Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zuzi,
to jsi mě docela uklidnila, čoko to je moje. Kupuji si rozinky v karobu, aby to nebylo tolik kalo, jinak nejmilejší jsou Kinder čokoládky a bílá Fidorka
. Já však bohužel nejsem moc hubená. měřím 166, vážila jsem tak 63, o světbě jsem měla 60 a teď po 2 letech vážím 68
FUJ FUJ FUJ. Zadek mám dost velký ![]()
ahoj holky (vsechny nove), jsem rada ze se diskuze rozjela takhle pekne a koukam, ze mame vsichni stejne problemy, jak s tehu, tak i s tou vahou, u me je to podobne, jsem sice vysoka, merim 180 cm,ale vaha je des, jinak bych byla rada, kdyby jste o sobe neco napsaly, terba, jak dlouho se snazite a co vsechno mate za sebou, at alespon o sobe neco malo vime, jestli jsem moc zvedava, tak me klidne zarazte, zatim papa
ahoj fifko, taky budu moooc rada, kdyz spolu zustaneme v kontaktu, neuveritelne mi to pomaha se s tim vsim vyporadat, je skoda, ze ti to nevyslo, ale neboj, stejne jako ty si myslim, ze se to jednou povede nam obema, hlavne nehazet flintu do zita, musime jit porad dal, i kdyz se priznam, ze obcas je to hodne tezke, ja se budu hlasit s novinkama, ale taky si myslim, ze nic moc. jedine, co jsem udelala, je to, ze jsem si koupila Calibrum baby plan a objednala jsem si bylinne kapky ze slovenska, pry pomahaji, jestli budes chtit kontakt, tak ti ho poslu, jo a taky jsem si objednala pres net nejaky tester, kterym poznam sve plodne a neplodne dny, tak jsem zvedava, jinak na me zitra a pozitri mysli, mame to povinne tulenicko, ale ja jsem hrozna, jak mi to nekdo naridi, tak ztuhnu a jeste me vsechno mozny zacne bolet, ale minule uz to slo, neuveritelne jsme se s pritelem zasmali, tak nad to prezijeme, zatim papa a napis
Ahoj holky,
Petro, nejsi vůbec zvědavá. Já také pořád tápu mezi Vámi všemi. S tim mým se známe 10 let, 2 roky od svatby. Začali jsme to zkoušet vloni v létě, ale pořád nic. Nejdřív nám to tak nevadilo, ale už více než půl roku je to pro mě ta nejdůležitější věc. Manža na to přišel v květnu, když slavil 30, tak na něho padla také depoška, že nemá žádného potomka.
Jinak nic velkého jsme zatím nepodnikli. Beru vitaminky, střídavě Baby ¨Plan, nebo jen Listovku a Ecko. Jinak užívám nějaké preparáty od MUDr. J. Jonáše, jsou to také bylinky. Manžovi dávám Zinek a Selen a také jeden bylinný přípravek. No a bylinky, Kontryhel a Mojžíšovou (bohužel nepravidelně) ![]()
Minulý měsíc jsem měla jít na průchodnost vejcovodů HSG, ale nefungoval jim přístroj, tak jdu tento měsíc. Doufám, že to třeba nebude potřeba.
Jinak manža má sperm v normálu.
Psala jsi o nějakých bylinkách ze Slovenska, víš něco bližšího? ![]()
Peťo,
tak teď nevím kde začít. Bylinné kapky mám, užívala jsem i Sarapis, ani jedno mě vůbec nepomohlo.......jediné co tedy beru sem tam, taky ne moc pravidelně je Femibion (dobré před početím a v těhotenství), jinak nic. Mikroskop na rozbor slin mám no a výsledek
prvních několik měsíců bych podle něho ovulovala pořád…stále samé „kapradinky“. A teď při prokázané ovulaci na ultrazvuku mikroskop neukazuje nic. Takže na to vůbec nevěřím a vidím to jako vyhozené peníze. Snad jsem tě nezklamala. Pořád se najde spousta holek, co řeknou že díky tomu či onomu se jim to povedlo, takže nic asi není nemožné a třeba to na tobě fungovat bude.
Já se musím objednat k dr. co jako dělat dál, při IUI neřekla co bude když se to nepovede, takže nic nevím. Taky ta divná menstruace, nemenstruace mě trápí, asi by ji měli injekcí vyvolat. Dr. mi chtěla nějakým způsobem zkrátit cyklus, tak už jenom proto tam zajdu. Už tam trávím tolik času, že v práci budu mít brzo utrum ![]()
ahoj ajusko, jsou to bylinne kapky od firmy Valosun a jmenuji se Valoflur, jsou na pročistení ženského organismu ale u nás se už zastavila výroba, nevím sice proč, ale na slovensku to pořád frčí a prý to má obrovský úspěch, tak jsem si je nechala koupit, mám známé na dovolený na slovensku, tak se po nich podívají, ale na netu jdou objednat taky, snad jsem ti pomohla. Neco o me, s prítelem jsem 3 roky a po 3 mesicich znamosti jsem otehotnela poté, co mi gynekolog rekl, ze jsem neplodna, to byl docela sok, jednak jsem na dite nebyla po tak kratke znamosti pripravena a gynekolog mi za:,–(il docela brouka do hlavy, ale nicmene jsem asi ve 4-5 tt potratila. Pricinnou byla chlamydiosa, vubec nevim, kde jsem k takovemu hnusu prisla, ale leceni trvalo pul roku a od te doby se nam nedari, je to paradox, chodim do pronatalu v praze a zatim jsem tam spokojena, podstoupila jsem i imuno vysetreni se slabymi protilatkami a pritel ma spermio take o.k, vloni jsem pro jistotu sla jeste na laparoskopii a tam je vse o.k, takze zatim nevime, kde je chyba. Ale na 99% to je v psychice, po prazdninach bych chtela jit k odbornikum, jestli me toho zbavi, ikdyz nevim, jestli se timto zrovna nekdo zabyva, uvidime, tak to je o me asi vse, budu rada, kdyz se nam diskuze rozjede a budeme postupne perchazet do pokojicku pro tehulinky nebo maminky, zatim se mej a klidne napis papa
ahoj fifko,
tak to je mi lito
, ze to praci mas takove divne, i kdyz ja to taky nemam ruzove, asi je vsude neco, no koukam, ze uz jsi taky zbehla v tom, co nam muze nebo nemusi pomoci k nasemu stesti, ja uvidim, rikala, jsem si, ze 300 neni zase takovy svet, tak tu objednavku rusit nebudu a je pravda, ze jsem taky brala ty vit jako ty asi pred 2,5 roku, ale nepravidelne, tak si myslim, ze kapky z bylin nebo vit telu uskodit nemuzou, kdyz toho neni moc, drzim ti moc palecky a verim, ze ti dr. pomuze a brzy se ti na testu ukazi //
myslim na tebe, dej pak vedet, jak si u dr. dopadla
Ahoj holky,
Peto, Fifko,
když jsem se v lékárně ptala na Sarapis, tak se na mě divně podívala, a řekla mi, že to je pro ženy v přechodu. Tak jsem se neodvážila zeptat, zda to je dobré na otěhotnění.
Já beru bylinné kapičky od MUDr. Jonáše, ještě nikoho takového neznám, kdo to používá i na tyto účely. Brala jsem tzv. Fatig a pro manžela Fatig Testedren (píše že je to na tzv. funkční neplodnost), dál jsem brala nějaký sirup Donnis, který je dobrý na fungování a srovnání hypofýzy. Pokud byste chtěly vědět více, ráda napíše.
Péťo, také si myslím, že v tom má prsty PSYCHIKA (i ta hypofýza na to poukazuje).
Zkusím se podívat na ten Valosun.
Držím nám všem brzkou těhu nákazu // ![]()
Tak jsem volala doktorce, že se zřejmě na IUI nezadařilo a já už týden dost špiním, ale menstruace to není a pořád ne a ne vypuknout to na plno a že je mě z toho špatně. Takže zítra ráno mám naklusat na konzultaci+ultrazvuk, což mě přijde dost nechutné
když celkem dost špiním. Strašně bych si přála aby tam našla malou fazolku, ale vzhledem k prudkéku poklesu bazální teploty je to nemožné
Takže zřejmě dostanu vyvolávačku. A doufám, že teda se nestalo nic horšího nebo jestli mám nějakou záhadnou nemoc, fakt nevím. Je to šílenej a nekončící kolotoč. Zítra se ozvu co a jak. Napsala bych držte palce, ale není čemu bohužel.
Fifko,
nevěš hlavu, třeba zítra na něco se svojí doktorkou přijdete, z čeho to může být. Nesmutni, mysli pozitivně.
Peťo,
ještě musím napsat: koukám jako blázen, že jsi už těhotná byla a přesto se znovu nedaří. To já prostě nepochopím, jaktože to jednou jde a potom nic. Ale na druhou stranu to dává víru, když se to jednou podařilo tak to MUSÍ jit znovu!!!!
Ajusko,
no však to znáš.....chvíli smutno, chvíli šílenej vztek, naděje, bezmoc.....pořád se to střídá. Ale děkuji za podporu. Však bude líp. Nemůžu se dočkat další IUI, ale potom zase ty obavy, že to opět nevyšlo.
Péťo,
ještě k Tvému příběhu, je to opravdu smutné, ale nevěš hlavu. Také si myslím, že neplodnost to u Tebe není a testy Tvého přítele jsou také dobré. Můj manža to má taky ok. Já Na psychiku se dá prý zkusit reflexní terapie nebo akupunktura, ale bohužel nemám z toho nic vyzkoušené.
Fifko, promiň, jsem neznalec, ale co to vlastně je to IUI? To je inseminace?
ahoj fifko, nesmutni, hlavne zitra napis, jak si dopadla u dr. a jestli jste na neco prisly, budu móooc drzet palce, taky si neumim predstavit, ze kdyz mi to jednou slo, tak proc to nejde znovu, ale fakt si myslim, ze je to psychika. Ted me nap:,–(lo, ze mam gynekologa, ktery se zabyva akupunkturou na hubnuti, nejake jehlicky ci co, tak se ho mozna zeptam, jestli neexistuje i akupukktura na odstraneni nejake blokace, uvidim, pockam, jestli to ted treba nevyjde a pak uvidim, jinak nam vsem taky preju brzy //. zatim ahoj a piste, jste moje podpory