Malý více jak rok nejí maso
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vice jak rok neji
Holky ji vase ditka maso? Malej ho zacal odmitat pred rokem. Myslela jsem ze he to jen obdobi tak jsem ho nechala ale ted po roce je schopny ho vypreparovat ze vseho. Nedostanu ho do nej zadnym zpusobem. Resili jste to nekdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@zdenik1988 píše:
Holky ji vase ditka maso? Malej ho zacal odmitat pred rokem. Myslela jsem ze he to jen obdobi tak jsem ho nechala ale ted po roce je schopny ho vypreparovat ze vseho. Nedostanu ho do nej zadnym zpusobem. Resili jste to nekdo?
Ten název diskuze je dost neštastný. Mělo by tam být ještě slovo „maso“
Takhle to zní divně. Aby někdo rok nejedl
Jinak tě uklidním. Můj syn nejedl maso asi do 5 let vůbec. Pak vzal na milost občas alespon kuřecí. To bylo tak do 10 let. Dneska je mu 13 a sežere na co přijde, jí vepřový, hovězí, kuřecí i rybu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje děti ano, ale já jsem maso nejedla leta
řešit se to nedalo, pak jsem ho zase jíst začala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já v tom nevidím problém existují různé suroviny ve kterých je stejné složení ba naopak lepší než v mase můj syn ho taky nejí a já jen občas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenik1988
My už jsme to spolu kdysi řešily, že? Moje prostřední nejí vepřové, došla s tím jenstarší ze školky, že fuj vepřové maso a mladší toho chytla a prostě to nesní a i u hovězího jsou problémy.
Sní trošku krůtí, kuřecí, králičí, ovčí sice se v něm porýpe, ale něco málo sní.
Naše prostřední by nejraději žila jen na ovoci, zelenině, jogurtech, polévkách, hlavně vývary ty by jedla furt ve velkém.
Ale zas miluje fazole, takže často vařím jídla ve kterých jsou fazole a dávám jí mandle, že ty mají dost bílkovin a nemusím ji přemlouvat.
Nutit jí to maso nechci, musí ji to přejít.
Ve školce prý taky maso vybírá, které se jí nelíbí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta naše(3 r.) jí jen rybí prsty, maso cituji jíst „nemůže“. Není to kvůli tomu, že jsou to mrtvá zvířata, to jí podle mě ani nedochází, ale prostě to s prominutím do huby neveme. Stejně tak jako jiné jídlo. Jí jen suché housky, hranolky a rybí prsty(oboje pečené v troubě). Vím, že to není to pravé ořechové k jídlu, ale co mám dělat, když nic jiného do pusy nedá, mám jí nechat o hladu? Od jídla se odvrací, někdy i uteče. Už mě s tím opravdu rozčiluje, pořádně se nenajedla snad nikdy. Pije jen čaj, mléko do pusy nevezme, nejí žádné mléčné výrobky, polévky, hlavní jídla, nic. Tomu já říkám, že dítě nejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemanka tak to je mazec. a jak dlouho? Je zdrava? A to treba na svacinu das hranolky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 Na svačinu housku. Ona fakt nic jiného do pusy nedá. Jinak jí takhle blbě už od začátku příkrmů, takže už od mimina. Jakmile přestala pít mléko(ve 2 letech ho ještě pila v noci), tak už nemá žádný přísun mléčných výrobků, nedá to do pusy. Snažím se jí tedy péct různé suché housky, placky atd., do kterých se snažím nacpat co nejvíce živin - vejce, mléko, máslo… Ale rozdělené by to nejedla, myslím, že u ní je to odpor k jídlu psychického původu, normální jídlo jí třeba z dálky voní, ale jakmile ho uvidí, řekne fuj. Jinak zdravá je, doktorka jí brala krev, a nic jí snad nechybí, a dál to neřeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pamatuji si že děti od přítele, maso snad nejedli 5 let…jenom kuřecí, krůtí… králíka.. nic jiného
teď nevědí co by do té huby nacpaly…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemanka ty brdo to teda koukam ze ji nic nechybi.no tak snad si to brzo rozmysli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemanka Ahoj, máme to podobné, i když asi trochu bohatší jídelníček, ale přesto velmi omezeny - maso žádné (naštěstí čistý vývar ano), ovoce jen jablko (pouze slupku) a zeleninu nic. Vše ostatní jen suché (hranolky u nás také). Už dlouhou dobu jsem si pohrávala s myšlenkou poruchy autistického spektra a nyní máme za sebou první sezení u psychologa a vypadá to skutečně na tento problém vypadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenik1988 předpokládám že vývary (polévky) a omáčky sní
Takže s masem není problém. Já maso taky nejedla, a vyrostla jsem. Řešila jsem t jen v těhotenství, a dr mi řekla že pokud jím pořádné vývary či omáčky, tak v tom nevidí problém
Omáčky myslím klasické z masa
(to dodávám proto, že dnes je spousta receptů z masoxu a pod
)
Starší přestal tak nějak jíst všechno… až zbylo jen suché přílohy, brambory s kečupem
, chleba suchý či s máslem (nebo rohlík) a pod. Ve školce mu dávali aspoń ten krajíček chleba k obědu, bo odmítal pozřít cokoliv
trochu se to už zlepšilo, kromě sladkých jídel jí i pár jiných. Ale žádná sláva. Takže občas se na něj prostě vyprdnu, uvařím dle nás, a k obědu má ten chleba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenik1988
moje dítko nejí maso vůbec, roky, nesnese ho ani na talíři. Nijak zvlášť to neřešíme, jednou za rok necháme nabrat KO jako kontrolu. Jinak jí všechno, jí zdravě, tak si to doplní jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenik1988 moje deti nejedi prakticky zadnou zeleninu ![]()
Maso v oihode nahradis mlecnymi vyrobky a vejci, neresila bych, ale trvala bych na ochutnavani - protoze chlapeckove, ponechani sami sobe, mnozstvi potravin, ktere jedi, spise stale snizuji. staci, aby nejake dite rekloo „tohle je hnusny“ a uz to nechtej taky.
Moji kluci jedi z masa nejradeji hodne mekke - file, masove kulicky v rajske omacce. Flakotu, kdyz je fakticky udelana do libova. Starsi zacal preparovat vsechny flaxny, tuky, kuzicky - ji jen libove.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Vliv okolí bohužel umí být skutečně i hodně negativní. To je pravda.
Ja osobně bych spíš vytrvala v nabízení, to určitě ano. Ale trvat na ochutnání, to asi ne. To už je totéž, jako nutit jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit