Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Gina108 ona za to prece nemuze at je nevinny nebi neni…ale urcite se to dozvi a ani ted to nebude mit lehky, je to malomesto a deti jsou zly..
@Anonymní píše:
@Gina108 ona za to prece nemuze at je nevinny nebi neni…ale urcite se to dozvi a ani ted to nebude mit lehky, je to malomesto a deti jsou zly..
Jistěže za to nemůže, ale určitě ji to taky jednou napadne…
@Natálka26 píše:
Když bych neměla prachy na právníky? Když by nebyla jiná možnost? Jasně že šla, protože bych udělala cokoliv aby se mi děcka vrátila a manžel aby byl očištěnej. JAsně není lehký to ustát ani se očistit, ale rozhodně bych neseděla doma a nenechala muže se zabít.
Tak to je fajn.
Ona nejlepsi cesta, jak se ocistit, je sverit vsechno bulvaru.
Nekdy si precti reakce pod podobnymi clanky.
Bylo mnoho případů, kdy sociálka nezasáhla rychle, a myslím, že všechny bychom byly rády, kdyby dítě odvedli okamžitě. ![]()
V mnoha takových rodinách mají pocit, že žijí normálně, ale okolí to třeba vidí jinak. Prostě si říkám, že vůbec nemusí jít o,,juvenilní justici,, v ČR, ale prostě o rychlý zásah sociálky, kdoví, třeba byla na místě
Nechápu proč se otec jde sobecky pověsit na strom, místo aby vyvracel podezření. Místo toho v tom nechá ženskou samotnou.
@merde už jsem tu několikrát psala, že jsem na ten článek jen narazila a to už byla jména smazána, nikoho neznám a jsem z východních Čech…tak ti bohužel nepomůžu…
@Gina108 píše:
Seš trochu vedle, netý matce děti vrátili až po sebevraždě otce. A teta asi holt „držela hubu a krok“ jen aby je dostala ona, jinak by je frkli do Klokánku rovnou.
no, měla jsem na mysli, že z policie šla dcera s matkou domů. teprve následně byla umístěna k tetě, protože policie výpovědi nejsjpíš vyhodnotila tak, že je potřeba věc pořádně prošetřit, jelikož zneužívání se ani úplně nepotvrdilo (pak by byl otec nejspíš ve vazbě), ale ani nevyloučilo (pak by nebyl důvod děti z rodiny posílat pryč). že matka otci věří, to mi přijde v pořádku, pravděpodobně ho miluje. že se teta zaručila, že se děti s otcem neuvidí, i to mi přijde v pořádku, od ní neočekávám lásku k partnerovi její sestry, byť samozřejmě ráda ho mít může. mně fakt tohle uspořádání přijde za dané situace s ohledem na děti dobré. protože mi opravdu nepřijde v pořádku nechávat potenciální oběti ve společnosti s potenciálním viníkem, nebo o naprosté samotě s někým, kdo potenciálnímu viníkovi bezmezně věří a může je v jeho prospěch ovlivňovat.
jak bys to jinak a lépe chtěla vyřešit, když potencionální oběť nemůžeš ponechat ani s podezřelým, ani s nikým, u koho je podezření, že by ji mohl ovlivňovat?
@sagina píše:
no, měla jsem na mysli, že z policie šla dcera s matkou domů. teprve následně byla umístěna k tetě, protože policie výpovědi nejsjpíš vyhodnotila tak, že je potřeba věc pořádně prošetřit, jelikož zneužívání se ani úplně nepotvrdilo (pak by byl otec nejspíš ve vazbě), ale ani nevyloučilo (pak by nebyl důvod děti z rodiny posílat pryč). že matka otci věří, to mi přijde v pořádku, pravděpodobně ho miluje. že se teta zaručila, že se děti s otcem neuvidí, i to mi přijde v pořádku, od ní neočekávám lásku k partnerovi její sestry, byť samozřejmě ráda ho mít může. mně fakt tohle uspořádání přijde za dané situace s ohledem na děti dobré. protože mi opravdu nepřijde v pořádku nechávat potenciální oběti ve společnosti s potenciálním viníkem, nebo o naprosté samotě s někým, kdo potenciálnímu viníkovi bezmezně věří a může je v jeho prospěch ovlivňovat.jak bys to jinak a lépe chtěla vyřešit, když potencionální oběť nemůžeš ponechat ani s podezřelým, ani s nikým, u koho je podezření, že by ji mohl ovlivňovat?
