Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já taky neříkám že se s tím stotožnuju, jen me troskku vydesil…nemam s tim zkusenosti, navim jsem vazila 48 kg nez jsem otehotnela a mam 159 cm, coz by mohl byt ten problem prý…tak nechapu proc na me utocite ze nad tím premyslim
…co je na tom k nepochopení??
@Afroditka85 opravdu se zbytečně nervuješ oni si doktoři poradí neboj a ty to stejně neovlivníš
Jsem taky mala a odhad byl vzdy kolem 3,5kg. Poprve mi porod vyvolavali ale nic se nedelo takze cisar a podruhe mi rovnou taky delali cisare. Samotny zakrok v pohode, u druheho mi dokonce malou hned po zakroku dali k prisati. Pak na jipce ji vozili za mnou na kojeni.
Pro me nejhorsi vec u cisare je samotne vstavani z postele na nohy po tech 24hodinach po zakroku.
Jinak v pohode
Ted me ceka treti cisar, a to uz se opravdu bojim
@Afroditka85 mně to přijde zvláštní
Do jaké porodnice chodíš? Možná bych uvažovala o její změně ![]()
Měla jsem i větší děti narozené při přirozeném porodu (většinou do vody).
Někdy mám z takových hlášek pocit, že porodnice mají císařské řezy raději. Dají se přesně naplánovat a porodnice za ně má mnohem více peněz.
Me to rekl muj gynekolog právě…ja se nechci zbytecne stresovat, jen me zajimal prubeh takoveho planovaneho cisare ![]()
@Afroditka85 plánovaný císař je naprosto v pohodě být tebou tak nad tím fakt ted nepřemýšlím nic nevymyslíš budeš nerozní a zbytečně
Prvni porod ve Frydku-Mistku (tam jsem prenasela uz 14dni takze 14.den me vzali na cisare, nekolik tabletek na vyvolani - cpali je do me asi 3dny ale ja byla porad „zabetonovana“) a druhy cisar v Melniku, ktery si ovsem nemuzu vynachvalit(v 37tt kontrola kdy doktorka me opravdu poradne vysetrila a ze pry misto aby se dite pres sponu nejak tlacilo tak se na ni jen pohupuje, cipek se nezkracoval vubec, proste se dole zase noc nedelo takze nejakym vyvolavanim a prenasenim by me jen trapili. Dostala jsem termin, zakrok super, pristup super, po zakroku hned prisati k prsu.
Navic k me vysce 150cm a odhadu kolem 3,5kg kdy by dite mohlo jeste neco pribrat by se mi rodilo spatne(podle obou porodnic)
I kdybys šla na císaře, tak to ber pozitivně. Některé ženy, co by za něj daly, unikneš bolestem při porodu
@Afroditka85 hele takhle. Syn byl o 3týdny větší, po porodu měl 3,3 a 49cm.
Ty tři týdny udělala hodně velká hlava (38cm obvod), házelo jim to pak jiné týdny ![]()
Kamarádka měla odhady naprosto normální, dokonce v den porodu jí řekli, že malá bude mít kolem 4kg a měla 5190g a 55cm ![]()
U tebe bych to zatím neřešila, je brzy
@Afroditka85 v tomhle týdnu je ještě příliš brzo na takové soudy. U mě syn byl skoro celé těhotenství o týden napřed, břicho veliký, on při měřený větší a při porodu nemít velkou hlavu úplná pohoda, tahle mě víc šili, měl 375Og. Druhá dcera ta to vychytala a srovnala se s termínem dle MS, což znamenalo o týden a něco větší a tam byli všichni spokojení s nikdo nic neřešil. Problém opět jen velká hlava a porozená opět normálně a měla 395Og.
@misa.859 píše:
I kdybys šla na císaře, tak to ber pozitivně. Některé ženy, co by za něj daly, unikneš bolestem při porodu
Unikne krátké bolesti při porodu a užije si delší při hojení.
Nenechala bych si vzít ten krásný zážitek z narození dítěte přirozenou cestou ![]()