Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem, založila jsem si Vinted a přišlo mi do oznámení, že na první nákup je poštovné zdarma. Tak jsem si vyhlédla pár věcí a myslela, že teda poštu platit nebudu. Ale houby, stejně tu stovku chtějí. Máte někdo stejnou zkušenost? Nejde mi o tu stovku, jako spíš o to, proč slibují něco, co není pravda. U zásilkovny to bylo taky tak. Zkoušela jsem dohledat i nějakou podporu nebo telefon a to asi neexistuje. Tak se chci zeptat, zda je tu někdo, kdo měl vážně tu poštu zdarma a co pro to musel udělat?
Neplatis poštovné na jednu zásilku, melas všechny ty věci od jedné osoby? A zaskrtla tam to, ze to poštovné zdarma chceš uplatnit?
@Kriss Tina chtěla jsem koupit jen jednu věc od jednoho člověka. A nemám kde zaškrtnout, že tu poštu zdarma chci uplatnit. Nabízí mi to jen několik způsobů dopravy a nejlevnější je 97,–.
@blabola píše:
@Kriss Tina chtěla jsem koupit jen jednu věc od jednoho člověka. A nemám kde zaškrtnout, že tu poštu zdarma chci uplatnit. Nabízí mi to jen několik způsobů dopravy a nejlevnější je 97,–.
Já platím poštu přes vinted balikovna 35kc. To mas Polsko ne?
@Tajemnadama jo, je to Polsko. Tak to asi ten problém. To tam teda taky můžou napsat, že pošta zdarma je jen v rámci republiky.
@blabola tak to bereš od někoho z Polska, tam je doprava draha, z česka nebo Slovenska je za par korun. Ja už si to nepamatuju, ale musela sem si zvolit dopravu a pak tam někde zaskrtnout, ze chci uplatnit to poštovné zdarma.
@Tajemnadama mas to tam přímo napsané, ze je ta doprava v rámci Češka a Slovenska a ještě na určité dopravce ![]()