Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Améliemodrá já bych si je vzala když si dáš ještě něco nahoru.
Přijde mi vážně smutné, jak tu mnohé z vás obhajují kašlání na etiketu a základní slušnost pod hesly „dnes už se to moc neřeší“ nebo „to jsou předsudky“. Krásně to odráží nastavení společnosti. A pak se není čemu divit, když vidíme v kostele spodní prádlo svatebčanů a v Národním divadle džíny a ponožky v sandálech. Ach jo.
@unuděná píše:
Přijde mi vážně smutné, jak tu mnohé z vás obhajují kašlání na etiketu a základní slušnost pod hesly „dnes už se to moc neřeší“ nebo „to jsou předsudky“. Krásně to odráží nastavení společnosti. A pak se není čemu divit, když vidíme v kostele spodní prádlo svatebčanů a v Národním divadle džíny a ponožky v sandálech. Ach jo.
Přesně. Ty šaty jsou vhodné tak leda na party kolem půlnoci. Na svatbu v kostele absolutně ne, nehledě na to, že v tom bude mrznout. A co doplňky? Pochopitelně bez punčoch, lodičky se k nim nehodí, takže bude vypadat, jako když jde do baru!
Kdyby ses zivila jako napojova kujva, byly by vhodne akorat.
Nevím, kolik ti je ale tady je pár obrázků, jak vypadají vhodné šaty na svatbu v kostele, případně mohou být doplněny bolerkem nebo šálem.
Příspěvek upraven 19.08.21 v 10:23
@unuděná píše:
Souhlasím. Podle mě ty šaty taky moc vhodné nejsou, ale je dost dobře možné, že když si přes ně vezme nějaké sáčko, bude ještě patřit mezi ty lépe oblečené. Což teda je trochu smutné, no ![]()
@Alriga píše:
Přesně. Ty šaty jsou vhodné tak leda na party kolem půlnoci. Na svatbu v kostele absolutně ne, nehledě na to, že v tom bude mrznout. A co doplňky? Pochopitelně bez punčoch, lodičky se k nim nehodí, takže bude vypadat, jako když jde do baru!
Já bych si zrovna tyhle klidně vzala, k tomu slušné sako (na obřad a focení zapnout a nejlépe ještě nějakou šálku do výstřihu), k tomu silonky a lodičky. Tohle mě až tak nepobuřuje, spíš ty názory, jak v kostele nemusí být zakrytá ramena a může být klidně mini, že už „se to tak neprožívá“
Být nevěstou v kostele a někdo mi v tomto přijít, tak budu hodně skřípat zubama. Ale holt se asi dnes lidé v kostele neberou z podstaty věci, ale protože je to tam hezčí, než na radnici ![]()
@unuděná píše:
Taky mě zaráží, kolik lidí říká, že už se to neřeší a podobně. Podle toho to taky vypadá. A ne jen na svatbách. Ale i na pohřbu a jiných událostech. Je to smutné.
Do kostela a na focení bych si přesto to dala sako, co jde zapnout a schová výstřih, délka podle mě ok. Na hostinu a zábavu už je to pak jedno ![]()
Hele já bych si to nevzala. Šla jsem ale nedávno na svatbu a připadala jsem si tam těžce overdressed. A to jsem měla obyčejné projmuté “slušnější” propinaci saty se spadlym rukavkem a s paskem, zlatý náušnice a silonky a lodičky. Držela jsem se schválně zpátky.
Nu, svědkyně měla kalhotovy safari úbor a vetsina svatebcanek saty, které bych si vzala na pláž
tak to proste je
boty paskove bez silonek měly úplně všechny včetně nevěsty. Asi protože bylo horko.
Příspěvek upraven 19.08.21 v 11:06
@VitaminC
No, slečno/paní, vy mi nemusíte ukazovat ani svůj šatník, poznám už z příspěvku, že vám nepomůže ani rolák od faktu, že se neumíte chovat a reagovat slušně. To je podle mě důležitější aspekt.
A jinak všem děkuji za své názory.
@VitaminC píše:
Kdyby ses zivila jako napojova kujva, byly by vhodne akorat.
Nemela jsi nahodou za dob manzelstvi milence?
@unuděná píše:
Já bych si zrovna tyhle klidně vzala, k tomu slušné sako (na obřad a focení zapnout a nejlépe ještě nějakou šálku do výstřihu), k tomu silonky a lodičky. Tohle mě až tak nepobuřuje, spíš ty názory, jak v kostele nemusí být zakrytá ramena a může být klidně mini, že už „se to tak neprožívá“Být nevěstou v kostele a někdo mi v tomto přijít, tak budu hodně skřípat zubama. Ale holt se asi dnes lidé v kostele neberou z podstaty věci, ale protože je to tam hezčí, než na radnici
No, ale bohužel to tak je, vetsina žen vytáhne proste “nějaké šaty” a k nim “nějaké boty”. Je i hodně holek, co jsou rady, ze nějaké saty někde ve skříni najdou. Je to velká Škoda, saty ženám tak sluší, a já třeba vždy rada využiji příležitost se “pekne” oblict.
A mimochodem kdysi mi jedna svatebcanka přišla na svatbu v minisukni pod zadek a v kozačkách nad kolena, nechapu dodnes a byla jsem tehdy dost naštvaná, přišlo mi to velmi nevkusne a nevhodné. Samozřejmě výstřih k pupku.
Za mě na svatbu nejsou vhodné. Naopak na silvestrovský večírek super… Zvolila bych něco jiného…
@unuděná píše:
Ja bych neřekla, že jde o kaslani na etiketu. Spíš se už mění i ta etiketa. Kdyby ne, tak by byl teď největším prohřeškem i ukázat koníček
neříkám, že je to dobře, ale bude hůř ![]()