Víkendy u tchánovců

Anonymní
25.5.15 10:59

Víkendy u tchánovců

Ahoj holky, ráda bych nějakou změnu, ale popravdě nevím jak to změnit. Třeba mě tu naťuknete nějakou radou, nebo zkušeností.

Jezdíme s dětmi k tchánovcům každý druhý víkend. Mají krásný domeček se zahradou, kam se v pohodě vejdeme. Jsou moc hodní, mají děti moc rádi. Jezdíme tam hlavně, aby se viděli navzájem s dětmi (jsou to jejich jediné vnoučata) jinak se nevidíme.

Trošku mě mrzí, že se tam nic moc neděje. Klasická neděle je taková, že děti jsou celý den doma, babička vaří a děda je někde většinou v kůlně, nebo na počítači a sem tam se tam objeví. Manžel dělá věci do práce na počítači, nebo spí a já si buď čtu, nebo si hraju s dětmi, které se tam plácaj od ničeho k ničemu. Mohla bych je vzít třeba na výlet s tím, že babička s dědou by určitě nejeli. Manžel možná. Ale to pak postrádá smysl, jezdit k nim. Víkendy, které nejsme u nich máme naplánované, že se stále něco děje. Víkendy co jsme u nich vlastně nic neděláme. Děti se pak nudí a docela prudí a zlobí. Jediný, kdo má více méně čas s dětmi něco dělat jsem já. Tím, že se jim věnuji celý týden (jsem ještě na MD se skoro tříleŤákem) si řikám, že by se jim mohl věnovat také i někdo jiný, ale není to tak. Nevadilo by se mi jim ani tak věnovat jako věnovat se jim tam. Je to malá vesnička a nedá se tam nic moc dělat a jak píšu pryč je brát nechci i když bych měla spoustu tipů třeba na hrady a zámky v okolí.

Poradíte jak bych mohla třeba vyřešit naší stuaci, aby se bavili všichni zůčastnění?
Díky moc za rady a sorry za anonym, nechci vypadat nevděčně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47103
25.5.15 11:02

Já bych je tam na ten víkend odvezla a jela bych domů - ať se prarodiče postarají :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 11:04

@sovicka1 to jo, jen že to neřeší to, že děti stejně nebudou mít co dělat.

• Citovat
  • Upravit
8112
25.5.15 11:12

Tak uvar ty a nech babičku, at si hraje s detma. Hele moje tchyně zvládá s detma si hrát, uvařit a jeste upéct koláče, vůbec to nechapu, já zvladnu max jednu věc a ona všechny najednou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 11:17

@myskalucka nad tím už jsem hodněkrát přemýšlela. Tam je problém, že děda je vybíravý a jídlo ode mne by nejedl. Jí asi jen deset jídel, většinou takové ty české klasiky. Vařim většinou italskou, nebo mexickou kuchyni, té by se nedlotkl. Když bych se pokusila o nějaký guláša knedlíky, tak by se mi určitě nepoved, tak aby ho děda dal. Za druhé, děda jezdí na celý týden pryč a babička mu vaří většinou na 2 až tři dny.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
25.5.15 11:17

Tak babičce řekni, že vařit nemusí a vem všechny na nějaký ten hrad, pi cestě se můžete stavit někde na jídlo.

• Citovat
  • Upravit
27259
25.5.15 11:23
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ráda bych nějakou změnu, ale popravdě nevím jak to změnit. Třeba mě tu naťuknete nějakou radou, nebo zkušeností.

Jezdíme s dětmi k tchánovcům každý druhý víkend. Mají krásný domeček se zahradou, kam se v pohodě vejdeme. Jsou moc hodní, mají děti moc rádi. Jezdíme tam hlavně, aby se viděli navzájem s dětmi (jsou to jejich jediné vnoučata) jinak se nevidíme.

Trošku mě mrzí, že se tam nic moc neděje. Klasická neděle je taková, že děti jsou celý den doma, babička vaří a děda je někde většinou v kůlně, nebo na počítači a sem tam se tam objeví. Manžel dělá věci do práce na počítači, nebo spí a já si buď čtu, nebo si hraju s dětmi, které se tam plácaj od ničeho k ničemu. Mohla bych je vzít třeba na výlet s tím, že babička s dědou by určitě nejeli. Manžel možná. Ale to pak postrádá smysl, jezdit k nim. Víkendy, které nejsme u nich máme naplánované, že se stále něco děje. Víkendy co jsme u nich vlastně nic neděláme. Děti se pak nudí a docela prudí a zlobí. Jediný, kdo má více méně čas s dětmi něco dělat jsem já. Tím, že se jim věnuji celý týden (jsem ještě na MD se skoro tříleŤákem) si řikám, že by se jim mohl věnovat také i někdo jiný, ale není to tak. Nevadilo by se mi jim ani tak věnovat jako věnovat se jim tam. Je to malá vesnička a nedá se tam nic moc dělat a jak píšu pryč je brát nechci i když bych měla spoustu tipů třeba na hrady a zámky v okolí.

Poradíte jak bych mohla třeba vyřešit naší stuaci, aby se bavili všichni zůčastnění?
Díky moc za rady a sorry za anonym, nechci vypadat nevděčně.

