Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj ![]()
Chtěla bych si založit online výběrový secondhand, jsem obrovský milovník oblečení a ráda nakupuji jak na online sekáčích tak i v kamenných. A tak mě napadlo proč něco malého nezkusit.
Nemáte některá z vás zkušenosti se secondhandem, kde například nakupovat oblečení, od jakých dodavatelů. Bojím se abych nekoupila balík oblečení, a většina nebude použitelná. Popřípadě jestli někdo nemá zkušenost s online secondhand.
![]()
Moc děkuji ![]()
Podle mě tohle postrádá jakýkoliv ekonomický smysl. Nekonečný množství času a výdělek prd.
@Kelsey píše:
V době Pepca, Kik atd.? Si myslím, že se to nevyplatí.
A vinted. Fakt to nedává smysl do toho jít.
Tak možná by to smysl mělo. Ale asi ne pro toho, kdo začíná: nevíte, kde bych našla super dodavatele, super přepravce, super zákazníky a jak udělat, aby v těch balících nebylo moc humusu?
Vstoupit do toho má smysl pro někoho, kdo tohle už všechno má zmáklé a ví, do čeho jde. Jinak vznikne jen velká skládka bordelu- čest vyjímkám.
EDIT- ještě to online- to si jako naklikaj na webu a objednaj? Je vhodné počítat s tím, že když to bude byznisové, tak je jedno, že jde o „použité zboží“- stejně to budou vracet. A to skončí někde u 80% vratek + spousta nevyzvednutého.
@Ivan PPZ píše:
Tak možná by to smysl mělo. Ale asi ne pro toho, kdo začíná: nevíte, kde bych našla super dodavatele, super přepravce, super zákazníky a jak udělat, aby v těch balících nebylo moc humusu?
Vstoupit do toho má smysl pro někoho, kdo tohle už všechno má zmáklé a ví, do čeho jde. Jinak vznikne jen velká skládka bordelu- čest vyjímkám.
EDIT- ještě to online- to si jako naklikaj na webu a objednaj? Je vhodné počítat s tím, že když to bude byznisové, tak je jedno, že jde o „použité zboží“- stejně to budou vracet. A to skončí někde u 80% vratek + spousta nevyzvednutého.
Souhlas!! Jakmile se nekdo pta jak to ma udelat, tak to nema smysl..
Zkus nejdříve prodat nějaké svoje věci na vintedu.
Mě fakt baví, jak to ti lidi vidí jako Hurvínek válku a mysli si, ze se sem slitnou všichni ostatní z konkurence a prozradí jim své tajne figle, kde nakoupit, jak to dělat a vydělat ![]()
A mít rada pouzite oblečení fakt nestaci ![]()
Na kupování to stačí, na občasný prodej taky. Ale na byznis, aby to dávalo smysl… Chci třeba 20 měsíčně. Kolik toho musím prodat? Na každém kousku dostanu 100. To je 200 ks prodaných. To je 6 denně. A s vracením a neodebíráním to je 1.000 za měsíc „prodaných“. Ale s tím se budou vázat výdaje, které zpátky nedostanu- poštovné a tak. Práci / čas vůbec nepočítám.
Mám zkušenost, že známá do toho pře 15 lety šla tedy do kamennýho obchodua dostala se až k insolvenci. A to bylo před 15 lety kdy tu žádný vinted ani facebook bazárky nebyly…