Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky,
píšu protože jsem už strhana.. opravdu každý večer odpadavam a připadam si jako neschopná matka..
Mame roční holčičku, která zatím sama nechodí, ale chce pořád vodit za jednu ruku.. sama se prostě bojí.. a chodit už chce když ji nedam ruku sape se po mě a začne brečet… pak se chce pořád nosit.. lezeni po 4 ji vubec nebavi.. chce byt pořád venku.. když jsme doma chviličku se zabavi a hned knuči..
V noci spí řekla bych ještě hůř než když byla mala.. budi se co 2-3 hodiny na prso.. nic jiného ji neuspi. a když ho nedostane začne brečet.. uplně hystericky a pozvraci se z toho takže řešit to nijak nemůžu a doufam, že nějak začne spat sama líp..
nestíhám vůbec nic.. pořád na mě visí, nemůžu ani vyžehlit pořádně poklidit..
přes den mi spi 1×30 minut spat chodí kolem 20 vstává v 7..
Nevím čím to je, ale možná tím nevyspanim.. holky jsem, ale už uplně kantare.. sedim jak placek a když si vzpomenu na kupu oblečení, no horror..
Máte s tím někdo nějaké zkušesti..?
Napadá mě jediné… Co skončit s kojením? Třeba by pak líp usínala a spala, i když začátky by byly asi krušný
A jinak máme doma 14-ti měsíčního a kolem roku začal spát taky 1× denně tak na 20-30 minut. Ale teď už asi dva týdny se vrátil k tomu, že spí 2× denně, dopoledne tak půl hodinky a po obědě klidně dvě hodiny, tak třeba se to ještě upraví i u vás a začne víc spát ![]()
Souhlasím s @Kamila Jakub. Malá se taky budila co 2 hodiny, přesná jak hodinky. Jednou když se zase vzbudila, chtěla jsem ji nakojit, ale ona nechtěla a pořád řvala. Zkusila jsem jí dát Sunar a ten vzala. Teď se budí jednou za noc, dám jí flašku a spíme dál. Ani nechce, abych u ní seděla než dopije (vzteká se). Tak si jdu lehnout a ráno najdu prázdnou flašku ![]()
Přestanˇ kojit. Odevzdej malou na víkend na noc tátovi, odstav ji. A rozhodně ji nevodˇ, je to proti proudu s jejím vývoje a o tvoje nervy. Neboj, ona to párkrát ještě vyzkouší, když zjistí, že to nefunguje, tak přestane. Chce to být důsledná a neústupná. Aneb jaký si to…
Příspěvek upraven 09.05.13 v 20:41
@Hančíí píše:
Souhlasím s @Kamila Jakub. Malá se taky budila co 2 hodiny, přesná jak hodinky. Jednou když se zase vzbudila, chtěla jsem ji nakojit, ale ona nechtěla a pořád řvala. Zkusila jsem jí dát Sunar a ten vzala. Teď se budí jednou za noc, dám jí flašku a spíme dál. Ani nechce, abych u ní seděla než dopije (vzteká se). Tak si jdu lehnout a ráno najdu prázdnou flašku
To jsem zkoušela.. jenže ona neumí pít z dudlíku.. a ty jsi přestala kojit uplně?
a budila se ti taky s brekem??
@moonulkaa píše:
To jsem zkoušela.. jenže ona neumí pít z dudlíku.. a ty jsi přestala kojit uplně?
Jasně, že to neumí, nikdy předtím to nedělala. Tak se to naučí. Moje dítě teda pilo z dudlíku hned, ale hrozně prdělo, jak napolykalo vzduch. Po třech dnech úplně v pohodě.
To ji budeš kojit až do smrti jen proto, že bez prsa brečí?