Nějak nechápu, proč dětem tedy nezajistíš nějakou zábavu ty? Jak jsou děti staré? Co jim třeba dát křídy, tabuli a poslat je ven? Kolo, tříkolka, odrážedlo, procházka. Za chvilku budou houby a borůvky v lese…proč nezorganizuješ nějaký výlet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 11:24

@lucenka tam je zas problém, že babička naváří dědovi na dva až tři dny, kdy je pryč. A také je to ten typ babičky, co má pocit, že vařit musí. eJdnou bych je na ten výlet možná ukecala (i když si myslím, že možná ne), ale byla by to pro ně hrozná oběť. Ale co další víkendy? Ach jo

• Citovat
  • Upravit
3931
25.5.15 11:30

Nevím jak staré máš děti ale co jim vymyslet nějaké aktivity? Jízda na kole po okolí, houby, maliny, borůvky nebo stavění domečků v lese, šipkovaná…to vše můžeš dělat s dětma jak Ty tak babička s dědou po obědě ;). My když jedem k babičkám a dědům (ať už naši nebo tchánovci) tak vždy něco vymyslíme ať už jde tchán s mlaďochem na koníky, strejda udělá luk šípy a terč nebo si třebas jen hrajeme na písku, skáčemě na trampolíně či mlaďoch,,pomáhá´´ na políčku, vařit atd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.5.15 11:33

A to děti nemůžou být s dědou v dílně?

A ten společný výlet bych zkusila navrhnout. Babička případně může uvařit večer. Nebo vymyslet nějaký menší výlet na který pojedete po obědě, když na celodenní bys je nedostala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.15 11:33

@lleennttiillkkaa díky za nápad na borůvky :) To bychom jít mohli. Výlet neorganizuju, protože by babička s dědou nejeli a tím pádem by nemělo smysl k nim takovou dálku jezdit, když bychom pak byli celé odpo, nebo den na výletě. Organizuju výlety v těch druhých víkendech. Křídama se zabaví tak na 15 minut :roll: Na odrážedlo jedním občas jdu, druhá se na něm nikdy nenaučila a koa a tříkolky bytostně nenávidí. Prochajdu dáme, ale zas ne moc dlouhou, abychom nebyli v trapu celé odpoledne, aby si děti babi a dědu užily.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.15 11:36

@lucenka oni všeobecně na výlety moc nejsou. Babičku občas v létě vytáhnem, ale je to vždy bez dědy, který by na výlet nejel. Babička je pak celá nesvá, že si děda neohřeje jídlo a má pak hlad. On si ho fakt neohřeje a čeká až přijede babička a ohřeje mu to.

• Citovat
  • Upravit
3140
25.5.15 11:38

Já tohle znám, takové ty návštěvy u příbuzných, kdy tam sice jsme, ale vlastně má jinak každý svoji práci a o nudící se děti se starám já. Já to vyřešila tak, že z toho dne vyberu tu část, kdy mají příbuzní čas se dětem opravdu věnovat, tu tam jsme s nimi a zbytek dne jsme na výletě. Příklad- pokud babička dopoledne vyvařuje pro dědu na příští týden a po obědě třeba odpočívá, tak bych s dětmi odjela ráno na výlet a vrátila se třeba ve tři. Oběd si můžete dát i k večeři a děti si užijí odpoledne intenzivní dvě, tři hodiny s babičkou. To není málo a rozhodně to není tak, že „to už tam vůbec nemusíme jezdit“, lepší chvíli a intenzivně, než se u nich placatit celý den, kdy si každý půjde po svým a o děti se budeš starat ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.5.15 11:39

Nejezdila bych tam každý druhý víkend, ale tak jednou za dva měsíce na víkend. Nevím, jak máš staré děti, ale batolata bych tam nenechávala. Pokud jde např. o školní děti, tak ať tam jedou jednou za čas sami(odvezete je tam).
Tak, jak to píšeš, to absolutně postrádá smysl. Možná to má smysl ten, že nejste zavření v paneláku, pokud vy nemáte zahradu a oni ano, ale jinak nic.

A pokud jde o typ babičky, která „musí vařit“,tak pochybuju, že se to změní, když tam budou děti samy.
Pokud jde o malé děti, stejně za čas budete mít svůj program, sportovní závody, akci s kamarády ze školky, školy, nebudou tam chtít jezdit.
Mám předškolačku a školáka a nechtěli by jezdit každý druhý víkend k babičce a dědovi, kteří mají dům a zahradu, ale bydlí ve vesnici na konci světa, kde pomalu žádné jiné děti nejsou, jediná kultura je tam hospoda otevřená pár hodin a to ještě ne každý den..Byť my zahradu nemáme. Raději půjdou s kamarády na blízké hřiště. Ještě mám batole a mimino, těm by to bylo jedno, kdybych tam byla s nimi.Toto trávení víkendů by vadilo spíš mě, než tak malým dětem.

Prostě tyto víkendy omezit na „jednou za čas“ a zařídit se podle svého. Teď záleží, co manžel na to. Jestli bude pro nebo spíš proti, jestli on má o víkendu na vás čas nebo pracuje na svém PC, které si převeze a je mu to jedno.Jak se k tomu postaví manžel taky záleží, jestli z toho budou rozbroje v rodině nebo ne.

A co kdyby v mezidobí jednou za čas taky přijeli oni? Domeček a zahrádka není vše. Dobře s babičkou a dědou jim může být i u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 11:40

@klarushka to máte fajn. U nás by s námi do lesa děda nešel. Trampolínu a písek tam nemáme. Ale ty borůvky, maliny mě nenapadly. To vyrazíme :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová