Vitamíny a štítná žláza

2773
8.4.04 13:06

Vitamíny a štítná žláza

Ráda bych svému organismu trošičku pomohla k přijetí mimi :lol: , a při průzkumu trhu jsem narazila na vitamíny Calibrum baby plan. :P Obsahují ale mimo jiné i jód :( a já nevím, zda mohu takovéto vitamíny užívat, když mám sníženou funkci štítné žlázy (beru 1× denně Euthyrox) :roll: Endokrinolog mě při prohlídce informoval v tom smyslu, že při otěhotnění se tuším nemohou brát preparáty pro těhotné typu mammavit, kvůli snad příliš vysokému obsahu jódu. 8O Nemáte některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
880
8.4.04 13:09

Hájinko ja to mám stejné.Beru a brala jsem Kyselinu listovou.
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
8.4.04 13:55

Jo jo, tu beru taky, ale po březnovém neúspěchu jsem chtěla tělíčku něco přihodit navíc :lol: .
Takže myslíš - bez jódu??? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.4.04 16:20

Ahoj, přípravky s jodem bych určitě neužívala, můžeš si moc ublížit. Mě v těhotenství endokrinolog doporučil Pregnavit, který jod neobsahuje a běžně ho koupíš v lékárně. Lucie

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.4.04 17:00

euthyrox

Ahoj, taky beru Euthyrox a otehotnet se nam podarilo normalne bez dalsich preparatu (krom kys. listove). Podle me to s tema multivitaminama neprehanej… Lekarka mi navic predepsala Jodid az od 20. tydne tehotensvi (ale jestli by driv vadil, to nevim…)
 E.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.11.04 08:41

Ahoj,
mám dotázek. Jsem v 11tt a lékaři mi zjistili zvýšenou hladinu hormonu ovlivňující štítnou žlázu(snížená funkce). Čeká mě vyšetření podrobnější a pak případná léčba v těhotenství. Může nebo mohlo to zatím ovlivnit vývoj miminka.

Děkuji Linda

• Citovat
  • Upravit
85
11.11.04 10:35

Teď se odvolám na svého endokrinologa, který mi jednoznačně řekl, že jen stopové množství jódu nevadí. Beru konkrétně mamavit, který mi schválil. Něco jiného jsou umělé vitamíny pouze s jodem, to by sis opravdu mohla ublížit. Beru taky euthyrox 50.
Navíc, v těhotenství se často hladiny Tsh a tak, upravují. Mě se dokonce vrátily všechny hodnoty do ideálního průměru. Horší to prý bývá v šestinedělí.

Přeji hodně štěstí!
GAbka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
11.11.04 11:59

Ahoj, já brala celé těh. Euthyrox 125 denně/po operaci š.ž./ i Mamavit a žádné komplikace nebyly u mě ani u malé. Otěhotněla jsem za 4 měsíce od poč. snažení - je mi 30 let, takže úplně normálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
11.11.04 12:40

Ahoj!Taky mám sníženou funkci štítné žlázy,která mi byla zjištěna až ve 12.týdnu těhotenství.Ihned jsem byla převedena do péče endokrinologa a lékařka mi na:,–(ila Jodthyrox tbl.Neustále mi byly sledovány hodnoty hormonů ŠŽ a podle toho upravované dávkování.I když jsem měla také strach o mimi,narodila se nám naštěstí krásná zdravá holčička.Protože kojím,beru Jodthyrox i nadále nadále.Ahoj Eva a Verunka 3.měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
11.11.04 18:52

Ahojky,
beru taky Letrox a mám hypofunkci št. žlázy. Myslím, že na těhotenství to nemá vliv, jen to chce podle výsledky odběru upravit dávku. Mě ji dr. zvýšila z 50 na 75mg v těhotenství a po dobu kojení.
Doporučila mi užívat vitamíny s vyšší dávkkou jodu - Gravital.

jo a ještě jen tak pro zajímavost - Léčí se stím i moje spolužačka a obě máme dvojčata! Tak už jsem i dr. říkala, jestli to náhodou není těma hormonama, že by měli udělat statistiku - to je dobrý ne?

