Vinted - mám napadený účet?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16.11.24 19:48

Vinted napaden učet?

Ahojky! Jsem zde nová moc se zde nevyznám tak se omlouvám :mrgreen:

Potřebuji radu ohledně mého účtu z vintedu.. už nevim co si mam myslet..

Tak začneme od začátku.. dnes jedna paní se mi ozvala na jeden inzerát na vintedu.. šla jsem posílat více fotek z daného předmětu.. pak na mne vyskočilo hlášení od Vinted, že chtějí ode mně moje telefonní číslo.. samozřejmě mně napadlo dát moje telefonní číslo :roll: pak mi začalo volat 2× za sebou Německé číslo z Hamburga.. a nedaří se mi vůbec dostat na Vinted můj.. tak nevím zda mi ho ukradly nebo mi daly blok :nevim: nic zlého tam nemám.. vše v pohodě.. jsem slušná prodejkyně.. náštěstí jsem dala fake e-mail který nevyužívám skoro vůbec prostě nepotřebný e-mail dalo by se říct.. jen bohužel někde jsem posílala i svůj e-mail který praktický využívám furt na jednu objednávku.. která byla předem.. ne přes tlačítko.. ale když nemají od toho druhého heslo na ten e-mail který používám tak nemožné se dostat že? :think: :D

Předem se omlouvám za blbosti a snad mi porozumíte.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10073
16.11.24 21:58

Vinted nikdy sám od sebe nepožaduje telefonní číslo.. i když posíláš údaje k odeslání po staru a dávaš prodávajícímu svoje číslo, tak tě vždy Vinted sám upozorní, že se čísla neodesílají a jestli chceš zprávu odeslat i tak.. takže je dost možné že si naletěla.. a co ti to háže za hlášku že ti nejde vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.11.24 22:08

K čemu si tomu člověku dávala telefonní číslo? Když nakupuješ bez tlačítka, generuj si kódy na dopravu sama. Když nakupuje někdo od tebe, tak tvé údaje nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.24 22:58

@Skaiqy že se mam znovu registrovat.. tak nevím no.

Už jsem psala na podporu uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.24 23:07

@Hoa Mai já nedavala nikomu.. jen Vinted hlášení mi přišlo že mám přidat telefonní číslo.. tak jsem přidala.. potom začalo volat německé číslo.. 2× za sebou.. nezvedla jsem to. Nezvedám cizí čísla..

nakupovala jsem i mimo tlačítko ale to jen 1× v životě.. paní měla 770 hodnocení a v pohodě.. to nemá s tím nic společného :think:

Jen jsem poslala jí e-mail a údaje.. k zasilkovne, tak snad i na tam ty e-mail se mi někdo nenaboura.. :nevim:

Protože je v chatu -(četu)- u paní uloženy. Jako prostě správa k podání zasilkovne údaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.11.24 16:27

@bramboracekk Tak to je hodně divné, protože jestli jsi zadávala číslo jen do Vinted profilu, tak by se k němu neměl dostat nikdo jiný, mají to ve smluvních podmínkách, že slouží pouze k ověření a neposkytují ho třetím stranám. Ja tam mám uložené číslo i mail roky s nikdo mi nevolá ani nepíše. Asi by to bylo dobré nahlásit, pokud jsi to číslo zadala tam, kam jsi měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.24 17:55

@Hoa Mai
Ano, přišlo mi hlášení jen tak..

“Zadejte vaše telefonní číslo pro ověření”

Něco takového tak psalo, potom volalo 2× Německa čísla.. +49 40 808057643 a +49 40 808057654

Nezvedla jsem to :nevim: takže nevim co to bylo.. ale četla jsem si o tom že ty čísla jsou docela nebezpečná :think:

Pokud vadí že jsem přidala čísla smažte pochopím to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.11.24 18:21

@bramboracekk Hele a můžeš tady udělat screenshot té výzvy, kde začerníš svůj mail a případně další osobní údaje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.24 17:03

@Hoa Mai ahoj..

Promiň že až teď píšu. :D

Co tím myslíš? Neporozuměla jsem tomu :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.11.24 17:15

@bramboracekk Psala jsi, že ti přišlo nějaké hlášení, že máš doplnit tel. č. Tak by mě zajímalo, jak to hlášení/výzva vypadá, jestli je to podvodná výzva nebo skutečná, z Vinted. Uděláš screenshot obrazovky a začerníš případné osobní údaje.
Už se ti ozvali ze zákaznické podpory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.24 14:27

@Hoa Mai zase se mi to dnes stalo :(

Uz fakt nevim co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
2.7.25 14:58

@bramboracekk
Chtěla bych se zeptat jak to nakonec. Dopadlo, dnes se mís Tako úplně to stejné a nevím cos tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák