Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
zajímá mě dotaz, když je malá vetší může přijít na svět dříve?
Dnes odhadovana vaha podle stehna je 2,9kg a odpovídá 37.tydnu a to jsem dnes 34+1
Hlavicka i brisko odpovidaji 36.tydnu a nozka 37.týdnu.
Doktorka říká, že má delší nohu, proto i ta váha je tak velká.
Termín mám 5.5. Tak může přijít i dřive kvuli velikosti? Mate nektera zkušenost?
Diky ![]()
Ne nemusí. Mám dítě s porodní váhou 4,8 kg narozené 40+3 a to jen kvůli vyvolání.
Ne. Velikost na to vliv nemá. Mě vyvolávali kvůli velikosti 40+0
Ne, nemá to vliv. Můj syn se narodil 37+1 s váhou 4500 g. A kdyby se nenarodil plánovaným císařem, tak je tam beztak ještě teď😁.
Nemá to vliv. můj prípad, ale třeba kamarádka porodila svou dceru dřív o 3 týdny, prý veliký plod, ale to mohla být taky náhoda.
Ta váha je jen odhad. A pokud doktor naměřil „dlouhé nohy“ bude to hodně nepřesný odhad a dítě bude ve skutečnosti nejspíš vážit méně. Měla jsem to stejně. Doktor se mně u utz ptal, kolik měřím a kolik manžel. Nechápala jsem, tak mi vysvětlil, že obě děti (mám dvojčata) mají dlouhé nohy a z toho důvodu bude váha vycházet nesmyslně a nemá cenu se tím vůbec řídit.
Muze byt taky jen delší a hubená, odhad je o nicem. Mně odhadli o kilo lehčí dítě. Rodila jsem první 10 dni po termínu (4390 g) a druhé 9 dní po (4040 g).
Ja porodila driv, ze se maly uz nevesel, pritom byl ale prumerne mimino a ja jsem dost vysoka. Ale proste me totalne sezral, polovinu z vahoveho prirustku mel on, deloha si rekla dost a po par tvrdnutich sel ven
Byl na hranici donosenosti, ale pritom i tak uz mel 3,6 kg…