Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Souhlasím, že bys to měla zkusit, evidentně na to myslíš dlouho a chceš to. Ale nečekej od toho víc než to může být. Happyendy jsou jen z romantických filmů, i když někdy se můžou stát i ve skutečnosti.
Ozvy se mu, ale rozhodnuti nech na nem.. Uz muze mit novou rodinu a nemusi chtit.. Drzim pesti at to dopadne co nejlip ![]()
Ja jsem nad tim nikdy moc nepremyslela, vzdycky jsem to presla, zacala jsem o tom premyslet az co jsem nasla ted po 30 letech tu fotku a zdal se mi nevim proc takovy sen, ze jsem se snim setkala a promluvily jsme si a on mi rikal ze na me casto myslel, a je rad ze se vidime, a to co mi kdysy rikaly neni tak uplne pravda, a nikdy pred tim se mi o nem nezdalo, tak to me trosku zaskocilo nevim co ten sen mel znamenat a trochu me to nahlodalo, Jestli se za nim dostanu uvidim podle kamaradky jestly bude ochotna tam se mnou zajet, je to trosku dal, jinak bych musela napsat ten dopis a nechat na sebe kontakr, ale to nevim jestly by mi na odpovedel.Nic od toho vubec necekam, treba muj tata ma taky syna, ktery se mu ozval po 30letech a taky o nej proste nemel zajem ale aspon si popovidaly. Jediny ceho se bojim je ze se to nejak dozvi muj tata, protoze s nim ziju odmalinka a je pro me jako vlastni, tak se bojim aby nam to nejak neposkodilo vztah nebo ho to nemrzelo.
Já bych mu na Tvém místě napsala dopis a dala mu dostatek prostoru, aby si vše v klidu promyslel a pak mohl zareagovat…
Každopádně držím palce ![]()
Moooc ti gratuluji
já bych mu nechala ve schránce lísteček s číslem a podpis
dala bych mu čas na oddech, aby se mohl se situaci vyrovnat, poplakat si třeba a pak se těšit
a prozradis nam, jak jsi ho našla???
@sissi79 to je mi vsechno jasny, prave se taky bojim ze tam prijedu, zazvonim a vyleze jeho manzelka a spoustu dedi, ma mit asi 4 jeste, a ze tam akorad zpusobim nejake problemy,,protoze o me nejspis vubec nevi, takze mam jako druhou variantu ten dopis, ktery bych mu poslala osobne, a napsala tam neco jako at se neboji ze bych chtela delat nejake problemy, ze on nem nic nevim, ze by me zajimalo jak vypada a tak a ze necham na nem jestly se mi bude chtit ozvat nebo ne.
Já bych to určitě nevydržela a taky ho zkusila oslovit, protože bych prostě stála o to se s ním alespoň jednou setkat. Když to neuděláš, mohla by jsi na to pořád myslet a pak toho litovat, že už to třeba nejde. Mě by asi ani dopis neuspokojil, chyběl by mi ten osobní kontakt
přeju hodně štěstí a jsem zvědavá jak to dopadne ![]()
Jsem ve stejné situaci. Můj biootec o mě ale nemá zájem, viděl mě naposledy, když mi byly 3 měsíce, což už bude skoro 30 let. Mám „nového“ taťku, kterého mám v rodném listě.
Nutkání kontaktovat ho jsem měla někdy v pubertě, ale teď už ne. Třicet let o mě neměl zájem… Taky si občas řeknu, že je zvláštní, že ho nezajímá, co je s jeho nejstarší dcerou (má vlastní rodinu), že neví, že jsem vdaná, mám děti, atd. Ale hledat ho nebudu, nestojí mi za to, odešel od nás on.
Pokud se chceš se svým biootcem seznámit, asi bych mu napsala nejdřív dopis, aby si mohl všechno promyslet. Kdybys ho jen tak navštívila, ale si byl zaskočený.
Hodně štěstí ![]()
@lulinaaa Ja prave nevim, jak zije s kym, tenkrat odesel s pani romskeho puvodu, takze bych se bala kdyz necham ve schrance listecek, nemusi se k nemu dostat, proto jsem premyslela poslat dopis doporucene nebo primo na jsmeno aby si ho vyzvedl on. Pomohl mi jeden uplne neznamy clovek na netu, byl tak ochotny ze mi napsal vsechny informace co jsem potrebovala, bez nej bych to nikdy nezjistila.Taky jsem si zadala tu adrsu do google maps, takze presne vim jak ten barak vypada, jako bych stala primo pred nim,
@Anonymní píše:
@sissi79 to je mi vsechno jasny, prave se taky bojim ze tam prijedu, zazvonim a vyleze jeho manzelka a spoustu dedi, ma mit asi 4 jeste, a ze tam akorad zpusobim nejake problemy,,protoze o me nejspis vubec nevi, takze mam jako druhou variantu ten dopis, ktery bych mu poslala osobne, a napsala tam neco jako at se neboji ze bych chtela delat nejake problemy, ze on nem nic nevim, ze by me zajimalo jak vypada a tak a ze necham na nem jestly se mi bude chtit ozvat nebo ne.
Jj, zkus to pres ten dopis, bude mit cas vstrebat toho spoustu, prvotni emoce dokazi i ublizit, vam oboum. Drzim pesti ![]()
@TinaAn to je mi lito, no ale aspon ze mas svyho tatku, tak jako ja, po me je taky proste on ten muj tata.Ja jsem ho taky nikdy hledat nechtela, protoze jsem si rikala, nemel zajem, tak co. Jenomze jsem se dozvedela, ze mi nerikaly uplne pravdu a ten zajem tenkrat mel a dozvedela jsem se to ted po 30 letech.ale jestli ho bude mit ted tezko odhadovat.ja bych po nem ani nic nechtela proste jenom ho videt, abych vedela od kud pochazim, jaka byla jeho rodina atak. Mozna se nejak,,skamaradit,,Proste vedet odkud pochazi moje geny, ale tatu uz mam a tim navzdy zustane on, ten co me vychoval a staral se o me, a nic se na tom nezmeni ani kdyby se mi ten biologicky otec ozval, takze proste mam spis strach taky neublizit tomu mymu tatkovi, ale myslim ze snad by se to nemel jak dozvedet tohle.
Napsala bych mu dopis. Mám kamarádku, která na tom byla podobně jako ty. Zjistila si jeho adresu a napsala mu. Neozýval se, tak si řekla že už to nechá být, ozval se nakonec až po pár měsících, měl už novou manželku, děti, asi to potřeboval trochu zpracovat. Kamarádka tehdy chodila na střední školu takže byla o dost mladší než ty a její biol. otec měl malé děti, možná proto to dlouho trvalo než se ozval. Teď už je to 10 let a mají spolu dobrý vztah, navštěvují se a kámoška tak získala jako jedináček tehdy, ségru a bráchu. Takže to dopadlo dobře. Určitě bych mu napsala, nechala bych na sebe kontakt a čekala co bude. Jen tak neohlášeně bych nechodila, už je to 30 let a pro tebe je teď v podstatě cizí člověk.
Ja takhle na svyho biol zvonila. Lezl pod oknem.za zaclonou, abych nevidela ze je doma.
Urcite me poznal. Sem cela mati.
Jinak ted komunikujem pres sms stylem posli penize jinak exekutor. Dluzi mi dost na alimentech.
Posila, ma stesti.
Ja zastavam nazor, ze kdyby chtel nezabrani mu matka v tom, aby me videl. Nebo poslal dopis, darek. Nebo i ty alimenty.
Nemam ho jako otce, ale jako pana co oplodnil mou matku.
Ale unas to bylo komplikovanejsi
Hodne stesti
Aha, a co se poptat sousedů? Jestli to nemáš nějak daleko. Každopádně ten doporučený dopis je dobrý nápad ![]()
Dobry den, nedavno jsem zakladala diskusi, ze hledam sveho biologickeho otce. Nahodou se mi podarilo najit adresu, kde se zrdzuje. Jenomze ted jsem dostala nejak strach A ted nevim co dal, mam zkusis zajet na tu adresu, nebo mu zkusit napsat dopis a cekat jestli se ozve on sam? Jde totiz o to ze jsem cely zivot mela zafixovano, ze je to spatny clovek, nemel zajem atd. Jenomze jsem nasla nejakou fotku, kde jsme spolu a tulime se tam k sobe a z jenoho zrdoje jsem se dozvedela, ze me rad mel a mel i zajem, jenomze se pak s mamou rozvedly a ta mu neumoznila se mnou styk. Jenomze ja uz tatu mam ktery me od malicka vychova a ten je super, takze se bojim aby se to nejak nedozvedel, aby ho to nemrzelo.co byste delaly na mem miste? Nechat to byt? nebo se pokusit o kontakt a zjistit kdo to je komu jsem podobna?