Jak probíhala inseminace při úspěchu a jak při nezdaru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
17.8.05 12:18

Ahoj Peťo,
mám dneska šílený deprese. Jsem 14 DC a byla jsem na ultrazvuku. Levý vaječník jako vždy vůbec žádná reakce, ani jedno vajíčko dokoce je prý nějaký menší. Ještě nikdy na něm folikul nebyl. Pravý vaječník mám stále s jednou cystou 2,7 cm.......a taky se udělaly tři folikuly, ale velikost pouze 8 mm, endometrium 5 mm. No na to že jsem 14 DC tak je to dost blbý, prý je možný že za všechny problémy s menstruací a ovulací může ta cysta a bude ji nutné odstát. Takže v sobotu jdu na kontrolní ultrazvuk co se děje, jestli folikuly rostou a co ta cysta. IUI zřejmě nebude a bude operace. Jsem z toho nešťasná. Nevím proč ten druhý vaječník je takovej lenoch nebo co mu je.

Peťo, napiš jak jsi dopadla!!! Mrknu na to po víkendu až se vrátíš z dovolené, já už raději o sobě nic psát nebudu, je to všechno na hov.. ach jo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.8.05 14:52

fifka, tiez som raz mala na 14. dc filikul 14 mm a nakoniec sa IUI konala az v 19. den, a to folikul narastol na 21 mm. Takze zatial nie je nic stratene. Drzim palce :-)

ika

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.8.05 21:12

Ahojky,
neboj, levý vaječník mi taky normálně vůbec nereagoval jen nazačátku s clostilem, pak už ne a až při stimulaci na IUI zase ano a dokonce líp než pravý, neboj se nic…já třeba měla cystu jen první cyklus clostilu jako reakce na ty hormóny a dokonce mi hned po pár dnech sama praskla, byla to děsná bolest, bylo mi hrozně špatně a nakonec mi řekli že už tam není…prostě si tělo dělá co chce…neboj, pořád je naděje a děje se i neočekávané…
papa Lucka 01

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.8.05 21:20

Holčiny,
mám na vás špíš jiný dotaz: měla jsem jedno IUI, pokud to dostanu, měla jsem měsíc mít pauzu, pouze v druhé polovině si vzít proveru, prý abych to normálně dostala a zase začít stimulaci. jelikož by mě ale vyšla nakonec na dovolenou, odložila jsem i tu proveru až na další cyklus a tak u tohohle čekala na normální spontánní MS, kterou standardně mívám po 28 a když mám nějak rozhozený hormóny těmi léky tak dejme tomu muax 35 a déle jsem to nikdy nedostala a vůbec už vůbec ne..no a teď jsem 39 a ms furt nikde ani špinění vůbec nic, pouze od se mi minulý týden stalo v jeden den že jsem začla cítit břicho jako při ms, když už to mám tak druhý den nebo dejme tomu jako když to mám dostat a to samý zase včera a předevčírem, což mě dost mate, protože jsem myslela že už ale ono vůbec nic…
a tak trochu tápu, po dovče když to nedostanu si dojdu k doktorovi, akorát nevím jetli s tímhole do centra nebo k normální na gyndu…

nemáte s tím někdo zkušenosti? je možné že po IUI druhý měsíc bez jakýchkoliv léků je nějak tělo zmatený a ms se samovolně nedostaví? ale po IUI jsem to dostala dokonce o týden dřív a se to tak nepovedlo.

testy jsem si načekaně dělala až teď pač jsem měla jiný starosti a tak v skrytu duše doufala že právě proto by to mohlo vyjít, ale negativní…
poraďte prosím…
díky Lucka 01

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.8.05 12:03

Ahoj Luci, tak konečně jsi zase tady! Vidím, že depka tě přešla, zato na mě sedla zrovinka ta stejná co na tebe. Včera sem po cestě z CARu bulela a že se na to vykašlu, už nikam chodit nebudu, žádné léky brát nebudu a dítě teda taky nebude. Manžel v domění, že mě podpoří tak hned že v sobotu tam půjde se mnou, jako opora......ale na mě to má úplně opačný účinek, ještě mě to rozbulí.....jako po IUI, pustili ho ke mě, já sem tam ležela a jak vešel tak sem začala jen tak lítostí nad tím vším brečet......

Jinak k té tvé otázce. Já jsem nikdy cykly pravidelné neměla, ale zrovna po IUI jsem nedostala mentstruace ani 40 den.......tajně jsem doufala, že jsem těhu, ale nic. Na ultrazvuku děloha ve vnitř narostlá jak blázen ale mrcha furt nikde. Takže jsem dostala injekci Agolutinu a hned druhý den sem to dostala, sice tak nějak divně, ale jo. Takže jsem taky vyfasovala Proveru, no nevím jako jestli podstoupím IUI tak jestli ji brát, taky se ještě musím poradit.

Ale tak neházej flintu do žita, jeden negativní test nemusí nic znamenat! Držím palce a napiš co a jak. Třeba se přidáš k Evíkovi..... :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.8.05 08:21

Peťooooooo!
Tak jak jsi na tom? Nedočkavě čekám na zprávu od tebe!

