Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chci se zeptat, zda vadí, že jsem asi týden měla kapky Vigantol v kuchyni bez krabičky, prý se mají uchovávat v krabičce kvůli světlu
Děkuji ![]()
Ty jo, tak já jsem je neměla v krabičce nikdy
to jsem fakt nevěděla.
Taky sem krabicku nikdy nemela, ja krabicky od všeho vetsinou hned vyhodim ![]()
Tak kvůli světlu tam je ta tmavá lahvicka ne? Aspoň já si to myslela ![]()
V příbalovém letáku není uvedeno, že se má uchovávat v krabičce, ale v původním obalu. Původním obalem je myšlena lahvička a ne krabička. Nemáš ho prostě nikam jinam přelévat. Ta lahvička je tmavá a před světlem lék chrání.
@bartsch No to jsem si původně myslela také, ale prý je to myšleno na tu krabičku právě, říkali to v lékárně ![]()
Tmavá lahvička chrání před světlem, bez krabičky se to nezničí. Lékárnice beru po zkušenostech již s rezervou.
@Evi88 mě bylo řečeno, jen že nemají byt na přímém slunci nebo hned u okna, ale krabičky neřeším spis hned vyhazuji. Máme teda TereziiD ale je to vesměs stejné to uchování. ![]()
@Cloui Tak to tedy asi nevadí, to se mi ulevilo
No nad tou Terezií také přemýšlíme, ten Vigantol mu nějak nesedne
Jak jste spokojení?
Já dostala Vigantol na předpis. Doktor mi říkal, že je sklo tmavé proto, aby to zabránilo světlu. Jen je dobré to nedávat například za okno, kde na to svítí trvale slunce a hlídat pokojovou teplotu do 25 stupňů.
Já s Vigantolem byla spokojená, ale už je to víc, jak rok.
@Evi88 u nás Terezie naprosto luxus. Ani mi nepřijde jako bych mu něco dávala 😁 😁