Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Moc tomu nerozumim, ty jsi tam zadala i pristupove udaje ke svemu uctu, ne jenom cislo?
Tak jsi deb.il. Vinted má zabezpečené platby a jasně píše, že tvůj email nikdo k nákupu ani prodeji nepotřebuje. Melou to všude dokola, hlavně nikam nic nevyplňujte
máš po penězích no.
@Anonymní píše:
Dobrý den dneksa se mi stalo hrozná věcprodavala jsem oblečení na Vinted aplikaci a napsali mi asi 3 zájemci ze mám poslat e-mail na potvrzení tak si říkám Ok pošlu tak si otevri e-mail a už tam 3 zprávy od Vinted a klikal jsem si na odkaz pokračovat a zadala jsem si údaje bankovní a dala jsem si potvrdit a bylo to v pr***i koukni si na ucet a mam pryč 30000 Kč a šla jsem hnedka na polici a oni moc nevypadali ze by to chtěli vyřešit a snažit no ceska policie no a řekli ze mi moc nepomuzou a ze mi zítra zavoláji a nevím co teď chce se mi brecet a jsem psychicky spadne a asi vím ze nikdy neuvidim ty prachy nevíte jak se mám rychle vydělat protože ty peníze jsem si šetřila až se budu stěhovat a budu za měsíc stěhovat a nemám moc peněz a nevím vo teď
Proč jsi vyplňovala přístupové údaje k účtu???
Vždyť to pořád VŠUDE píšou, varuje se před takovými praktikami. Holt velká lekce pro tebe a zkušenost do budoucna.
@izabe píše:
Proč jsi vyplňovala přístupové údaje k účtu???Vždyť to pořád VŠUDE píšou, varuje se před takovými praktikami. Holt velká lekce pro tebe a zkušenost do budoucna.
Je přeci slušnost odpovědět.
Jej, holka zlatá, to je klasicky podvod, pred kterym policajti, televize, banky, proste uplne vsichni, varuji uz roky.
Logicky, ty neci prodáváš, tak proc po tobe nekdo muze chtit přístupové udaje k účtu? Policajti s tim mnoho nesvedou, mizi to nekde za hranicema. V Rumunsku nebo kde, jak sem jednou cetla, je primo „buňka“ (a bude jich po světě x"), kde se tim živí celý party lidí.
Proto ma vinted i jine chranene platby, proto nikdy nemas klikat na odkazy v mailech, proto nikdy nemas davat hesla a přístup k uctu jinde nez na tve bance a ne pres klik na odkaz buhvi od koho.
Kolegyne dcera takhle nedavno přišla o 70k. A uz ji to nikdo nevrátí…
Dalsi trotl, co se chytil
to byla ta touha to hned prodat tak silna, ze zatemnila mozek? Neprislo Ti divne, ze jsi tam inzerat sotva nahrala a mas tolik zajemcu? ![]()
@Vesnickaholka píše:
Dalsi trotl, co se chytilto byla ta touha to hned prodat tak silna, ze zatemnila mozek? Neprislo Ti divne, ze jsi tam inzerat sotva nahrala a mas tolik zajemcu?
To je marné, tuhle policajti zase někoho lapli u bitcoinmatu, stačil tam naházet asi “jen” 120 K ze zamýšlených 800. Přitom přímo u toho stojí nejedna cedule jako vrata varující před podvody.
![]()
Dobrý den dneksa se mi stalo hrozná věc
prodavala jsem oblečení na Vinted aplikaci a napsali mi asi 3 zájemci ze mám poslat e-mail na potvrzení tak si říkám Ok pošlu tak si otevri e-mail a už tam 3 zprávy od Vinted a klikal jsem si na odkaz pokračovat a zadala jsem si údaje bankovní a dala jsem si potvrdit a bylo to v pr***i koukni si na ucet a mam pryč 30000 Kč a šla jsem hnedka na polici a oni moc nevypadali ze by to chtěli vyřešit a snažit no ceska policie no a řekli ze mi moc nepomuzou a ze mi zítra zavoláji a nevím co teď chce se mi brecet a jsem psychicky spadne a asi vím ze nikdy neuvidim ty prachy nevíte jak se mám rychle vydělat protože ty peníze jsem si šetřila až se budu stěhovat a budu za měsíc stěhovat a nemám moc peněz a nevím vo teď