Větší dítě, větší péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
367
9.5.13 21:01

Tím spíše bych omezila aspon jedno noční kojení, ona ví, že v noci dostane, tudíž přes den už tolik nejí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
9.5.13 21:02

Lze odnaučit jen nočnímu kojení, nemusí se končit uplně. Já jsem vždycky dala na noc tatínkovi, první noc nic moc, po dalších dvou spaly děcka celou noc, předtím se furt budily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
9.5.13 21:04
@moonulkaa píše:
no a tady dojdeme na kamen urazu.. ona totiž moc neji!! takže dr. říkala, že hlavně, že kojime, že z toho si vezme aspon něco..

a není to právě i tím kojením? Že se raději přitulí k tobě a prsu než aby papala něco ze lžičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
9.5.13 21:04

Já zrovna ted odnaučovala druhorozenou, postupně jsme noční kojeni nahradili pohlazením a uložením. Prvních pár nocí se mrcasila, a usnout nechtěla, trochu mrčela. Ale ted už se většinou vzbudí jednou k ránu a někdy ani to ne :-) (tuk, tuk) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
9.5.13 21:07

To je dobrý, když jen mrčí, naše řvala, že by vzbudila mrtvýho a utěšit v postýlce prakticky nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
9.5.13 21:08

@moonulkaa A ani kaši ti nesní? Zkusila bych to, na noc. A pak v noci už fakt nekojit, dva tři dny vydržet, určitě se to zlomí. Roční dítě už v noci jíst dle mého nepotřebuje ale je to spíš fakt o tom přitulení a o tom být u tebe, než že by měla hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
9.5.13 21:09
@Hančíí píše:
To je dobrý, když jen mrčí, naše řvala, že by vzbudila mrtvýho a utěšit v postýlce prakticky nejde…

přesně tak je to u u nás a to ještě buší do postýlky stoji a rempluje s ní.. a ikdyž tam chodíme a ukladam, že se spinka.. tak to nechape, ale vůbec.. a sama neusne.. prostě neodpadne.. jednou v noci jsem zkoušela davat ji nakojenou a ještě nespici do postylky no v turanu byla vzhůru a ječela.. a to jsem opakovala několikrat.. takže v noci 2 hodiny nespala a ne a ne usnotu tak jsem ji nechala usnoout u prsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
9.5.13 21:11
@Kamila Jakub píše:
@moonulkaa A ani kaši ti nesní? Zkusila bych to, na noc. A pak v noci už fakt nekojit, dva tři dny vydržet, určitě se to zlomí. Roční dítě už v noci jíst dle mého nepotřebuje ale je to spíš fakt o tom přitulení a o tom být u tebe, než že by měla hlad.

všeho sní pár lžiček.. určitě to není tak, že by si tím zaplnila žaludek.. dr. říkala, že když nechce tak nenutit, že pak může mít k jídlu odpor.. takže po každém jídle ji vždy nakojím..
abych řekla pravdu nevím jestli chce kojit, protože ma hlad nebo, že se chce přitulit.. ale vždy když s v noci vzbudi tak pije opravdu dost.. neni to, že by prso požužlávala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.5.13 21:13
@moonulkaa píše:
ja mam, ale zase strach z toho aby si třeba na to houpani nezvykla.. a pak se nebudila ne na prso, ale třeba na houpani?
ja jsem v tomhle totiž strašně měká.. než abych poslouchala to její knučení, a brečeni tak ji raději povolim

doporučuju naučit se důslednosti s ročním dítětem. Protože ono to teď bude jen horší a horší, dítě si bude snažit prosadit svoji ve všem a vyvrcholí toobdobím vzdoru, kdybude řvát, i když jí ve všem vyhovíš :nevim: Nakonec stejně jednou budeš muset zavést nějaká pravidla obecně a pokud dítě třeba na rok zvykneš, že mu ve všem povoluješ a pak se odhodláš a začneš stanovovat hranice, tak to budešmít mnohem těžší, než ji teď začít usměrňovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
9.5.13 21:16
@Gladys píše:
doporučuju naučit se důslednosti s ročním dítětem. Protože ono to teď bude jen horší a horší, dítě si bude snažit prosadit svoji ve všem a vyvrcholí toobdobím vzdoru, kdybude řvát, i když jí ve všem vyhovíš :nevim: Nakonec stejně jednou budeš muset zavést nějaká pravidla obecně a pokud dítě třeba na rok zvykneš, že mu ve všem povoluješ a pak se odhodláš a začneš stanovovat hranice, tak to budešmít mnohem těžší, než ji teď začít usměrňovat

