Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ráda bych svému organismu trošičku pomohla k přijetí mimi
, a při průzkumu trhu jsem narazila na vitamíny Calibrum baby plan.
Obsahují ale mimo jiné i jód
a já nevím, zda mohu takovéto vitamíny užívat, když mám sníženou funkci štítné žlázy (beru 1× denně Euthyrox)
Endokrinolog mě při prohlídce informoval v tom smyslu, že při otěhotnění se tuším nemohou brát preparáty pro těhotné typu mammavit, kvůli snad příliš vysokému obsahu jódu.
Nemáte některá zkušenost?
Hájinko ja to mám stejné.Beru a brala jsem Kyselinu listovou.
Binky
Jo jo, tu beru taky, ale po březnovém neúspěchu jsem chtěla tělíčku něco přihodit navíc
.
Takže myslíš - bez jódu??? ![]()
Ahoj, přípravky s jodem bych určitě neužívala, můžeš si moc ublížit. Mě v těhotenství endokrinolog doporučil Pregnavit, který jod neobsahuje a běžně ho koupíš v lékárně. Lucie
Ahoj, taky beru Euthyrox a otehotnet se nam podarilo normalne bez dalsich preparatu (krom kys. listove). Podle me to s tema multivitaminama neprehanej… Lekarka mi navic predepsala Jodid az od 20. tydne tehotensvi (ale jestli by driv vadil, to nevim…)
E.
Ahoj,
mám dotázek. Jsem v 11tt a lékaři mi zjistili zvýšenou hladinu hormonu ovlivňující štítnou žlázu(snížená funkce). Čeká mě vyšetření podrobnější a pak případná léčba v těhotenství. Může nebo mohlo to zatím ovlivnit vývoj miminka.
Děkuji Linda
Teď se odvolám na svého endokrinologa, který mi jednoznačně řekl, že jen stopové množství jódu nevadí. Beru konkrétně mamavit, který mi schválil. Něco jiného jsou umělé vitamíny pouze s jodem, to by sis opravdu mohla ublížit. Beru taky euthyrox 50.
Navíc, v těhotenství se často hladiny Tsh a tak, upravují. Mě se dokonce vrátily všechny hodnoty do ideálního průměru. Horší to prý bývá v šestinedělí.
Přeji hodně štěstí!
GAbka
Ahoj, já brala celé těh. Euthyrox 125 denně/po operaci š.ž./ i Mamavit a žádné komplikace nebyly u mě ani u malé. Otěhotněla jsem za 4 měsíce od poč. snažení - je mi 30 let, takže úplně normálka.
Ahoj!Taky mám sníženou funkci štítné žlázy,která mi byla zjištěna až ve 12.týdnu těhotenství.Ihned jsem byla převedena do péče endokrinologa a lékařka mi na:,–(ila Jodthyrox tbl.Neustále mi byly sledovány hodnoty hormonů ŠŽ a podle toho upravované dávkování.I když jsem měla také strach o mimi,narodila se nám naštěstí krásná zdravá holčička.Protože kojím,beru Jodthyrox i nadále nadále.Ahoj Eva a Verunka 3.měsíce
Ahojky,
beru taky Letrox a mám hypofunkci št. žlázy. Myslím, že na těhotenství to nemá vliv, jen to chce podle výsledky odběru upravit dávku. Mě ji dr. zvýšila z 50 na 75mg v těhotenství a po dobu kojení.
Doporučila mi užívat vitamíny s vyšší dávkkou jodu - Gravital.
jo a ještě jen tak pro zajímavost - Léčí se stím i moje spolužačka a obě máme dvojčata! Tak už jsem i dr. říkala, jestli to náhodou není těma hormonama, že by měli udělat statistiku - to je dobrý ne?
KEIKO + 2 cácorky (5,5měs.)
Ahoj holky. Já jsem po operaci štítné žlázy a beru denně 150 Euthyrox. Já jsem ze začátku snažení brala taky Calibrum babyplan, ale začala jsem se strašně potit a nebylo mi dobře. Endokrinolog mi vynadal, že je v něm hodně jodu a že ho nesmím brát. Gynekoložka mi doporučila Pregnavit a kyselinu listovou a všechno je v pohodě.
Ahoj,
já mám opačný problém než vy. Mně se ta činnost štítné žlázy snížila po porodu, beru 2 tbl Jodidu a dr. se mě ptal, jestli neberu nějaký multivitamín. Taky bych si víc jódu nebrala.
Miroušek.
Ahoj,
mám taky sníženou funkci štítné žlázy, před otěhotněním jsem brala 125 j Letroxu denně. V průběhu těhotenství jsem byla častěji kontrolována a dávky se zvyšovali a někdy v 7. měsíci jsem brala cca 170 j denně.
Doktorka se mě ptala, jestli beru nejaké multivitamíny s jódem. Řekla jsem, že neberu každý den. Předepsala mi jodid s tím, že když si vemu mulťák s jodem, tak jodid nemám brát a když mulťák neberu, tak si mám dát jodid.
Po porodu jsem okamžitě přešla na původní dávkování - 125j denně. Jenomže pak nějak ke konci šestinedělí jsem se začala příšerně potit, tak mi to doktorka ještě snížila na 100 j denně.
No a pak asi když bylo malé 13 týdnů začala jsem být hodně unavená, byla jsem zase na kontrolu a dávky se zase zvedli na těch 125 j.
Teď je malé 5 meěsíců a od té doby je vše OK ![]()
Přeji bezproblémové těhotenství a zdravého drobečka
Janina
ahoj holky, mam taky problem. nesmim brat vitaminy s jodem. A tech veru moc neni. Ted dobiram posledni pilulky z antikoncepce a pak necht se deje vule bozi. Mam problem ten, ze se mi st. zlaza jeste neu:,–(ila, takze to lita od snizene do zvysene. doktorka me strasi operaci a ze mi pak po porodu bude spatne. A vlastne na me uz pul roku tlaci abych si pospisila, protoze jak se to zvrtne do te zvysene tak je to v haji. Kyselinu listovou mi napise gynekolog? uz jsem s moji gyn. o tom mluvila, ale ono je asi jedno, jestli to budu mesic a pak treba otehotnim ze?
@HAJINKA píše:
Ráda bych svému organismu trošičku pomohla k přijetí mimi, a při průzkumu trhu jsem narazila na vitamíny Calibrum baby plan.
Obsahují ale mimo jiné i jód
a já nevím, zda mohu takovéto vitamíny užívat, když mám sníženou funkci štítné žlázy (beru 1× denně Euthyrox)
Endokrinolog mě při prohlídce informoval v tom smyslu, že při otěhotnění se tuším nemohou brát preparáty pro těhotné typu mammavit, kvůli snad příliš vysokému obsahu jódu.
Nemáte některá zkušenost?
U tech vitaminu je prej treba zjstit kolik je tam jodu, ma se brat denni davka 150 mg ani mene ani vice, jinak prave muze dojit k poruse štitky.
Nekdy tam tolik jodu nedavaj. Hlavne on je jod i v normalnich potravinach tak to chce fakt hlidat ![]()