KEIKO + 2 cácorky (5,5měs.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.1.05 09:00

Ahoj holky. Já jsem po operaci štítné žlázy a beru denně 150 Euthyrox. Já jsem ze začátku snažení brala taky Calibrum babyplan, ale začala jsem se strašně potit a nebylo mi dobře. Endokrinolog mi vynadal, že je v něm hodně jodu a že ho nesmím brát. Gynekoložka mi doporučila Pregnavit a kyselinu listovou a všechno je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
26.1.05 10:38

Ahoj,

já mám opačný problém než vy. Mně se ta činnost štítné žlázy snížila po porodu, beru 2 tbl Jodidu a dr. se mě ptal, jestli neberu nějaký multivitamín. Taky bych si víc jódu nebrala.

Miroušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.1.05 13:50

Tanečky štítné žlázy

Ahoj,

mám taky sníženou funkci štítné žlázy, před otěhotněním jsem brala 125 j Letroxu denně. V průběhu těhotenství jsem byla častěji kontrolována a dávky se zvyšovali a někdy v 7. měsíci jsem brala cca 170 j denně.

Doktorka se mě ptala, jestli beru nejaké multivitamíny s jódem. Řekla jsem, že neberu každý den. Předepsala mi jodid s tím, že když si vemu mulťák s jodem, tak jodid nemám brát a když mulťák neberu, tak si mám dát jodid.

Po porodu jsem okamžitě přešla na původní dávkování - 125j denně. Jenomže pak nějak ke konci šestinedělí jsem se začala příšerně potit, tak mi to doktorka ještě snížila na 100 j denně.

No a pak asi když bylo malé 13 týdnů začala jsem být hodně unavená, byla jsem zase na kontrolu a dávky se zase zvedli na těch 125 j.

Teď je malé 5 meěsíců a od té doby je vše OK :-)

Přeji bezproblémové těhotenství a zdravého drobečka

Janina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.1.05 13:55

Mam snizenou cinnost

ahoj holky, mam taky problem. nesmim brat vitaminy s jodem. A tech veru moc neni. Ted dobiram posledni pilulky z antikoncepce a pak necht se deje vule bozi. Mam problem ten, ze se mi st. zlaza jeste neu:,–(ila, takze to lita od snizene do zvysene. doktorka me strasi operaci a ze mi pak po porodu bude spatne. A vlastne na me uz pul roku tlaci abych si pospisila, protoze jak se to zvrtne do te zvysene tak je to v haji. Kyselinu listovou mi napise gynekolog? uz jsem s moji gyn. o tom mluvila, ale ono je asi jedno, jestli to budu mesic a pak treba otehotnim ze?

• Citovat
  • Upravit
487
9.5.14 08:02
@HAJINKA píše:
Ráda bych svému organismu trošičku pomohla k přijetí mimi :lol: , a při průzkumu trhu jsem narazila na vitamíny Calibrum baby plan. :P Obsahují ale mimo jiné i jód :( a já nevím, zda mohu takovéto vitamíny užívat, když mám sníženou funkci štítné žlázy (beru 1× denně Euthyrox) :roll: Endokrinolog mě při prohlídce informoval v tom smyslu, že při otěhotnění se tuším nemohou brát preparáty pro těhotné typu mammavit, kvůli snad příliš vysokému obsahu jódu. 8O Nemáte některá zkušenost?

U tech vitaminu je prej treba zjstit kolik je tam jodu, ma se brat denni davka 150 mg ani mene ani vice, jinak prave muze dojit k poruse štitky.
Nekdy tam tolik jodu nedavaj. Hlavne on je jod i v normalnich potravinach tak to chce fakt hlidat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí