.13 20:50
@Samara5 píše:
Není důvod končit s kojením…Jen posun vždy kojení o jedno, začni prvním nočním. Chovej, mazli, nenech moc řvát ale nedej. Pár nocí to bude trvat, ale úspěch přijde :-) Doma i přes hukot, mrčení prostě ji zkoušej zabavit, nepřijde to hned, nachystej hodně aktivit (krabičky s překvapeními, knížky, didaktivní hračky, apod) ale začne si hrát i sama..Ona ví, že povolíš..To stejné i s tím kojením. Musíš vytyčit jasné hranice :-) Děti jsou opravdu vyčůrané :-)

ja mam, ale zase strach z toho aby si třeba na to houpani nezvykla.. a pak se nebudila ne na prso, ale třeba na houpani?
ja jsem v tomhle totiž strašně měká.. než abych poslouchala to její knučení, a brečeni tak ji raději povolim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
9.5.13 20:52
@moonulkaa píše:
ja mam, ale zase strach z toho aby si třeba na to houpani nezvykla.. a pak se nebudila ne na prso, ale třeba na houpani?
ja jsem v tomhle totiž strašně měká.. než abych poslouchala to její knučení, a brečeni tak ji raději povolim

jj, taky jsem to chtěla původně tak praktikovat, ale ve 3 ráno jsem byla mrtvá, než abych houpala. Prso bylo jednodušší :-) A navíc, když se mi podařilo uhoupat, byla za půl hodiny vzhůru. Když dostala prso, spala aspoň ty 2 hodiny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
9.5.13 20:53

Nemusíš ji houpat, prostě třeba jen přivin, nebo chod k postýlce, pohladit, uložit… Ona totiž přesně ví, že povolíš, děti nejsou hloupé :-) Povolit nesmíš, mě syn buzení po 2-3h praktikoval v 8m, tak jsem co dva měsíce rušila jedno kojení, až nám zůstalo jedno max 2 nad ránem. Povolit nesmíš :-) Prostě k postýlce, ššš beruško spinkej, uložit, ze začátku chodit hned po chvilce ale prodlužovat to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
9.5.13 20:55
@moonulkaa píše:

Myslím, že roční dítě už si živiny a vitamíny bere převážně z pevné stravy, to kojení už je vedlejší, takže už bych asi spíš skončila s kojením a 1× denně bych jí dala UM a na noc kaši, než učit roční dítě na houpaní apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
9.5.13 20:58
@Kamila Jakub píše:
Myslím, že roční dítě už si živiny a vitamíny bere převážně z pevné stravy, to kojení už je vedlejší, takže už bych asi spíš skončila s kojením a 1× denně bych jí dala UM a na noc kaši, než učit roční dítě na houpaní apod.

no a tady dojdeme na kamen urazu.. ona totiž moc neji!! takže dr. říkala, že hlavně, že kojime, že z toho si vezme aspon něco..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.5.13 20:58
@moonulkaa píše:

No jestli si takhle budeš odůvodnovat své počiny, tak si spíš řekni sama, jestli ti to stojí za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
9.5.13 20:59

Jé holky, vy jste se chytli houpání :-D myslela jsem tím, at se dítě nedusí vzteky v posteli..Nikdo nezaručí, že po UM bude spát celou noc, zvlášt v roce, kdy už jsou spánkové návyky celkem zažité a spíš než nutriční je zájem čistě citový. Dítěti se rychle mění spánkové fáze a při probuzení zjistí, že to není spravně, tzn. že není u prsa.To je potřeba odbourat :-) Některým dětem stačí přijít k postýlce, pohladit, jiné při odnaučování nočního kojení/krmení UM potřebují blízkost matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí