Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tamaa jsem sice zakladatelka, ale neznám vůbec žádné podrobnosti, holky…když jsem četla článek, už byla jména smazaná
dostala jsem se k němu náhodou a dávala jsem ho sem proto, že jsem byla šokovaná…nejsem z Klatov ani vzdáléného okoli…
@merde myslím, že aktivně hledala důvody logopedického problému, tzv. rodinná anamnéza ![]()
@jahuhudka píše:
Bylo mnoho případů, kdy sociálka nezasáhla rychle, a myslím, že všechny bychom byly rády, kdyby dítě odvedli okamžitě.
V mnoha takových rodinách mají pocit, že žijí normálně, ale okolí to třeba vidí jinak. Prostě si říkám, že vůbec nemusí jít o,,juvenilní justici,, v ČR, ale prostě o rychlý zásah sociálky, kdoví, třeba byla na místěNechápu proč se otec jde sobecky pověsit na strom, místo aby vyvracel podezření. Místo toho v tom nechá ženskou samotnou.
Pretoze zena v tom uz samotna bola tak ci tak. Musela sa stahovat do utulku pre tyrane zeny, iba preto, ze verila ze on je nevinny. Teraz sa uz stahovat nemusi a deti ma u seba. (Ano, musi, pretoze nezvladne logistiku, ale to cloveka co rozmysla nad samovrazdou tak nejak nenapadne)
@Gina108 no jedno je jiste, ze si muze tu svoji kancelar zacit pomalu vyklizet..at to bylo tak ci tak
@Bábi Zlopočasná to vlastně nebyla podstata dotazu. Nemyslíte, že jste tak trochu,,zblblé,, juvenilní justicí v zahraničí, že vás ani nenapadne, že by na tom prostě mohlo něco být a že ten zásah byl v pořádku?
@emers co prošetřit?!! že otec koupal dceru a prděl ji pusou na bříško?! o to jde.
@Gina108 na rodině paní psala, že holčička měla logopedce říct, že jí otec koupe a utírá dole, prdí ji pusou do bříška, spí s ní v posteli.
@Janulin píše:
@merde myslím, že aktivně hledala důvody logopedického problému, tzv. rodinná anamnéza
Anebo se proste jen zeptala, jestli je tohle jeji tati.ek,on vypada starsi, takze to nemusi byt zjevne a holcicka zacala povidat, nektere jsou upovidane ze na sebe vybliji vsechno…nase logo si s ditetem taky povida, jak se melo, co od minule navstevy delalo, jak se mu libi ve skolce a tak, abu se mu priblizila a ziskala duveru…
@Anonymní píše:
@sagina jak jsem psala, tohle je hrozne tenky led, co kdyz je ten pan skutecne nevinny? Jsem zvedava, jak se logopedce a socialnim pracovnicim bude zit s tim, ze znicili do te doby fungujici rodinu
Neda se k tomu pristupovat nejak citliveji? Vsak ho teda tyden vysetrovali a na nic neprisli?
Oni maju svedomie ciste. Vsak len konali svoju povinnost. A deti zachranili, uz im otec vinny ci nevinny viac neublizi ![]()
@Mišmiš a jak se ví, že jen o to jde??? logopedka tam za praxi musela mít tisíc dětí, které koupe jejich otec a prdí jim na břicho… to je jen informace z článku řečená matkou…
Ufff, je to příšerný, přemýšlím o tom a prostě, proč se zasebevraždil, když nebyl z ničeho obviněný?
![]()
Co když OSPOD dělal správně a fakt tam mohlo k něčemu docházet?
Co když OSPOD jednal urychleně a bylo vše OK a zničil rodinu?
Já to nechápu…kolikrát člověk čte o x udání na sociálce pro podezření z týrání apod. a nic se neděje a teď jedna návštěva logopedky a hned tohle? Je to strašně divný. ![]()
@jahuhudka píše:
@Bábi Zlopočasná to vlastně nebyla podstata dotazu. Nemyslíte, že jste tak trochu,,zblblé,, juvenilní justicí v zahraničí, že vás ani nenapadne, že by na tom prostě mohlo něco být a že ten zásah byl v pořádku?
Nie, nenapadne. Moj manzel mi pomaha kupat decka, kym ja utieram malu, on velku, kym ja uspavam malu, on si lahne k velkej, ked mam nocnu smenu, tak spia oni traja v manzelskej posteli.
Desim sa, ze manzel odvedie deti do skoly, da im pusu na rozlucku a policia ho odvedie za zneuzivanie.
@Bábi Zlopočasná píše:
Oni maju svedomie ciste. Vsak len konali svoju povinnost. A deti zachranili, uz im otec vinny ci nevinny viac neublizi
no
![]()
@Bunny puella maminka uváděla, že návštěvy byly asi tři a poslední statínkem, myslím…je to v mým úvodním příspěvku…