Plánujeme miminko-je třeba brát kyselinu listovou a vitamín E?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.8.10 17:55

ahoj myslim ze kyselina listova a podobne vitaminy nemaj s otehotnenim nic spolecnyho,ja ji brala dlouho a nic.pak jsem ji vysadila a kamaradka mi poradila ovulacni testiky ty nam pomohli a ted uz jsem ve 4mesici,doporucuju zkusit ty testiky v lekarne vam poradi co a jak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.8.10 17:58

Já jsem brala Calibrum Babyplan,ale otěhotněla jsem rychle,takže jsem ho brala max. 1 měsíc před početím.Bere se cca do 3.měsíce těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.8.10 16:55

Listovku beru už dlouho, nějakou dobu před otěhotněním a vlastně pořád, teď jsem v 23 týdnu. Ona je dobrá i na krvetvorbu, což je potřeba, že:-)
Jinak žádný vitamíny neberu. Ani normálně neužívám multivitamíny, tak proč teď. Akorát sem tam pangamin, rybí tuk v tobolkách a lactobacily. A na zácpu zaječickou minerálku:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marosusu
2.10.10 16:42

ahojte, ja tiez beriem kyselinu listovu hoc neplanujem babatko hned teraz ale s manzelom ho urcite chceme.,,.proste sa pripravujem,,.,.chcem len povedat ze kamoska nemohla s manzelok asi rok a pol otehotniet tak skusila kyselinu a do 4 mesiacov bola tehotna,,.,tak to vyskusala jej sestra ktora nemohla otehotniet asi dva roky a myslela si ze je to stitnou zlazou a otehotnela,,.,.takze si myslim ze to velmi pomaha,.,.,. :-)

• Citovat
  • Upravit
155
19.10.10 21:02

Vitamínky

Ahojky, mě doktorka před otěhotněním doporučila Gravital a brát jednu tabletu ob den a brát jí měl i můj přítel. Jakmile jsem věděla, že jsem těhulka, brala jsem každý den ráno jednu. Kyselinu listovou jsem zatim jedla jen ze zeleniny. Výborné na to prý je kysané zelí. Takže jim to. Teď půjdu na vyšetření (jsem 4+2) a začnu brát prý kyselinu listovou 2 tabletky za den :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
19.10.10 21:24

Holky, já nevím, ale jak to bylo před x lety, kdy byla těhotná třeba moje mamka nebo její mamka a tak? Takové vitamíny se nebrali ani v průběhu těhotenství, natož před počátkem. Já před těhotenstvím jsem nebrala nic, až poté, co jsem zjistila, že těhu jsem a byla poprvé u dr, asi v 6tém týdnu. Dal mi Gravital, tak jej beru. Ale myslím, že tohle se nepovažuje za nutnost, nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
19.10.10 22:40

Jsem těhulka poprvé, takže nevim, ale je fakt, že dřív jsem při změně počasí měla rýmičky atd a teď zatim ok… :nevim: možná je to tim, možná taky ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Teryna25
20.10.10 12:50

Jenže,když byly naše mamky před lety těhotné, měly veškeré ovoce, zeleninu i potraviny přírodní nebo-li Bio. Teď je vše plné éček a konzervantů. Proto jsem pro brát vitamíny. :wink:

• Citovat
  • Upravit
1130
20.10.10 23:43

To máš pravdu, pokud na ně třeba vůbec měly… Každopádně je fakt jiná doba, také beru vitamíny, ale před otěhotněním by mě to vůbec nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
22.10.10 12:21

Ahojky
Já jelikož mám i menší problémy s otěhotněním
tak beru pupalku dvouletou s vitamínem E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
22.10.10 14:15

Ahooj, já taky beru GS mamvit, tam je listovka obsažená 400 mikrogramy a bylo mi řečeno od doktora i v lékárně, že před otěhotněním a v prvním trimestru by měla být dávka kyseliny listové 800 mikrogramů, takže jsem si v lékárně koupila ještě listovku zvlášť. Jinak GS má teď nově mamavit Prefolin + DHA, což je ještě lepší varianta rovnou s tím vyšším obsahem kyseliny listové. http://www.grswan.cz/…prefolin-dha
Stejně tak to mají i vitamíny Femibion.
Hodně štěstí se snažením!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
23.10.10 11:48

Moje doktorka se vyptala, jak se stravuju, prý dobré a měla jsem brát pouze kyselinu listovou na prevenci vývojových vad 3měs před otehotněním a pak ještě asi do 3.měsíce. V případě podezření na chybějící vitamíny dělá krevní testy a jednotlivé prvky předepíše na recept. Takhle jsem brala poslední trimestr železo a dělala testy každý měsíc. Říkala, že volně prodejné vitamíny jsou z 80% jen reklama a pro „lepší“ pocit maminek, ale že mi samozřejmě nebrání je brát. Nebrala jsem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
23.10.10 11:56
Teryna25 píše:
Jenže,když byly naše mamky před lety těhotné, měly veškeré ovoce, zeleninu i potraviny přírodní nebo-li Bio. Teď je vše plné éček a konzervantů. Proto jsem pro brát vitamíny. :wink:

To je pěkný nesmysl! Jednak právě domácí maso a hlavně kořenová zelenina jsou zdrojem toxoplazmozy a jiných zoonóz, jednak u domácího nikdy nevíš, co v půdě je (neznám nikoho, kdo by si dělal testy) a v neposlední řadě když budeš kupovat výrobky s původem v ČR, máme tak přísné normy, že kvalita BIO je jen velká mediální bublina!!!
Umělé vitamíny většinou jen tělem projdou, navíc jsou syntetické. Kdežto když si dáš maso/rybu, zeleninový salát zakápnutý olejem, brambory, rýži, těstoviny, bramborový knedlík… máš stravitelnou formu všeho, co tělo potebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Teryna25
23.10.10 13:37

Ale, já mluvila o době třeba před 35 lety. Kvalita všeho byla o dost lepší než je teď. Nevím, jestli jste se koukala, když oloupete brambory, co je to za hnus. A o zelenine taky nemluvím, do Čech se dováží ta nejhorší jakost. Stačí se podívat třeba kousek za hranice a poznáte rozdíl. Navíc některé ryby v sobě mají škodlivé látky, třeba losos a tuňák. O českých rybách nemluvě, když se podíváte na kvalitu řek a rybníků a mražený ryby moc „velká dobrota“. Člověk, aby chodil na rybí trh. Dejte si třeba mořekého vlka nebo pražmu královskou, které jsou opravdu dobré, ale to se pak trochu prohnete co se týče financí.

• Citovat
  • Upravit
7576
24.10.10 08:33

Velice se mýlíte. V době, o které píšete, se hromadně práškovalo a DDT nebylo výjimkou. A že práškování přelétlo i na zahrady nebo se tam dostalo povrchovými či spodními vodami (např. zálivka) je prokázaná věc. A toxo a jiné zoonózy ty byly, jsou a budou.
Brambory jsou v pořádku, kupuji od místního zemědělce a jsou levnější, než ty z obchodu. O chuti vůbec nemluvě. Zeleninu a ovoce kupuji výhradně s označením „země původu ČR“ neb naše normy jsou tak přísné, že témeř splňují kvalitu BIO. Nepotřebuji se dívat nikam za hranice, normy EU jsou daleko méně přísné, to je známá věc. Nebo vás někdo nutí kupovat dovoz???
A k těm rybám - kupuji výhradně české pstruhy, kapry, amury, siveny a to rovnou na sádkách nebo chlazené. Věděla jste, že nejsou zdaleka tak drahé, jako v obchodu? Z mořských beru snad jen lososa a makrelu. Ukládání škodlivin v rybím organismu se týká pouze některé oblasti světa a to ještě jen déležijících ryb, stačí si to zjistit a přečíst etiketu, odkud ryba pochází.
Mražené ryby mají etiketu, pokud jste to nezaregistrovala a na té je vyztnačeno složení i země původu, stačí si vybrat. Například pstruhy prodávají mražené a vakuované, jsou českého původu a nejsou o nic dražší, než chlazený prstuh. No a váš argument, že česká ryba je špatná v souvislosti s kvalitou vod, beru už jen jako úsměvnou tečku. Věděla jste, že například v Labi, jedně z našich „nejšpinavějších“ řek, žijí například pstruzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí