Vnímáte u lidí barvu očí?

175
11.8.20 09:33

Vnímáte u lidí barvu očí?

Hezký den.
Při nedávné diskuzi s přáteli, jsem mě překvapilo, jak moc si všímají u ostatních lidí barvy očí a jak tento fakt, v jejich očích ovlivňuje vnímání atraktivity daného člověka. Osobně si totiž barvy očí u lidí nevšimnu, pokud se na ní přímo nezaměřím, nebo se nejedná o nějakou neobvyklou barvu či nepřirozenou kombinaci s barvou vlasů (např.: tmavě hnědé oči a odbarvené blond vlasy), proto by mě zajímalo, jak to mají ostatní.
Všímáte si u ostatních lidí jakou mají barvu očí? Pokud ano, jaká se Vám líbí nejvíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7065
11.8.20 09:36

@Karl93 vezmu to hodně všeobecně a zkráceně, ale můj přítel si všiml napřed mých očí :cert: a říká, že moje oči jsou krásné. Mám je totiž tmavě zelené :mrgreen:.
Každopádně já osobně se lidem do očí dívám, ale většinou mě neuhranou.Pak jsou tady tací, kteří mě na první pohled oslní a to právě pohledem. :mrgreen:
Takže si všímám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
11.8.20 09:37

@Karl93 abych to doplnila…o odpověď. Tak nemám oblíbenou barvu očí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
11.8.20 09:39

Určitě si všímám. Oční kontakt je pro mě důležitý. Člověk toho očima naznačí kolikrát víc, než by chtěl.. :D
Jinak mam své favority a tou je modrá u mužů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
11.8.20 09:41

Nevšímám. Nejvíc se mi líbí hnědé, ale paradoxně žádný můj přítel nikdy neměl hnědé oči :mrgreen: ale na mé oči mě už několik lidí upozorňovalo, tak si toho asi všímaji. Na druhou stranu nikdo neobdivuje, každý se jen diví :mrgreen: mám je od hnědé u zornicky přes modrou až po zelenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
meduzka23
11.8.20 09:45

Do očí lidem koukám, dokonce i velice ráda, ale skoro nikdy si nevšimnu, jakou barvu mají. :mrgreen: Jen když jsou vyloženě zajímavé. Občas si i říkám, jaká jsem trubka, neboť u mě si všimne každý, jaké mám oči a já nic. :nevim: :lol: Ale to je jak se jménem. Někdo se mi představí a já za minutu nevím, jak se jmenuje. A to vnímám! :lol:

• Citovat
  • Upravit
2963
11.8.20 09:54

Já si většinou všimnu jen svítívých modrých očí nebo jasně zelených, ale těch je málo. Hnědé mi nějak splívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
11.8.20 09:56

Vnímám - nejvíce se mi líbí modrá a nebo hodně tmavě hnědá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
11.8.20 10:01
@Mgree píše:
Já si většinou všimnu jen svítívých modrých očí nebo jasně zelených, ale těch je málo. Hnědé mi nějak splívají.

Presne. Hnede projdou tak nejak bez povsimnuti, u modrych si vetsinou vsimnu. A obcas samozrejme neco zaujme vice. Jinak jsem trapna, ale rpeferuju modre, cim zarivejsi, tim lepsi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
11.8.20 10:04
@Karl93 píše:
Hezký den.
Při nedávné diskuzi s přáteli, jsem mě překvapilo, jak moc si všímají u ostatních lidí barvy očí a jak tento fakt, v jejich očích ovlivňuje vnímání atraktivity daného člověka. Osobně si totiž barvy očí u lidí nevšimnu, pokud se na ní přímo nezaměřím, nebo se nejedná o nějakou neobvyklou barvu či nepřirozenou kombinaci s barvou vlasů (např.: tmavě hnědé oči a odbarvené blond vlasy), proto by mě zajímalo, jak to mají ostatní.
Všímáte si u ostatních lidí jakou mají barvu očí? Pokud ano, jaká se Vám líbí nejvíce?

Ty jo já hodně.
Vím u každého koho znám přesně jakou barvu očí má.
Ale to bude asi tím, že jsem „ujetá“ na krásné modré a těm lidem pak závidím :)
Mám tmavě zelené z blízka a z dálky to spíš vypadá, že jsou hnědé. Modré oči jsou prostě nej :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
11.8.20 10:08

Všímám si hodně a i lidi si mých očí všímají. Mám zelené, nejvíc se mi líbí modré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
11.8.20 10:10

Barvu úplně nevnímám, spíš tak jako celkově pohled.
Bylo vtipný, že u mýho přítele sem několik schůzek vůbec nevěděla, jaké oči má. Pak vím, že se mi na to ptaly kámošky a já se studem musela přiznat, že nevím :mrgreen: :mrgreen:
Má takovou zvláštní barvu, že bych jí popsat nedokázala pořádně ani teď po půl roce, taková šedocosi, trochu dohněda až do žluta. Ono se to taky blbě pozoruje, když má o půl metru víc a když se na mě dívá, tak má tím pádem oči dost přivřené, jak kouká dolů :jazyk: :mrgreen:

Spíš mě zaujme zvláštní kukuč, než barva jako taková. Nemám vysloveně oblíbenou. Ale jedna známá měla oči skoro tyrkysově zelené a to teda bylo něco 8o :srdce: Kdyby to nebylo trapný, kouukám jí do očí pořád.

Já mám u zorniček hnědou koronu a jdou mi do světlezelena. Hodně záleží na světle, ale většina lidí mi říká, že krásný oči jsou mojí největší devizou :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.8.20 10:17

Ne, já si všímám očí ve smyslu výrazu, ale barvu neidentifikuju, pokud se na to nezaměřuji. Když si vybavím třeba méně známé kamarády, naprosto přesně vím, jak vypadají, ale jakou mají barvu očí bych jen tipovala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
11.8.20 10:18

Pro mě jsou oči to nejdůležitější, co mě zaujme a po čem koukám.
A pak pěkně vykrojená pusa.
Nejvíc se mi líbí zelené, ale moc jich není.
U mě taky hodně lidí zaujmou oči, ani nemůžu říct, co o nich říkají chlapi :oops: 8)
Jinak jsem tuctovka se značnou nadváhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.8.20 10:21

Mam zelenozlute velke oci a je fakt, ze lidi si toho vsimaji hodne…

Moje starsi dite ma pomnenkove modre velke oci a ty zaujmou na první pohled. Obcas se nam stalo, ze jako male dite si ji fotili Japonky v Praze :mrgreen:

mladsi dite ma modre oci se zlutym stredem kolem panenky a ty jsou taky hodne zajimave, ale az při blizsim pohledu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová