Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s reklamací u Alzy respektive u telefonu, stala se mi přes víkend nehoda a spadl mi na zem telefon, má rozbité záda jak jde vidět na obrázku, jinak telefon normálně běží a displej je taky v pohodě.. Zajímá mě jestli tu reklamaci vezmou nebo mě pošlou do háje
díky za odpovědi
Máš ho půjčovny speciálně proti rozbití? Nebo máš na mysli klasickou dvouletou reklamaci? Na to se myslím tohle rozbití vztahovat nebude. Kdyby ti takhle rozbitý přišel, tak ano.
@Mall126 právě mám namysli tu dvouletou záruku od zákona, myslel jsem si to no bohužel
@kolomaza píše:
@Mall126 právě mám namysli tu dvouletou záruku od zákona, myslel jsem si to no bohužel
Ta se na to určitě nevztahuje.
@kolomaza píše:
Zdravím, chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s reklamací u Alzy respektive u telefonu, stala se mi přes víkend nehoda a spadl mi na zem telefon, má rozbité záda jak jde vidět na obrázku, jinak telefon normálně běží a displej je taky v pohodě.. Zajímá mě jestli tu reklamaci vezmou nebo mě pošlou do háje![]()
díky za odpovědi
Nemá smysl tam chodit. Zničení není důvod k reklamaci.
Ty netušíš, k čemu je reklamace?
Jako že bych si třeba pořídila auto, nabourala s ním a pak ho reklamovala a výrobce zacáloval škodu? Taky bych mohla reklamovat skleničky, co mé děti rozbily.
@ugluk píše:
Ty netušíš, k čemu je reklamace?
Jako že bych si třeba pořídila auto, nabourala s ním a pak ho reklamovala a výrobce zacáloval škodu? Taky bych mohla reklamovat skleničky, co mé děti rozbily.
To by bylo super, že? ![]()
@Dahlia0409 píše:
To by bylo super, že?
A já jsem takovej blbec, co když mu dítě po měsíci novému mobilu roztřískalo sklíčko, nereklamovala jsem. A když tomu měsíc před koncem záruky přestala fungovat ta dotková vrstva, tak jsem to taky nereklamovala, protože těžko dokážu, že je to výrobní vada, když je tam to rozflákaný sklo. Ale jsem blbá, možná jsem se před nákupem nového mobilu měla poradit na emiminu, tady se člověk dozví věcí ![]()
@ugluk píše:
A já jsem takovej blbec, co když mu dítě po měsíci novému mobilu roztřískalo sklíčko, nereklamovala jsem. A když tomu měsíc před koncem záruky přestala fungovat ta dotková vrstva, tak jsem to taky nereklamovala, protože těžko dokážu, že je to výrobní vada, když je tam to rozflákaný sklo. Ale jsem blbá, možná jsem se před nákupem nového mobilu měla poradit na emiminu, tady se člověk dozví věcí
Dobrý den, váš problém pomůžeme vyřešit. Není nic jednoduššího, než vyměnit dítě za nějaký šikovnější model. S pozdravem, vás oblíbený obchod
![]()
Já mám asi za 7.000 Kč ročně pojištěné podnikání, kde je i IT a mobilní technika, takže když mi takhle mobil spadne a rozbije se, tak mi to pojišťovna kompenzuje, akorát tam mám 1.000 Kč spoluúčast, což se ale u drahých telefónu anebo NB stejně vyplatí. Pro mě je výhodnější telefon anebo notebook rozflákat, než když se má pokazit po záruce. ![]()
@kolomaza jakože si rozbijete telefon a chcete ho reklamovat a nejlépe dostat nový?? To asi ne že
Nová dimenze slova reklamace.
U novějších smluv pojištění domácnosti by něco takového možná mohlo být pojištěno.
Odpovednost prodavajiciho za vady opravdu nahodile poškození nepokryva, to by musel byt telefon pojisteny.
@kolomaza píše:
právě mám namysli tu dvouletou záruku od zákona …
Ne, neexistuje žádná „dvouletá záruka od zákona“. Svět funguje poněkud jinak, než se domníváš.
@jege píše:
Já mám asi za 7.000 Kč ročně pojištěné podnikání, kde je i IT a mobilní technika, takže když mi takhle mobil spadne a rozbije se, tak mi to pojišťovna kompenzuje, akorát tam mám 1.000 Kč spoluúčast, což se ale u drahých telefónu anebo NB stejně vyplatí. Pro mě je výhodnější telefon anebo notebook rozflákat, než když se má pokazit po záruce.
Co to je za pojistku? To mě zajímá.