Přesně tak. Za mě bych tady k tomu nočnímu nekojení doporučila i Estivila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
9.5.13 21:21
@moonulkaa píše:
ja mam, ale zase strach z toho aby si třeba na to houpani nezvykla.. a pak se nebudila ne na prso, ale třeba na houpani?
ja jsem v tomhle totiž strašně měká.. než abych poslouchala to její knučení, a brečeni tak ji raději povolim

Jo tak přesně tohle jsem dělala taky, až jsem ve 2 letech zjistila, že je to pěkný vyčůránek a spoustu věcí na nás hraje aby bylo po jeho, ted vládnu pevnější rukou a jaký je z něho andílek!!! Děti potřebují hranice. Já bych teda odbourala to kojení, myslím, že už je i dost velká na to aby v noci nemusela jíst, podávala bych klidně čajík a i ten postupně snižovala až bude spát celou noc. Ono se to nezdá ale i takto malé děti jsou velice chytré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
9.5.13 21:26

@moonulkaa Jsi moc měkká, šiješ si na sebe bič. Pokud jsi vnitřně rozhodnutá něco nepovolit, tak se toho prostě drž i za cenu chvíle řevu. Mimina jsou hájený, ale nejpozději v roce už je čas začít vychovávat.
Ať k ní v noci vstává tatínek. Neboj se, ona tím nekojením zas tak netrpí. Mazlení jí vynahradíš přes den, v noci se přece spí. Možná bude mít pár dní hlad, tak aspoň začne pořádně jíst. Čím jí ubližuješ, jsou ty neustálý změny - dnes nenakojím, anebo teda jo, příště zase zkusím nenakojit… chudák dítě z toho musí být úplně zmatený.

• Citovat
  • Upravit
3540
9.5.13 21:28

Ahoj mohla bych ti tu z fleku vypsat asi milion babských rad jak to udělat aby dítě spalo(no dobře asi tak 20-30:D) Tohle období máme taky za sebou, ale za mě se podařilo až to co jsem od začátku odmítala..
Důsledně ukládat, hladit, odcházet, vracet se a znova a znova.. ale neustoupit, prso nedat!!! Tři dny a spal jak dudek a já též :).. sice to sem tam mělo recidivy, ale teď už je ve „velké posteli“ a pořád paráda. I teď se někdy vzbudí, dojdu pohladím, přikryju, jdu.. nebo odvedu zpět když vyleze a příjde k nám.
Založila jsem nejednu diskusi o tom jak to udělat ať to smrádě už spí :D
Za mě přestaň v noci kojit.. Doporučuji knihu Dětský spánek v otázkách a odpovědích. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.5.13 21:30
@adam755 píše:
@moonulkaa Jsi moc měkká, šiješ si na sebe bič. Pokud jsi vnitřně rozhodnutá něco nepovolit, tak se toho prostě drž i za cenu chvíle řevu. Mimina jsou hájený, ale nejpozději v roce už je čas začít vychovávat.
Ať k ní v noci vstává tatínek. Neboj se, ona tím nekojením zas tak netrpí. Mazlení jí vynahradíš přes den, v noci se přece spí. Možná bude mít pár dní hlad, tak aspoň začne pořádně jíst. Čím jí ubližuješ, jsou ty neustálý změny - dnes nenakojím, anebo teda jo, příště zase zkusím nenakojit… chudák dítě z toho musí být úplně zmatený.

Přesně tak, pro děti jsou pravidla jistota. Potřebují vědět, že když udělají A, tak bude vždycky následovat B, nikoliv občas B, občas C a jinak D. Samozřejmě to často prověřují - opravdu bude B? A napodruhé taky? Napotřetí? Tak se holt hledá důvěra, empiricky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
9.5.13 21:38

Holky no teď si připada už uplně jako nejhorší matka :((

jak to mam teda dělat?? když ji dam na zem, že si ma hrat tak si ma hrat a nema ji brat ikdyby brečela? nebo ji mam zabavovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí