Víkendy u tchánovců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3931
25.5.15 11:42

Ono sice píšeš že s dětma nejezdíš na výlety ani nechodíš na dlouhý procházky páč by si je prarodiče neužili ale podle toho cos psala předtím si je neužijou ajni když ste u nich páč se jim nevěnujou (nemaj na ně čas) takže nevím proč by jste měli sedět doma na pídeli a nic nepodniknout když to ve finále výjde nastejno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
25.5.15 11:45
@Anonymní píše:
@klarushka to máte fajn. U nás by s námi do lesa děda nešel. Trampolínu a písek tam nemáme. Ale ty borůvky, maliny mě nenapadly. To vyrazíme :)

No já Ti nevím u nás šel nešel moc neplatí ;) mlaďoch chytne dědu za ruku a řekne mu že jdou dát jablíčko koníkům, či na hřiště a je vymalováno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 11:52

@Jana206 jo jo asi máš pravdu. Manžel tam být nemusí. Tak časté návštěvy iniciuji já. Nikdy jsem babičku a dědu neměla a jsem ráda, že je moje děti mají. Jsem ráda, že je vídají. Babička jim třeba plete krásné svetříky, vaří co jim chutná. Přes týden volá, ptá se jak se mají. Děda jim koupil veškerý nábytek do pokojíčku. Prostě je mají moc rádi. Dětem je skoro 3 a 5.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.15 12:04
@klarushka píše:
No já Ti nevím u nás šel nešel moc neplatí ;) mlaďoch chytne dědu za ruku a řekne mu že jdou dát jablíčko koníkům, či na hřiště a je vymalováno ;)

Toto u nás jde v sobotu odpo s babičkou. Soboty ještě celkem jdou. Večer třeba zapálíme v krbu a pečem buřty, nebo něco grilujem. To je fajn. Spíš ty neděle mě trápí. Připadaj mi takový zabitý :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.15 12:09

Díky holky za rady. Odnesla jsem si z toho, že třeba v neděli dopo, když babi vaří vezmu děti ven a je to :) Teď v létě to bude ještě jednodušší vyrazit někam na procházku.

• Citovat
  • Upravit
13119
25.5.15 12:12

A to jako musis porad detem organizovat zabavu? To mi hlava nebere. Sijes si na sebe bic. Deti se musi umet zabavit samotne, nehlede na to, ze ten starsi muze byt s dedou v kulne…kde jinde se muze naucit zatloukat s kladivkem, pracovat se sekyrkou…a pokud se nudis i ty, neresila bych ohled na prarodice ve stylu, ze si je neuziji. Jela bych na kratsi vylet po okoli, babicka muze varit a po navratu bych dala deti babicce nebo manzelovi, at se staraji oni. Vsak tvymi vylety se nemusi bavit vsichni, ne? S nimi muzou litat po zahrade, pomahat treba na zahonkach, sekat travu…a odpocines si ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
25.5.15 12:13

A proc nejsou deti na zahrade?
Kupte jim na zahradu nejake hracky, klouzacku, na leto bazenek a zabavi se cely den a myslim, ze je to bude bavit vic nez prohlidka zamku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 12:25

@Nairol na zahradě celkem jsme, když se to dá. Děti tam bohužel nemůžou být sami, protože je tam dost věcí o co se zranit, napíchnout, spadnout ze zídky. Vždy tam s nimi někdo musí být. Bazének v létě máme, ale jsou to hory a na bazének je tam počasí tak tři dny za léto :) Klouzačku ani nic většího neplánujem, protože maj zahradu jak od architekta a bylo by to tam jak pěst na oko. Kdybychom tam ještě bydleli, tak možná, ale aby tam stále strašila trampolína, nebo klouzačka, to by bylo fakt hrozný. Maj ale houpajdu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.15 12:26

Sorry za pravopis děti samy :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.15 12:30

@ynax on právě děda moc nadšenej neni, když fakt něco chce udělat a dítě se mu tam motá. Tyhle pomáhačky v dílně musí iniciovat děda. Nedovolila bych si mu tam šoupnout dítě a jít pryč. Když sám neřekne pojď mi pomoct, nebo tak, tak je tam nestrkám. V zkusim neděli dopo něco plánovat a jinak být tam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.15 12:35

@me2dova pěkně jsi to napsala. Dík za radu, udělám to jak píšeš :)

• Citovat
  • Upravit
13119
25.5.15 12:42
@Anonymní píše:
@ynax on právě děda moc nadšenej neni, když fakt něco chce udělat a dítě se mu tam motá. Tyhle pomáhačky v dílně musí iniciovat děda. Nedovolila bych si mu tam šoupnout dítě a jít pryč. Když sám neřekne pojď mi pomoct, nebo tak, tak je tam nestrkám. V zkusim neděli dopo něco plánovat a jinak být tam.

v tom případě bych tam asi tak často nejezdila. Ty chceš aby si je prarodiče užili, ale stejně se o ně staráš sama, nikam je oni nevezmou, nevěnují se jim. Takže bych návštěvy zkrouhla na 1× za 3 týdny. Ono věř, že jak začne škola, kroužky.. budeš ráda, když budeš mít volněji. Přijde učení o víkendu, závody…takže pak budeš ráda, když jeden víkend budeš mít volno, jeden se budete učit a jeden pojedou k prarodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
25.5.15 12:50

Za prvé bych vůbec nejezdila tak často, každý druhý víkend je podle mě zbytečně moc. Nebo to aspoň zkrátit jen na jeden den, ne na celý víkend. Druhé prarodiče děti nemají?
Zadruhé bych přestala brát tolik ohledů na to, jestli si prarodiče děti „užijí“, když podle toho, jak to popisuješ, se jim stejně nijak nevěnují. Jaký je rozdíl, jestli si děti samy nebo s tebou hrají na zahradě nebo jestli s nimi vyrazíš na výlet? S prarodiči nejsou tak ani tak. Takže bych si naplánovala program podle svého a ostatní ať se buď přidají nebo ne.
Za třetí bych se vykašlala na neustálé vytváření programu dětem. Jsou dost staré na to, aby se zabavily samy, zvlášť když jsou dvě. Stačí jim k tomu vytvpřit vhodné podmínky.
No a za čtvrté bych ti doporučovala tam aspoň občas děti přivézt, nechat babičku a dědu, ať se postarají, a vyrazit na nějaký ten výlet nebo za kulturou jen s mužem. Prospěje vám to všem.
U nás to vypadi podobně, jak popisuješ. Když jedeme k tchánovclm všichni, tchýně kmitá v kuchyni (ačkoli ji přesvědčujeme, že kvůli nám vyvařovat nemusí, že bychom byli raději, kdyby si hrála s vnučkou nebo s námi vyrazila ven), tchán sedí u televize a luští křížovky, muž udělá trochu něco na zahradě nebo kolem auta a já sedím celý víkend u stolu v kuchyni (protože do obýváku se tchánovi nesmí lézt), hlídám dceru, nudím se a bolí mě z tohotak akorát záda. Mnohem lepší je tam dceru prostě nechat a odjet. Buď domů a vrátit se druhý den nebo aspoň vyrazit sami někam ven. Pak se jí babička prostě musí věnovat - nechává ji pomáhat s vařením, bere ji s sebou, když jde něco dělat na zahradu, hraje si s ní… Mnohem víc se navzájem užijí a já si aspoň odpočinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.5.15 12:57

Zakladatelko, jsi si jistá, že takhle často jste tam vítáni? Nemyslím tím, že by Vás neviděli rádi, ale přece jenom já mít každý druhý víkend na oba dny návštěvu, tak lezu po zdi. A i když je to jejich syn, už tam nebydlí, jsou zvyklí na svoje, tudíž jste návštěva, která i pokud je vítaná, tak je stojí nějakou práci navíc. Takže osobně bych tak často nejezdila. To je jen můj úhel pohledu, ale já jsem po celém pracovním týdnu ráda, že je víkend a užijeme si klid doma, ne abych každý druhý víkend byla celý pryč. Se zábavou pro děti neporadím, já se je snažím vést k tomu, aby se zabavily samy, neorganizuju jim 24 hodin denně zábavu. Ze svého okolí mám pocit, že rodiče to dělají v dobré víře, že to dítě extrémně rozvíjí, ale myslím, že ty děti také potřebují nějaký svůj čas, aby se mohly zabavit samy a neměly pořád za zadkem někoho, kdo jim bude pomáhat hledat, co by bylo prima. Na to také musí přijít samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
25.5.15 13:48

Ahoj.. my jsme takhle koupili společně s tchánama chalupu. hlavně teda aby se tam mladej vyřádil v přírodě (bydlíme v paneláku) a užil si babi a dědu. Počítali jsme s tím, že babi a děda s námi budou chodit po procházkách a užijeme si výletů alespoň kousek do lesa. No dopadlo to tak, že když se tam sjedeme, tak přesně jak píšeš. babička se motá kolem plotny a děda si kutí něco svého. Za ten rok a půl s námi byla jenom babička na procházce třikrát a děda ani jednou :| Ale mě je to jedno. Prostě se seberu já s klukem nebo se přidá i manžel a klidně celý den procouráme po okolí, chodíme na houby, borůvky, jahody, k rybníku na kačenky, na malé pivo a limošku do hospůdky, do lesa pro šišky, omrknout krávy na loukách, natrhat kytičky do vázy, pouštět lodičky v potoce a tak různě. Dojdeme se do chalupy jen najíst a vyspat :nevim: Přece kvůli tomu, že jim se nechce nikam chodit budu já s neposednym dítětem sedět na zadku a nudit se. Tim spíš, že by mladej udělal z chalupy za chvíli kůlničku na dříví a byl by protivnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová