Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
prosím o Vaše zkušenosti s inseminací. Byla jsem na ní minulej pátek a tak mě zajímá jak to u Vás probíhalo jak při úspěchu tak nezdaru. Po tom jsem totiž trochu špinila, pak zas ne a teď už zase 2 dny špiním, tak nevím co se to ve mě zase děje, jestli mám naději a nebo jsem jen zblbá z hormónu, pozorovali jste něco takovýho?
A dostali jste nějaký další prášky? já měla injekce fostimonu, narostly mi 3 krásné folikuly a sperjmijky byly taky super, prý by nám to mělo vyjít, ale stejně je to pouze 40% úspěšnosti…
díky moc předem
Lucka 01
V neděli to byli tři týdny, co jsem podstoupila první inseminaci. A vypadá to dobře. MS nedorazila. A mám 5 pozitivních testíků. Ve čtvrtek jdu na ultrazvuk. Po inseminaci jsem taky špinila, měla výtok a bolesti v podbřišku, které mám dodnes.
Dostala jsem před inseminací Clostilbegyt, pak injekci Pregnylu. A na správné uhnízdění Utrogestan.
Držím ti moc palce, aby ti vše vyšlo.
Ahoj hokky, taky mam tyden po IUI, ale narozdíl od vas, ja si moc nefandim, jsem z toho cela takova smutna. Zadne priznaky nemam, jen obcas bolest v podbrisku a ke vsemu jsem dostala nejakou kvasinkovou infekci, ale bylo mi receno, ze to nic neni a nema to na IUI vliv, tak nevim. Co vim je jen to, ze to cekani je hruza, nevim jak to nesete vy, ale ja se na to snazim nemyslet a nejak mi to nejde. Ale zarazilo me, ze jste nektera z vas dostala nejake tabletky na uhnizdeni, to ja jsem dostala 7 injekciMENOGONU a pak jen IUI, ale zadne tabletky, nevite jestli to davaji pokazde, ze by na me zapomeli? ![]()
Ahoj holky,
taky jsem tento zákrok v neděli 17. podstoupila. Úspěšnost prý 10-15% což mi teda na náladě moc nepřidalo
Při samotném zákroku to zabolelo a bolesti jsem měla celou neděli. Potom to ustalo a teď prostě jenom čekáme a to je fakt šílený.....nevím, asi jsem pesimista ale nevěřím, že se to podaří. Léky jsem taky žádné nedostala. Pouze na začátku stimulace Clomhexalem.
U nás to vypadá na problém u mě, při postcoitálním testu 0 živých spermií, manža spermio na jedničku, takže inseminace je jediná možnost a to ještě trnu abych nevytvářela protilátky i proti embriu.
Ať vám to vyjde a nebo ať nám
to vyjde!
Fifi
Je škoda, že už sem žádná nezajdete
zajímalo mně jak jste dopadly, vzájemně pokecat jak se snáší to čekání… ![]()
Ahoj Fifko:-)
nemam sice IUI za sebou, ale pravdepodobne me to brzy ceka ![]()
Ja mam problem, ze mam polycysticke vajecniky a anovulacni cykly.
Minuly mesic me bohuzel hyperstimulovali, takze si tento cyklus budu muset dat od vsech leku a injekci pauzu, aby to nebylo pro telo moc.
V patek jdu na kontrolu po MS, tak se uvidi co dal.
Snazime se s manzelem uz pres rok a pul.
A u vas je problem , kde? Nebo to neni jasna pricina?
Jsem ti moc vdecna za tvoje informace o prubehu IUI. Vazne.
Klidne napis, budu dnes dlouho v praci.
tulipanka ![]()
ahoj holky, tak ja jsem 8. den po iui a priznaky stale nikde, i kdyz me zacaly z niceho nic bolet prsa, ale to mivam i pred MS, tak nevim, jinak MS cekam pristi ctvrtekjo a taky me poboliva obcas bricho, ale to ne jako u MS, ale je to trochu jina bolest, tak mi nezbyva nez jen cekat a cekat, ach jo, to je fakt hruza, task se mej a kdyz tak sem nektera pisnete, potesi to papa petra23
Holky nevzdávejte to. Mě taky po inseminaci bolelo břicho jako před MS vlastně občas pobolívá dodnes a to jsem dnes 7tt+4. Prsa mě taky bolely.
Držím Vám palce. Určitě to vyjde.
Mikina
ahoj mikino, diky za podporu,jsem jak na trni, asi to znas, ale prekvapilo me, ze se to nekomu povede hned na 1. pokus, to byl i tvuj pripad? ja nikoho takovyho neznam, tak asi proto jsem k tomu zatim skepticka, diky za odpoved petra 23
Ahojky,
taky jsem se divila, že se nám to povedlo na první pokus. U mě byl problém v tom, že u mě neprobíhala ovulace. Manžel spermiogram docela v pohodě. Já jsem už od začátku nějak v podvědomí cítila, že se to povedlo. Právě proto musíte věřit. Ale taky samozřejmě ve mě cosi hlodalo. A jěště navíc mám to šťestí v tom, že pracuji ve zdravotnictví, takže jsem si 16 dní po inseminaci nechala nabrat krev na HCG. A bylo to jasný ( 638 ).
Držím moc a moc palce.
Ahojky Mikino!
Tak to je vazne parada, kdyz ti to vyslo hned na prvni pokus ![]()
To se do toho budu vrhat hned s vetsim optimismem.
Vsem ostatnim drzim palecky, at se mimiskove drzi ![]()
tulipanka
Palce mi určitě držte. Taky doufám, že se mě už mimísek nepustí.
Zítra si jdu poslechnout srdíčko a podívat se jestli rosteme, tak jak máme. Tak mám taky docela nervy.
Mějte se krásně. A hlavně NEVZDÁVAT TO !!!!!!
mikino, tak ja ti drzim palecky, hlavne at se vse vydari, jsem taky cela nedockava, myslis, ze kdyz moje skoro svagrova dela zdravotni sestru, ze by mi mohla taky nabrat krev a udelat ten test? diky za odpoved
Určitě to může. Zkus se jí zeptat. Já pracuju v domově důchodců a nikdo v laboratoři se nedivil, proč z důchoďáku chce někdo těhu test.
A doktor se to ani nedozvěděl. Papíry přímo z laboratoře jsem dostala do ruky rovnou. A hned odpoledne jsem věděla výsledek protože jsem si do laboratoře zavolala.
Ahoj všichni!
U nás zatím vypadá, že jediný „problém“ jsem já. Při postcoitálním testu doktorka přišla na to, že všechny manželovi spermie jsem „zabila“. On má spermiogram nadprůměrně dobrý, dokonce mu dělali i test, jak jsou schopné sperime oplodnit vajíčko a to je taky OK. Takž teď prý zkusíme několik inseminací a když se nepovede, tak se bude pátrat dál. Nemáte některá zkušenosti s tímto „zabíjením“ spermií? Strašně doufám, že to je jediná překážka a jednou se to po IUI zadaří. Teď jsem po prvním, teprve 4 den
Jinak snažíme se přesně rok.