Největším problém vidím v rychlosti toho prošetřování domnělého zločinu. Týden je prostě dlouhá doba kor v případě, kdy musí být rodina takto rozdělena.
@Gina108 píše:
Tak a je to pravda, je to v novinách![]()
![]()
Tvl dostal mě ten poslední odstavec. Víte všechny, že opatrovníkem NAŠICH DĚTÍ jsou nějaký kávy na městských úřadech?
ano, opatrovníkem všech nezletilých dětí je OSPOD
Ja nechapu jinou vec. Proc logopedka dava diteti takovehle otazky?
A dite bych tedy k ni samotne nepustila nevidim proto duvod. Vim, ze tady u nas v UK se treba dela psychologicke vysetreni bez rodicu, ale co jsem slysela, tak ty ho muzou sledovat v jine mistnosti na kamere
Logopedka, sociálka a policie postupovali v souladu se zákony na ochranu dětí.
Logopedka to hlásit musela, neví se co přesně a jak holčička říkala, mohlo se jí to prostě zdát podezřelé, sociálka jednat musela, právě pro tu ochranu dětí, když by se to náhodou dělo. Jak jinak chránit děti? Jednání byla teprve započata, děti po dohodě u švagrů (nechápu proč se radši neodstěhoval otec když už) a otec si už vzal život než se vůbec něco prokázalo nebo neprokázalo. Je to tragédie pokud v tom byl nevinně, ale nevím jak jinak by se to mělo řešit. Vždy se každé podezření prošetřit musí přece.
@sagina jak jsem psala, tohle je hrozne tenky led, co kdyz je ten pan skutecne nevinny? Jsem zvedava, jak se logopedce a socialnim pracovnicim bude zit s tim, ze znicili do te doby fungujici rodinu ![]()
Neda se k tomu pristupovat nejak citliveji? Vsak ho teda tyden vysetrovali a na nic neprisli? ![]()
@emers píše:
Logopedka, sociálka a policie postupovali v souladu se zákony na ochranu dětí.
Logopedka to hlásit musela, neví se co přesně a jak holčička říkala, mohlo se jí to prostě zdát podezřelé, sociálka jednat musela, právě pro tu ochranu dětí, když by se to náhodou dělo. Jak jinak chránit děti? Jednání byla teprve započata, děti po dohodě u švagrů (nechápu proč se radši neodstěhoval otec když už) a otec si už vzal život než se vůbec něco prokázalo nebo neprokázalo. Je to tragédie pokud v tom byl nevinně, ale nevím jak jinak by se to mělo řešit. Vždy se každé podezření prošetřit musí přece.
No to je otázka - jestli logopedka usoudila, že jde o zneužívání kvůli tomu, že ji otec koupe…to by mě fakt zajímalo, co doslova ta holčička říkala, ale to se asi nedozvíme.
Ale druhá věc je závažnější. Už jsem to psala ale zas mě napadá to samé. Jak dlouho by takové prošetřování trvalo, kdy by se ten otec nezabil? ![]()
@Anonymní píše:
@sagina jak jsem psala, tohle je hrozne tenky led, co kdyz je ten pan skutecne nevinny? Jsem zvedava, jak se logopedce a socialnim pracovnicim bude zit s tim, ze znicili do te doby fungujici rodinu
Neda se k tomu pristupovat nejak citliveji? Vsak ho teda tyden vysetrovali a na nic neprisli?
Tipuju, že úplně v pohodě a logopedka se bude ještě cejtit ukřivděná, že přišla o dobré jméno
ale přála bych jim, ať se smaží v pekle. ![]()
Příspěvek upraven 26.01.15 v 18:11
Jsem v půlce diskuze, kde jsem narazila na FB a zadala do Googlu jméno pána a vyjelo tohle…
http://klatovsky.denik.cz/…0150126.html
Pokud už tu ke konci článek je, omlouvám se.
Je to strašný, co se té rodině stalo ![]()
@Natálka26 zajimave je, ze ty proste vis, co bys v takove situaci delala

Omyl, nevi to z nas nikdo.
Cetla jsi ten clanek? On odesel v noci, mela to predpokladat a privazat ho k posteli
Jsi mimo