Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoooj holky,
Mám takový menší problém.. objednala jsem si něco na Vinted. Už když jsem paní psala, tak byla s ni špatná komunikace. Ale hodnocení ma super. Neodepisuje. Klidne napíše až druhý den.
No co ted? Ma mi prijit objednávka zítra a zítra jedu na dovcu. Psala jsem ji aby mi poslala žádost a ja to potvrdím a pozdějš odeslání.. napsala že neví jak se to dělá. Místo toho aby se na to podívala a byla ochotna.
No o co přijdu? O peníze za dopravu.. a zbytek se mi vrátí. Jde ještě teď objednávka zrušit? I když je to poslaný? Co byste dělali?
Mam stochutí ji napsat špatnou recenzi a už nic neobjednávat.. předem moc děkuji
Tak jsi si objednala zboží, které jsi věděla, že má prodávající 7 dnů na poslání + doba přepravy.
Tak jsi to měla vykomunikovat dopředu, že to chceš poslat dříve - později.
Mně by ta komunikace taky mrzela, ale zase paní nic neporušila.
Nejde ta zásilka pak prodloužit k vyzvednutí - třeba zásilkovna to tak má. To by nepomohlo.
Mně se teď stalo poprvé, že paní poslala můj balíček někomu jinému. Navíc mi to řnapsala předposlední den možného odeslání. To zamrzí, ale tak třeba se jí balíček vrátí a uskutečníme to znova. ![]()
@Snopy123 No jasny, ale ja ji to psala.. kdybych ji to nepsala 🤦♀️ tak tomu rozumim.. psala jsem ji aby to udelala.. neudělala to.
@Snopy123 Třeba.. to taky není nic příjemného. Jen se mi nechce platit další doprava..
Holky nezlobte se na mě.. ale pokud něco dělám, tak to mám dělat pořádně a ne jen z půlky 🤦♀️ … mam si na to dávat pozor. Ja přece nemůžu za to, že je s ni špatná komunikace
Jeste jsem ji psala aby tam dala rezervaci.. nechtela. Tak co s takovým člověkem, který nechce komunikovat?
@_Klára070 píše: Více
Ty jsi teda kupující za trest. Prodávající opravdu nic neporušila, měla ses s ní domluvit, než jsi to koupila. Teď jí chceš dát špatně hodnocení?
Vyřeš si to férově. A rezervaci tam dávat není povinná, kolikrát si člověk něco zarezervuje, nekoupi to a brzdí prodej.
Příspěvek upraven 21.07.25 v 14:22
@_Klára070 Tak pokud nejde prodloužit vyzvednutí zásilky po doručení, vyzvednout, přesměrovat, atd… Tak to nech vrátit ![]()
Příspěvek upraven 21.07.25 v 14:22
@_Klára070
Asi bych to teda nekoupila, pokud bychom se bývaly nedohodly 🤷♀️ To opravdu nemáš žádnou kamarádku, sousedku, co by balíček vyzvedla? Leda teda paní vysvětlit, jak má prodloužit vyzvednutí, pokud to jde. Myslím, že balík je už na cestě, s tím ona už nic neudělá.
@Niky2 Ale to neprodlužuje prodávající ale kupující, když mu přijde upozornění o doručení zásilky ne, pokud už je to poslané? Třeba Zásilkovna to tak má v boxu je to omezené, ale na klasickém místě to lze prodloužit až na týden tuším to vyzvednutí.
Já takhle prodlužuji Zásilkovnu běžně, pokud objednávám víc balíčků, ať tam neběhám často.
A Tys to tedy koupila, a následně psala, aby udělala to a ono, poslala žádost atd.? Jestli to bylo takhle, tak spíš vidím chybu u Tebe. Když chceš něco „spěšl“, máš to vyřešit před nákupem, a pak teprve koupit.
Rezervace už nedělám, v tom ji taky chápu, lidi jsou hodně nespolehliví.
@_Klára070 píše: Více
Ahá, tak Tys jí psala, aby udělala tohle a tohle.. Holka, např. o rezervaci se zdvořile žádá, a prodávající opravdu vyhovět nemusí. Sama s tím mám špatné zkušenosti, proto už nerezervuji. A jestli jsi po jejím odmítnutí dát rezervaci zboží koupila, aniž byste se jasně dohodly na pozdějším odeslání.. Je chyba jednoznačně na Tvé straně. A že si paní dovolí odpovědět druhý den? Fakt se prober. Je léto, lidi rozlítaní.. S tím hodnocením je to úlet, jsi nesoudná. Fakt kupující snů.
Těžko soudit, kdyz nikdo neví, co jste si řekli, nicméně nikdo není povinný reagovat hned, je to soukromá komunikace, ma svůj život
Pokud jsi věděla, ze to potřebuješ doručit do určitého data, tak jste se měly domluvit předem. Domluva nešla=nekupuji ![]()
Teď uz to mas blbe, pokid nelze, aby to převzal nekdo jiný ani prodloužení, tak se to holt asi vrátí. Pak jedine resit bud se paní nebo s Vinted, jestli mas jasnou komunikaci, ze ti třeba paní před nákupem slíbila dodržení nějakého termínu a nesplnila, jestli by ti nevrátili i to poštovné. Jestli takovou dohodu ale nemáš, tak to mas asi bohužel smolika.