Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jahuhudka nechce se mi to celé číst, takže ona ho týrala toho malého a chtěla to hodit na ex?
@Bábi Zlopočasná píše:
Zasiahli vcas a zachranili deti pred otcom. A to aj v pripade, ze by bol nevinny. Vivat vcasne zasahy.Nie, stale si neviem predstavit, ze by sa dokazal obesit clovek, co by dokazal zneuzivat vlastne deti. Podla mna sa tie dva sposoby spravania absolutne vylucuju.
Třeba by se to dalo obrátit
Otce -živitele zachránili tím, že se na,,udání,, vybodli a děti, ty se oklepou. TEORIE neříkám, že to tak je, říkám, že máme velmi málo informací
@Anonymní píše:
Jsem z blízkého okolí, šokovalo mně to a zděsilo.
Pokud byl otec nevinný, je to strašná tragédie.
Těžko soudit, když nevíme jak co bylo.
Možná se časem dozvíme více a možná také ne.
Jen mi přijde divné, že kolikrát se týrání nahlásí a nic se neděje,(znám konkrétní případ, kdy bylo několikrát týrání hlášeno, nikdo děti neodebral(sama hlásit nemohu, rodinu sice znám, ale na vlastní oči jsem nic neviděla a neslyšela)), nejedná se však o sexuální zneužívání.
A tady jedno udání od logopedky spustilo něco tak šíleného.
Rodinu neznám, ale tu Soňu Schwajnochovou znám. Píše se o ní v tom článku, že se rozhodla rodinu podpořit. Této paní byly též odebrány děti. V jejím případě, tam zcela jistě důvod byl.
To je ta paní s bájnou lhavostí a autismem? ten druhý případ probíraný na rodině?
@romulkaa píše:
@jahuhudka nechce se mi to celé číst, takže ona ho týrala toho malého a chtěla to hodit na ex?
@Anonymní píše:
To je ta paní s bájnou lhavostí a autismem? Ten druhý případ probíraný na rodině?
Nevím, hoď mi odkaz, znám jí celkem dobře a moje dobrá kamarádka ještě lépe.
Jak to popisuješ, bude to asi ona.
@jahuhudka píše:Podstata je ( nečetla jsem pochopitelně celou diskuzi) že sem přišl ajako chudinka, zdrcená a ublížená. Výsledek byl ale úplně jiný. Jak tedy můžeme vědět, že to co řekla matka v těch Klatovech je skutečně pravdivá verze?
Já nevím, jak ta diskuze nakonec dopadla, neměla jsem vůbec chuť to dočítat, to byla ta, jak tam dala ty fotky bydlení, kde byl docela binec ne? Mně to teda v jednu chvíli přišlo jako taková dost divná davová hysterie, kde na ni účastnice vyšťouraly kdeco a pomalu by telefonovaly na sociálku nějaká hlášení nebo co. ![]()
Udivuje mě naivita některých, kteří an veřejná fóra dávají soukromé fotky a svěří se s kde čím, stejně jako lidi, kteří o něčem vědí pár údajů a mají jasno.
Tím nemyslím tebe, ale obecně.
@Mišmiš ano, z hlediska sociálně právní ochrany dětí mě nenapadá jiná možnost jak při podezření to dělat jinak? Ale nehodnotím už, zda logopedka zhodnotila situaci dobře! Třeba to ta logopedka zhodnotila úplně blbě. Ale třeba taky ne. Ono i obyčejný člověk pokud má podezření na zneužívání atd. je povinen to hlásit a člověk má pochybnosti, i ona je asi měla, pochybnosti, zda tam je vše vpořádku a ohlásit to anebo pochybovat a neohlásit to? Ze zákona musí… Ve finále by to rozhodlo psychologické a sexuologické vyšetření otce, kdyby k němu však došlo… A ano, je to hrozné, pokud tohle musí podstoupit někdo kdo je nevinný, ale zase mi to přijde pořád lepší systém než aby unikali devianti a trpěli zneužívaní. A zase nejsem tak naivní, abych si myslela, že tenhle systém je neomylný a že všichni budou odhaleni a všichni spaseni ![]()
@ospalámyš fotky jsem nenašla
Opravdu jsem to sem vložila jen proto, aby byl vidět pohled matky a následné další informace, které zcela tu situaci dostanou do jiného světla
@Anonymní píše:
Nevím, hoď mi odkaz, znám jí celkem dobře a moje dobrá kamarádka ještě lépe.
Jak to popisuješ, bude to asi ona.
@jahuhudka píše:Mě taky ne, Ona založila diskuzi, jaký je chudák, že dítě je v kojeňáku a její rodina v pořádku… pak nějak vyplavávaly informace že zas tak dokonalá rodinka to není. Prý dítě bylo zavšivené, opruzené do puchýřů…
to byli ti kočovníci ne? ![]()
S největší pravděpodobností tam nepíšou, co se skutečně dělo. Kvůli koupání se ve vaně a tak by policie nikoho nesbalila. ![]()
Opravdu jsem doufala, že celá tato záležitost z Nýrska je fejk. Jsem tedy dost v šoku, že není.
Probíráme to s manželem a zrovna diskutujeme, jak se to mohlo stát a jestli je tedy i nějaká zodpovědnost za neopodstatněné udání
jestli pokud si to logopedka vycucala z prstu, existuje nějaká páka na ní, nebo na postup sociálky nebo tak, nebo opravdu žijeme ve státě, kde na jedné straně se týraní a zanedbávání péče neřeší a na druhé stačí jedna věta od holčičky a vše se převrátí naruby?? Uvítala bych, jestli je tu někdo, kdo v tomto oboru pracuje, aspoň nastínil, jak málo stačí k podobnému šílenému obratu celé rodiny. Protože tohle mi hlava nebere
Podle toho může půlka emimina čekat, že u nich jednou zazvoní švestky, protože jedna paní povídala
![]()
@Tiger-lily aby ses nedivila, pokud to bylo nahlášeno, tak to musí brát vážně a zabývat se tím
@Anonymní píše:
@Tiger-lily aby ses nedivila, pokud to bylo nahlášeno, tak to musí brát vážně a zabývat se tím
to je jistá věc. ale předvolali by si otce, dítě, matku a další případné svědky k výslechu. ![]()