Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosím o radu. Máme top 3 jména. Za týden rodím a nejsem schopná se rozhodnout. Manžel chce Viktorii, syn Melanii a já nevím. Jeden den jsem pro Klaudii, druhý pro Viktorii, ale už mi tam skáče Melanie - Melinka, kterou jsme jeden čas hodně prosazovali, tak jsem si na to trochu zvykla a i si zvykl náš syn 2,5 roku. Když se ho zeptáme, jak chce, aby se jmenovala ségra, tak řekne, že Melinka… U Viktorie se mi zase nelíbí ta česká verze, ale spíš asi ta anglická Victoria. Ta co mi poradíte? Děkuji
Příspěvek upraven 07.06.16 v 22:01
@Ivet.williams prosím tě ty tý holce budeš opravdu říkat Victorio? Nebo snad po anglicku Victoria? Jak zařídíš, aby tam znělo to C?
Dejte normálně Viktorii, písemnou podobu jména budeš používat minimálně.
Williama mi je upřímně celkem líto, protože ten se chudák nemůže ani vdát, aby měl šanci změnit příjmení
Viktorie je k prijmeni nejlepsi! Ale to Vam je asi fuk co ladi..
Mě přijdou dobrý všechny jména, příjmení mi k nim nijak nevadí. Viktorek je všude plno, dala bych Klaudii ![]()
Edit: a když už viktorii tak, normálně s K
Příspěvek upraven 07.06.16 v 21:39
@Geroma píše:
@lleennttiillkkaa
Výslovnost bude urcite stejna, takže z tohoto pohledu je to asi i jedno
Mně je to jasný, jen nechápu tenhle trend ![]()
@Ivet.williams u holek se příjemení obvykle změní…
Známe jednu Melánii. Říká se jí „Melánka“. Zní mi to hezky ![]()
K příjmení Vladyka mi všechny anglické podoby jména (včetně Williama)přijdou jako šílené a naprosto nevhodné.
Na názor ohledně jména syna jsem se neptala. Děkuji těm, kteří odpovídají na dotaz. Asi nebyl nejlepší nápad sem vkládat dotaz… Každý má jiný názor… Už mi asi stačí ty odpovědi…
Je to všechno hrozné- k tomu příjmení (autorka sice vymazala z originálního příspěvku, ale v diskusi lze najít). Nejmenší zlo mi přijde Viktorie, ale vidím, že už jste se vyřádili na synovi ![]()