Reklamace telefonu u Alzy

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
20.11.23 17:49

reklamace telefonu u Alzy

Zdravím, chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s reklamací u Alzy respektive u telefonu, stala se mi přes víkend nehoda a spadl mi na zem telefon, má rozbité záda jak jde vidět na obrázku, jinak telefon normálně běží a displej je taky v pohodě.. Zajímá mě jestli tu reklamaci vezmou nebo mě pošlou do háje :D :D díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1319
20.11.23 17:54

Máš ho půjčovny speciálně proti rozbití? Nebo máš na mysli klasickou dvouletou reklamaci? Na to se myslím tohle rozbití vztahovat nebude. Kdyby ti takhle rozbitý přišel, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.11.23 17:56

@Mall126 právě mám namysli tu dvouletou záruku od zákona, myslel jsem si to no bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9274
20.11.23 17:58
@kolomaza píše:
@Mall126 právě mám namysli tu dvouletou záruku od zákona, myslel jsem si to no bohužel

Ta se na to určitě nevztahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
20.11.23 18:01
@kolomaza píše:
Zdravím, chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s reklamací u Alzy respektive u telefonu, stala se mi přes víkend nehoda a spadl mi na zem telefon, má rozbité záda jak jde vidět na obrázku, jinak telefon normálně běží a displej je taky v pohodě.. Zajímá mě jestli tu reklamaci vezmou nebo mě pošlou do háje :D :D díky za odpovědi

Nemá smysl tam chodit. Zničení není důvod k reklamaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
20.11.23 18:13

Ty netušíš, k čemu je reklamace?
Jako že bych si třeba pořídila auto, nabourala s ním a pak ho reklamovala a výrobce zacáloval škodu? Taky bych mohla reklamovat skleničky, co mé děti rozbily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
20.11.23 18:17
@ugluk píše:
Ty netušíš, k čemu je reklamace?
Jako že bych si třeba pořídila auto, nabourala s ním a pak ho reklamovala a výrobce zacáloval škodu? Taky bych mohla reklamovat skleničky, co mé děti rozbily.

To by bylo super, že? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
20.11.23 18:25
@Dahlia0409 píše:
To by bylo super, že? :dance:

A já jsem takovej blbec, co když mu dítě po měsíci novému mobilu roztřískalo sklíčko, nereklamovala jsem. A když tomu měsíc před koncem záruky přestala fungovat ta dotková vrstva, tak jsem to taky nereklamovala, protože těžko dokážu, že je to výrobní vada, když je tam to rozflákaný sklo. Ale jsem blbá, možná jsem se před nákupem nového mobilu měla poradit na emiminu, tady se člověk dozví věcí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
20.11.23 18:30
@ugluk píše:
A já jsem takovej blbec, co když mu dítě po měsíci novému mobilu roztřískalo sklíčko, nereklamovala jsem. A když tomu měsíc před koncem záruky přestala fungovat ta dotková vrstva, tak jsem to taky nereklamovala, protože těžko dokážu, že je to výrobní vada, když je tam to rozflákaný sklo. Ale jsem blbá, možná jsem se před nákupem nového mobilu měla poradit na emiminu, tady se člověk dozví věcí :mrgreen:

Dobrý den, váš problém pomůžeme vyřešit. Není nic jednoduššího, než vyměnit dítě za nějaký šikovnější model. S pozdravem, vás oblíbený obchod :pankac: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35685
20.11.23 19:02

Já mám asi za 7.000 Kč ročně pojištěné podnikání, kde je i IT a mobilní technika, takže když mi takhle mobil spadne a rozbije se, tak mi to pojišťovna kompenzuje, akorát tam mám 1.000 Kč spoluúčast, což se ale u drahých telefónu anebo NB stejně vyplatí. Pro mě je výhodnější telefon anebo notebook rozflákat, než když se má pokazit po záruce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
20.11.23 19:28

@kolomaza jakože si rozbijete telefon a chcete ho reklamovat a nejlépe dostat nový?? To asi ne že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
20.11.23 19:37

Nová dimenze slova reklamace.
U novějších smluv pojištění domácnosti by něco takového možná mohlo být pojištěno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
20.11.23 19:39

Odpovednost prodavajiciho za vady opravdu nahodile poškození nepokryva, to by musel byt telefon pojisteny.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
20.11.23 23:55
@kolomaza píše:
právě mám namysli tu dvouletou záruku od zákona …

Ne, neexistuje žádná „dvouletá záruka od zákona“. Svět funguje poněkud jinak, než se domníváš.

• Citovat
  • Upravit
3
21.11.23 15:02
@jege píše:
Já mám asi za 7.000 Kč ročně pojištěné podnikání, kde je i IT a mobilní technika, takže když mi takhle mobil spadne a rozbije se, tak mi to pojišťovna kompenzuje, akorát tam mám 1.000 Kč spoluúčast, což se ale u drahých telefónu anebo NB stejně vyplatí. Pro mě je výhodnější telefon anebo notebook rozflákat, než když se má pokazit po záruce. :palec:

Co to je za pojistku? To mě zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák