Vícegenerační výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3540
20.7.16 14:38

Bydlíme tak s našima, rekonstruujeme každý bude mít své patro. U nás je ale rozdíl ten, že muž je jednak splachovací a spoustu věcí řekne jen mě a nechce jinak řešit a děti nejsou tak závislé. Jenže jsou to moji rodiče, je pro mně daleko snazší vyříkat si co a jak. S tchýní ač je to super baba nevím jak bych řešila takové věci. Radu nemám snad jen aby partner víc zapracoval jinak to asi nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.16 14:43
@Talitha píše:
Myslím, že tohle není pravda. Znám x rodin, kde babičky ty matky převálcují na plné čáře. Dítě neví, koho je, neposlouchá nikoho, je bez mantinelů, řádu, hranic, rozcapené, pendluje mezi nimi. Nic moc pro život.

Ono pokud zakladatelka není tak sebevědomá ve své roli a babička je sebevědomější než ona, dítě to vycítí.

Chápu pocit ohrožení její mateřské role. Ona sama třeba není schopná dát víc najevo, že v tomto případě je paní ona. Kde brát a nekrást? :nevim: Lehko se to řekne, hůř udělá.

Nevím, jak bych to řešila, stěhování je asi jediná možnost.

Holka, je mi to líto. :(

Děkuji za pochopení. Opravdu, hodně dělá to, že tu nemáme svoji domácnost. Těžko si můžu vyskakovat v domě partnerových rodičů. Tady mají hlavní slovo oni. Nejsem ten typ, který by rodičům postupně zabavil dům a převálcoval je. Raději se odstěhujeme a budeme udržovat hezké vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.7.16 15:36
@TerezaBel88 píše:
Víš, tohle není o sebevědomí. Je to o tom, že bydlíme v domě partnerových rodičů a nemáme tu dostavěno. Vím, tedy, že jsem v domácnosti své tchyně a podle toho se chovám. Když jdu prát nahlašuji, jdu vařit hlasim, co. A myslím, že můj syn velmi dobře vycítil, kdo tu velí. Já si tu nemůžu vyskakovat. Ano, máme dobré až hezké vztahy, ale to proto, (mimo jiné) že raději ustoupím, než nějaký konflikt.

A co po tom ale hledáš za rozhřešení? Ano, jsi v její domácnosti a tudíš ona velí, tak to je, i já velím ve své domácnosti, nicméně šestileté dítě nevolí, kdo je jeho rodičem. Napsalajsi, že ti vadí, že jí říká babímamí, přestože i ona říká, aby jí tak neříkal. Tak to nech plavat, není jedno, jak jí říká? Máma jsi ty. Předpokládám, že jste tam na omezenou dobu, než dostavíte, není jedno, jak říká babičce? Ty jsi synovi předškolního věku vysvětlovala, jak tě mrzí, že babičce říká babííímamííí..to je ono, to je to o čem píšu. Cítíš se jako žena na druhé koleji, a to je to o čem píšu. Nejsi jí, ale cítíš se tak a projektuješ to do okolí. Jasně že jsi v její kuchyni, tak hlásíš vaření…o tom to je, ty jsi u ní, ale tvoje pocity o méněcenné ženě jsou tvé. A to dítě je zase tvé, když řeknu, tak prostě moje dítě udělá, co řeknu, i kdyby ostatní říkali pravý opak, ale u tebe to tak není, dovolíš dítěti, aby to tak nemělo, dáváš mu vybrat, koho poslechne. Soutiží rodin není jednoduché, ba si myslím, že je téměř nemožné, ale ty v tom žiješ, taks e prostě odstěhujte, partner ti řekl, že se s tebou odstěhuje, tak se odstěhujte. Pokud se neodstěhujete, pracuj na tom, v jaké pozici samu sebe necháváš, a pracuj na tom, že co řekneš, to platí, nikoliv ve vztahu k tchýni, ale k dítěti. Stylem já řekla A, babička sice řekla B, mrzí mě, že to vidí jinak, nicméně platí A, bez diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
20.7.16 17:02

@TerezaBel88 Budeš muset přestat popírat sebe samotnou. Dohodněte se s babičkou, že rozhodovat o tom, co syn smí a nesmí budeš ty. Když se syn na něco zeptá babičky, ať tě pošle za tebou. Jestli je babička rozumná, přistoupí na to. A ty si víc věř. Ani v cizí domácnosti nemusíš hlásit každý svůj krok. Však oni si všimnou, že pereš, když uvidí zapnutou pračku a poznají, že vaříš, když přijdou do kuchyně. Tohle celé je totiž ten problém. Nemusíš být nevychovaná nebo dělat rozbroje, aby ses cítila pořád sama sebou a zůstala matkou pro svého syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
21.7.16 07:26

Pokud můžu radit, tak se co nejdříve odstěhujte. Já měla něco podobného. Nijak mi to v té době nevadilo a nechtěla jsem být ta, co chce jít proti tchýni. Rodiče zakázali, babička povolila.Po 4 letech jsme se odstěhovali, ale tchýně už byla ve stadiu, že chtěla být součástí výchovy. Takže do všeho mluvila. Několikrát jsme se kvůli tomu pohádali, jak s manželem, tak s jeho rodiči. Dnes jsou mé děti dospělé, ale dopadlo to tak, že jeden syn pochopil, že jsme rodiče my a rád jde za babičkou na návštěvu, ale druhý syn to má tak, že vše řeší s tchýní, svěřuje se jí, ona mu ve všem vyhoví a zkrátka jsou proti mě. Takže já tak trochu o jednoho syna přišla a vím, že ho nevedou k ničemu dobrému :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
24.7.16 20:21

Nikdy jsem v takové situaci nebyla, ale povím ti jedno - bud klidná, tvé dítě ví, kdo je máma a nikdo tě o jeho lásku nepřipraví. A že se plete, to nic není. Nejsi špatná máma ani nic jiného. To si opakuj. Ono tě miluje, i kdyby stokrát křičelo, že tě nechce a že uteče k babičce nebo něco takového.
Možná se ted k babičce víc upnul, protože ty máš mimino a přece jen na něj asi nemáš tolik času, anebo se cítí tím novým dítětem trochu ohrožený. Ale to se srovná, fakt se neboj. A taky to možná bude tím, že babičky jsou celkově měkčí a víc dítěti dovolí - třeba mu babička dá na svačinu to, co ty mu často dovolit nechceš, kdoví. Ale neboj se o jeho lásku, opravdu se neboj.
A taky o něj s babičkou nebojuj. Děti potřebují obě, mámu i babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
31.7.16 01:40

Promiň, ale ty smůlu mít, nesmíš :cert:. Prarodiče musí respektovat tvojí autoritu jako rodiče. Pokud ty řekněš ne, je prostě ne, i kdyby si oni stokrát mysleli ano!! A oni by se tím měli řídit!!! Pokud s tím nesouhlasí pak by ti to měli říkat v ústraní, bez dětí.
To musí rychle přestat, jinak vám hodně zavaří do budoucna, hlavně to ublíží dětskému charakteru. Řekni to příteli a jděte za rodičema, buď společně, nebo on sám a promluvte s nima. Mluvit by měl hlavně tvůj přítel- jsou to jeho rodiče.
Pokud se toto nezmění, nepomůže ti ani oddělené bydlení. Děti (je jen otázkou času, kdy to zkopíruje i malá) budou u babi a dědy hledat zastání pořád…
https://www.youtube.com/watch?…
Hodně sil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí