Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
U zásilkovny lze prodloužit bezplatně vyzvedávací dobu
a neříkej mi, že nemáš Kohokoliv, kdo by ti to s kodem vyzvedl a bydlí poblíž.. my si takto vyzvedáváme zásilky jak v rodině, tak s kámoškama, když se výjimečně něco podobného stane..
chyba je na tvé straně, ne na prodejci…
pokud nemáš Kohokoliv, kdo by to vyzvedl, pak to dost vypovídá hlavně o Tobě
Sorry, ale dostat za toto špatné hodnocení, tak si řeknu, že je dotyčná úplná ….
Já takhle poslala balíček paní, co si ho nevyzvedla. Ještě i odklikla, že ho má…Vrátil se mi zpět.
Pani mi psala, zda ji ho znova pošlu. Napsala jsem ji, aby si poslala kód na zásilkovnu.
Po týdnu, kdy se neozvala jsem zboží vystavila znova a dostala hodnoceni, že jsem ji okradla a nevím co.
Najednou v ten den, kdy jsem ho vystavila znova už komunikovala.
Blbých 60,– jsem ji ještě ten den vrátila, samozřejmě zboží už nechtěla 😃
V tvém případě, když si věděla, že balíček nemáš jak vyzvednout, tak to nekupuji a nebo poprosím někoho o vyzvednutí.
Ona udělala vše správně a s rezervací ani pozdějším odesláním ti vyhovět nemusí…
@_Klára070 píše: Více
Ona to udělala pořádně.
To ty balíček nevyzvedneš.
V podmínkách není, že ti musí dát rezervaci, nebo odeslat později.
Si to neměla prostě kupovat, když víš, že odjíždíš.
@_Klára070 a co když se jí to taky zrovna vpasovalo do dovolené, na tom snad nestojí život…tak to odeslala a nazdar…já bych teď v létě byla tolerantnější ![]()
@_Klára070 taky už rezervace nedávám, jedna chtěla rezervovat a ještě prodloužit a uteklo 14dní, co už jsem mohla mít prodáno
@Lucy75 Proč by to mělo vypovídat o někom?
My se aktuálně stěhujeme… V novém místě zná tak manžel svého zaměstnavatele a pár lidí z práce (ty asi by o vyzvednutí zásilky opravdu prosit nebude). Jinak tam nikoho z rodiny nemáme a tedy ani zatím tam nikoho neznáme, koho bych mohla prosit o vyzvednutí balíčku. A rodinu a kamarádky tam nepoženu. Vypovídá to něco o mně???
Já bych si tu věc bez předchozí domluvy nekupovala, protože to je risk, že to nevyjde, ale tak to asi není případ zakladatelky, když si to koupila.
Já když teď něco obj v období dovolených, taky se předem domlouvám na odeslání a když se nepovede, někoho poprosím. To není nikdo, kdo by to za tebe vyzvedl?
Že někdo v době dovolených neodpovídá hned ten den by mě nechalo v klidu. Je léto a nemusí být přítomný.
Dál je důležité, co a hlavně kdy jste si domluvily.
Jestli ta komunikace s dovolenou a tedy prodloužením proběhla před koupí a paní souhlasila je to vina prodávajícího. Pokud nesouhlasila je to její rozhodnutí. Nechce nechce.
Dále tedy s rezervací. To není povinné si myslím. Má špatné zkušenosti a nechce. Ok.
Pokud jsi to koupila, tak bych se modlila, ať to zítra přijde před odjezdem na dovolenou, případně se Ti zásilka podaří prodloužit a klaplo to.
Na druhou stranu poštovné je kolik? 40 kč? Tak ho zaplatíš 2×.
Ale záleží kdy a jak jste si co napsaly. ![]()
@Snopy123
Aha, OK. Tak to je ještě jednodušší. Ať si teda prodlouží vyzvednutí a je to. Nevidím problém? 🤔
Můžete mi někdo vysvětlit, proč tam někdo prodává tzv. po staru a některé pouze bez tlačítka?
To úplně nechápu, proč to tak je. Je to pak důvěryhodné? Protože když něco chci prodávat, tak respektuji podmínky ne?
Na systém bez tlačítka funguje už mraky let například mimibazar, proč nevyužívají to?
Nějak tomu systému bez tlačítka nerozumím a navíc když tam mají pouze. ![]()
@Niky2 Záleží na jak dlouho jede a tedy i kde to má. U nás Zásilkovna box jde z 2 dnů prodloužit na 3 dny. Klasické místo jde na dýl - tam snad týden ale nechci kecat.
@_Klára070 píše: Více
Za co bys psala špatné hodnocení? Za to že si neumíš naplánovat zásilku a dovolenou? Paní to poslala v termínu co měla
že odepisuje druhy den je taky běžné, ne každý dřepí non stop na telefonu
holt si to mela stornovat, kdyz si videla ze to nestíhá poslat v tom termínu co potrebujes. Takhle dostaneš spis špatně hodnoceni ty, ze si neco objednas a pak to nevyzvedneš. To je ztráta spis pro tu pani, co se s tim musela balit, nést to podat a čekat až se to vrátí zpět, mezitím to mohla mít dávno úspěšně prodané jinde.
Negativní hodnocení si zasloužíš jen Ty sama!
Co si o sobě myslíš?
@Snopy123 píše: Více
Tak soudny člověk ti v tomhle případě necha poslat do původního bydliste…