Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monchichik píše: Více
No, tak to je těžké. Někdy se ti stane příkoří a prostě jedeš dál.
Jak jsem psala, ona možná někdy v budoucnu udělá něco podobného a taky to nebude dávat smysl, ale já bych se skrz to na ní nevykašlala, prostě je to moje mamka, která nedělala celý život vše jen špatně. Tohle je prostě jen etapa.
Protože bydlí blízko, dům si nechá nejspíš pro sebe a byty pro děti. A i kdyby to pronajímal, tak ty peníze půjdou zase zpět do rodiny a do těch nemovitosti. Jen chci říct, že existují lidé, kteří mají k tomu, co vybudovali vztah a představa, že to někdo vezme bagrem, jen co vychladnou, je může docela děsit.
@mokkk píše: Více
Příbuzní co dědili taky tvrdili, že byt neprodaji a nechají ho pro dceru…no prodali ho za rok. ![]()
@Anonymní píše: Více
No a bratr lhát může a taky nemusí, zatímco u dcery je téměř jisté, že by to prodala.
@Trojlístek Známe. Moje mamka má bratra, ten žije celý život se svojí rodinou v dvojdomku, který patří moji babi ( jejich máma ), děda už pár let nežije.
Moje mamča se stará, pečuje. Dojíždí. Strejda a rodina bydlí prakticky nad babi a nic. A pokud musí, protože mamka nemůže, tak mají řeči.
Výsledek? Je závěť. Celý dům dostane strejda a má mamku vyplatit. Hmm, jasně. Vzhledem k jejich stylu života není z čeho. V domě bydlet nechtějí ( v tom se hodně angažuje jeho manželka ).
@Trojlístek No já mám na to jiný názor. Pokud jsem vyřazena z toho něco dostat, tak nevidím důvod něco sponzorovat.
@mokkk No peníze půjdou do rodiny, ale jen do jeho. Všechno dostane a ještě mu to bude generovat zisk, třeba. A sestra nedostane ani halíř. Představa je mohla děsit, ale mohli si o tom promluvit. Mohla ty byty pronajímat i zakladatelka. A pokud tady už nejsi, je dost jedno, co s tím bude. Navíc to nijak už neovlivníš. Ale tímhle rozhodnutím ovlivníš vztahy mezi dětmi.
@liptom No tak pokud nemá z čeho, tak by mohl barák klidně prodat. To už by bylo na něm, jak to vyřeší…
@Anonymní píše: Více
chápu, že cítíš určitou nespravedlnost
taky by mne to mrzelo
hlavně kvůli dětem - protože by se do budoucna jednalo i o jejich zajištění..
můj otec třeba, jako velmi movitý muž, vždy říkal, že „majetky sa za života nerozdávajů“ a byl hrozně na kačku (chodil třeba 40let ve stejném svetru), všem dětem dal ale nakonec zhruba stejně - závětí (myslím domy, nemovitosti, pole, zahrady, vinohrady, parcely), něco víc dostal brácha právě proto, že žil „tam“ a táta bral část majetku po meči - jako „dědictví otců“, tak o tom i mluvíval…
mne by moc mrzelo, kdybych nedostala „nic“ ALE PLNĚ BYCH RESPEKTOVALA JEHO VŮLI - je to majetek rodičů a když na to přijde, mohou vše darovat útulku za života a neuděláš NIC!
chce to trochu pokory, z další strany nedostanu nic, to vím už nyní - a fakt je to o vztazích a ne o vzdálenosti!
takže si opravdu nemyslím, že říkáš celou pravdu…
rodiče totiž obvykle mají své děti rádi cca stejně - POKUD NEMAJÍ DŮVOD K OPAKU.
Prostě její mamka nedělala celý život vše blbě. Je to jejich věc, ne má, názor na to nemám a někdy je to lepší.
Babička byla docela brzy vdova, takže to nějak dělala.
Já jsem se vdávala pár měsíců po revoluci a bylo třeba nějak vyřešit bydlení. Buď bychom bydleli u našich, tím pádem by sourozenec přišel o soukromí, protože bychom si vzali jednu místnost a nebo byla možnost jít bydlet tam, kde byl manžel na vojně s tím, že tam dostal práci s bytem. Bylo to ale daleko. Vybrali jsme tu druhou možnost, protože to tak nějak směřovali i naši, že by nás v bytě bylo hodně. Sourozenec je mladší. Využil potom možnosti a asi dva roky jezdil po světě. Rodinu zakládal docela dlouho, ale oženil se velmi dobře, manželka byla jako jedináček od rodičů dobře zajištěná. My potom byt odkoupili, takže dluhy nemáme, ale platy jsou tu hodně nízký, já mám 22 hrubýho, manžel 25 hrubýho. Do škol musely všechny děti dojíždět a následně i VŠ spolkla všechny naše peníze. Sourozenec žije ve velkém městě, kde školy jsou a tyhle výdaje ho u dětí minuly. Jak jsem psala, měli velkou podporu našich, mohl vystudovat a vybudovat si kariéru. Žijou si dobře. Naše děti už taky založily rodiny, bydlí v pronájmu. Až umřeme, odkážeme jim všem dohromady byt, ať si ho prodají a peníze si rozdělí. Dělat tyhle rozdíly hodně bolí. Zakladatelka
@Monchichik no, vzhledem k tomu, že jeho žena se v tom DOST angažuje a vzhledem k tomu, že má vizi
kde bydlet. Tak po prodání domu a vyplácení by si nemohli splnit sen.
Čili si myslí, že vše bude jejich, obzvlášť když dříve ( než se mamka rozvedla a musela si pořídit bydlení, víceméně za své ) byla ústní dohoda, že nic po rodičích nechce. Ale to je cca let dozadu. Časy se mění… A hlavně každý by měl mít soudnost a slušnost, pokud jsou sourozenci.
@Lucy75 Rodiče mají obvykle rádi všechny děti stejně…obvykle, možná. Ale rozdíly pak dělají ne asi, že je nemají rádi, ale že je nějaké dítě úspěšnější, má víc peněz, muže…takže to dostane ten, který má méně nebo nic, rozvedl se atd…přihlíží i k tomuto…
@mokkk píše: Více
To přeci nemůžeš vůbec vědět. Mohla to pronajímat a jednou se tam mohli přestěhovat její děti. Nikdo neříká, že se svým partnerem bude do smrti, jednou ten byt mohla potřebovat. Takhle nemá nic, žádnou jistou. A bratr, který vyváděl i kvůli tomu, že si chtěla vzít nějaké drobnosti na památku, se o ní těžko postará. Její rodiče ji kompletně hodili přes palubu. Na vzdálenosti opravdu nemůžeš ani trochu stavět jistotu toho, zda to ten člověk prodá. Lidi běžně drží i nemovitosti v jiném státě.
@liptom No asi bych té dámě hodila vidle do její vize…
smůla. Tvoje mamka taky bude potřebovat peníze nebo klidně může jet na plavbu kolem světa. Nenechala bych jim to už jen kvůli tomu, jak jsou hamižní ![]()