Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Dadda8 píše: Více
To s tím učením si myslím taky. Učit se, poslouchat audioknihy, poslouchat hudbu, mluvit s kamarády.
Ve městě bude mít některé kroužky, ostatní u nás.
Nechci ti brát iluze o zázračné dokonalosti gymplů, ale ani ony nejsou záruka svědomitého a disciplinovaného kolektivu. Ono i pokud to není zrovna gympl z horní dolní, kde stačí pro přijetí 15 bodů, můžeš mít záruku dost inteligentního kolektivu, takže výuka může šlapat jak hodiny, ale kolikrát ti hajzlíci vymyslí daleko sofistikovanější škození. Když vezmu třídu svého dítěte, tak šikana se nekoná, ale kázeňské tresty padaly už v primě. To rozhodněn není snaha odradit od gymplu, mé dítě je tam velmi spokojené, jen že ty problémy zmizet nemusí.
@ugluk čekám, že bude větší zájem o učení, že nebudou skodici, co budou zesměšňovat a urážet jedničkáře, třeba za to, že oni sami něco nevědí. Čekám podporu ze strany učitelů. No a nečekám tam dítě, co bude celé hodiny hykat.
Moje dítě je hodně citlivé na hluk a toto mu velmi vadí.
@Anonymní píše: Více
To by se snad mohlo splnit ![]()
Dcera sla na gympl taky hlavne kvuli kolektivu a splnilo to ocekavani. Nejsou tam blbe deti, ktere jen skodi, prudi a hykaji, presne jak rikas.
Nooo, u nás nehýkají, ale když chytnou kantora, co u nich má prd autoritu, tak na sebe sprostě pořvávají
Jsem taky čekala, že se tohohle zbavíme. Ale chytří teda jsou, to jo, tak výuka pěkně odsejpá.
Kolektiv je rozhodne pokrok. Byť u nas treba jela sikana po telefonu uz v rijnu v prime a muselo hodne vysvětlovat mezi rodici a na schuzkach… takze hykaci a trapaci tam nejsou, ale prudit se umi i chytre deti (nikdo nepochybuje) a nekdy fakt fikane. Ale letos se pry holky docela uklidnily, tak uvidime pubertaky
.
Problémy jsou všude, ale stejně si myslím, že těch problémů bude víc na ZŠ než na gymnáziu.
@ugluk píše: Více
U nas se pry sproste nemluvi, a to ani o prestavkach, cemuz se mi skoro nechce verit, asi nekdy neco probehne, ale oproti ZS kde kluci porad sproste porvavali na holky je to velky pokrok.
@veria asi pošlu dítě k vám, u nás se teda sprostě mluví dost ![]()
Edit - teda ne u nás doma, tam mi to občas ujede, ale o dětech ve škole nemám nejmenší iluze.
@ugluk Tady je to asi fakt celkem v klidu. To ona by si stezovala, kdyby se tam porad mluvilo sproste.
Dcera je na osmiletém gymnáziu ( letos už v kvintě ) a docela dost jejích spolužáků dojíždí. Jeden snad i z jiného okresu, nebo těsně na hranicích okresů a taky to bude kolem 20 kilometrů. Teď jim přistoupila spolužačka a ta dojíždí 40 km. Škola totiž nemá vlastní internát. Dřív bylo možné být na internátu jiné školy, ale dcera se jí neptala.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Domácí vzdělávání nabízí školy v okolí, to problém není, ale mají to jen jako přezkoušení bez distanční výuky.
Je namotivovany, protože soused je kamarád. Samozřejmě díky tomu vnímá i ta negativa, dřív spolu chodili do a ze školy. Soused přijíždí později, ale je spokojený. Šikana zatím není, ale taková současná klasika, hodně kázeňských problémů.
Sousedka má informace ze školy, kdy mluvila přímo s ředitelem, ale řešila prvni dva roky, což by zajímalo i mě. Od té tercie jsou už podle mě děti víc zajeté a to jedno odpoledne už zvládnou.