Není důvod končit s kojením…Jen posun vždy kojení o jedno, začni prvním nočním. Chovej, mazli, nenech moc řvát ale nedej. Pár nocí to bude trvat, ale úspěch přijde
Doma i přes hukot, mrčení prostě ji zkoušej zabavit, nepřijde to hned, nachystej hodně aktivit (krabičky s překvapeními, knížky, didaktivní hračky, apod) ale začne si hrát i sama..Ona ví, že povolíš..To stejné i s tím kojením. Musíš vytyčit jasné hranice
Děti jsou opravdu vyčůrané ![]()
@moonulkaa píše:
Malá taky neuměla, nebo spíše nechtěla. Já jsem zkusila ji napřed dát Sunar přes den, abych zjistila, jestli ji nebude bolet bříško. A dala si 40 ml. (Když jsem jí zkusila dát Bebu HA tak taky dělala, že neumí pít, nechutnalo jí to, ale to byla menší.)
Kojím ještě dál, asi 2× denně. Ale v noci a ráno chce malá Sunar
A abych řekla pravdu, ani mi to nevadí ![]()
@Samara5 píše:
Není důvod končit s kojením…Jen posun vždy kojení o jedno, začni prvním nočním. Chovej, mazli, nenech moc řvát ale nedej. Pár nocí to bude trvat, ale úspěch přijdeDoma i přes hukot, mrčení prostě ji zkoušej zabavit, nepřijde to hned, nachystej hodně aktivit (krabičky s překvapeními, knížky, didaktivní hračky, apod) ale začne si hrát i sama..Ona ví, že povolíš..To stejné i s tím kojením. Musíš vytyčit jasné hranice
Děti jsou opravdu vyčůrané
ja mam, ale zase strach z toho aby si třeba na to houpani nezvykla.. a pak se nebudila ne na prso, ale třeba na houpani?
ja jsem v tomhle totiž strašně měká.. než abych poslouchala to její knučení, a brečeni tak ji raději povolim
@moonulkaa píše:
ja mam, ale zase strach z toho aby si třeba na to houpani nezvykla.. a pak se nebudila ne na prso, ale třeba na houpani?
ja jsem v tomhle totiž strašně měká.. než abych poslouchala to její knučení, a brečeni tak ji raději povolim
jj, taky jsem to chtěla původně tak praktikovat, ale ve 3 ráno jsem byla mrtvá, než abych houpala. Prso bylo jednodušší
A navíc, když se mi podařilo uhoupat, byla za půl hodiny vzhůru. Když dostala prso, spala aspoň ty 2 hodiny ![]()
Nemusíš ji houpat, prostě třeba jen přivin, nebo chod k postýlce, pohladit, uložit… Ona totiž přesně ví, že povolíš, děti nejsou hloupé
Povolit nesmíš, mě syn buzení po 2-3h praktikoval v 8m, tak jsem co dva měsíce rušila jedno kojení, až nám zůstalo jedno max 2 nad ránem. Povolit nesmíš
Prostě k postýlce, ššš beruško spinkej, uložit, ze začátku chodit hned po chvilce ale prodlužovat to…
@moonulkaa píše:
Myslím, že roční dítě už si živiny a vitamíny bere převážně z pevné stravy, to kojení už je vedlejší, takže už bych asi spíš skončila s kojením a 1× denně bych jí dala UM a na noc kaši, než učit roční dítě na houpaní apod.
@Kamila Jakub píše:
Myslím, že roční dítě už si živiny a vitamíny bere převážně z pevné stravy, to kojení už je vedlejší, takže už bych asi spíš skončila s kojením a 1× denně bych jí dala UM a na noc kaši, než učit roční dítě na houpaní apod.
no a tady dojdeme na kamen urazu.. ona totiž moc neji!! takže dr. říkala, že hlavně, že kojime, že z toho si vezme aspon něco..
@moonulkaa píše:
No jestli si takhle budeš odůvodnovat své počiny, tak si spíš řekni sama, jestli ti to stojí za to…
Jé holky, vy jste se chytli houpání
myslela jsem tím, at se dítě nedusí vzteky v posteli..Nikdo nezaručí, že po UM bude spát celou noc, zvlášt v roce, kdy už jsou spánkové návyky celkem zažité a spíš než nutriční je zájem čistě citový. Dítěti se rychle mění spánkové fáze a při probuzení zjistí, že to není spravně, tzn. že není u prsa.To je potřeba odbourat
Některým dětem stačí přijít k postýlce, pohladit, jiné při odnaučování nočního kojení/krmení UM potřebují blízkost matky