Já mám za sebou hektický týden i víkend. Pořád jsem byla v CARu, několik ultrazvuků mám za sebou, už je mě z toho fakt na nic. Musela jsem tam chodit kvůli cystě, jestli se nezvětšuje a nebrání vývoji vajíček. Tak prý ne, ale stejně jsem 14 DC měla folikul jenom 11 mm.....jde to u mě prostě všechno děsne pomalu.

Takže výsledek je ten, že nejspíš v úterý jdu na Pregnyl a ve čtvrtek další IUI. Už se těším, ale stejně tomu nevěřím, že by to mohlo vyjít.

Tak napiš, čekám! :wink:

• Citovat
  • Upravit
133
22.8.05 16:11

ahoj fifko, moc se omlouvam, ze pisu az ted, ale co jsem se vratila v sobotu z dovoleny, tak jsem se jeste nezastavila, peru, zehlim, varim, uklizim a porad dokola, tak ted jsem se vsim prastila a pisu.
Podle meho planu jsem si ve stredu 17. 8. udelal test a byl dle meho ocekavani negativni,tak jsem si rekla, ze pockam do dneska a udelam si jeste jeden, pokud to nedostanu. Nedostala jsem to, ale myslim, si, ze je to utrogestanem, slysela jsem, ze nekomu zastavuje MS. Dneska jsem si udelala dalsi test a ten byla zase negativni, tak nevim. Zitra zavolam do centra a tam uvidim co a jak mi reknou, ale kazdopadne, ted si dalsi mesic, mozna dva davame s pritelem pauzu a budeme se snazit prirozene, telo si musi od tech hormonu odpocinout, budu ti drzet moooc palecky a dej vedet, tak se mas a jak pokracujete, zatimpapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
23.8.05 09:40

ahoj fifko, tak jen doplnuji ze vcerejska, dneska jsem jela na krev, domluvila mi to moje svagrova(protoze muj gynekolog i obvodacka maji oba dovolenou) a tak jsem jela na ten odber a vysledek bude pry jeste dnes kolem treti, tak jsem byla rada, ze to jde jako pomasle, ale prijela jsem domu a hadej!! Dostala jsem to, takze zase nic, no ale po pravde jsem to tusila, tak jsem nebyla ani moc prekvapena, tak se mej krasne a napis jak si na tom ty, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.8.05 12:01

Ahoj Peťo!
Tak to bylo napínavý, myslela jsem, že vám to vyšlo! Ale sakra jednou se to podařit musí!!!

Já jsem byla dnes na ultrazvuku, jsem 20 DC a mám dva folikuly 18mm, kam se poděl ten třetí netuším. Takže jsem dostala Pregnyl - píchnutý do břicha nechápu proč, sem se úplně lekla, ale nebylo to tak hrozný a ve čtvrtek IUI. Tak nám drž palce. Já mám odhodlání se nenervovat, ale známe to, že to nejde.

Zatím ahoj

• Citovat
  • Upravit
582
23.8.05 12:47

Fifko, taky budu držet palce aby to vyšlo. Mě čeká IUI hned po laparce v září. Nebo rovnou šup na IVF, když výsledky nebudou O.K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.05 15:53

Ahoj holky
no fifi, moc v poho nejsem ale jak už jsem psala holkám z clostilu, to je zas jiný téma, pořád bojuju nebo spíš už radši ani ne..nevím, je to moc komplikovaný. každopádně den poté co jsem sem psala jsem to dostala jako obvykle, takže nic, tak jsme se dohodli že pro dokončení léků to zkusíme ještě jednou aby nás v caru nezabili a pak si dáme pauzu abych se dala dohromady, teda manža moc netuším s čím, ale to je dobře…kdyby tušil, tak nevím, chjo..tak papa L.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.8.05 14:56

PROSÍM POMOC!!!

Ahoj holky,

absolutně nevím, kam se mám obrátit. Jsem úplně hotová. Přes půl roku se snažíme o mimi a pořád nic. Teorii znám jako básničku-ovulace,bazální teplota,atd. Tuleníčko bylo vždy kolem těch plodných dnů. Poslední dva cykly se mi i o týden zpozdilo MS, ale pak stejně dorazila.Tak jsem dnes volala doktorce a chci si domluvit kompletní vyšetření mé i manžela. Akorát absolutně nevím, co to obnáší. Navíc mám takovou blbou práci, která mi v tomhle spíš ještě brání (ozbroj.složky). Ale vyprdnout se ted na ni taky nemůžu,protože stavíme dům. Chtěla bych Vás požádat. Pokud jste byly na takovém vyšetření, kolik to asi zabere času, co Vám vše dělali. Kdy vám zjistili v včem je problém a pod?? Jak jste se omlouvali v práci atd. Já nemohu říct v práci,že se snažíme o mimi…vypadala bych dost blbě v tom kolektivu … ach jo.
Vím,že je to asi moc info najednou, jen potřebuju to s někým probrat nebo se zblázním.
Předem moc a moc děkuju a těším se na chat s vámi

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.8.05 09:35

Ahoj minnie, já řekla své doktorce asi po 7 měsících, že se nám nedaří. Při prohlídkách bylo ale prý vše v pořádku a tak mi doporučila 4 měsíce měřit BT. Když se ani po té době nic nedělo, i když BT ukazovali přímo ukázkové ovulace, vypsala mi doporučení pro partnera na spermiogram. Ten vyšel v normě a dala nám doporučení do centra asist. reprodukce. Tam začal kolotoč různých vyšetření. Odběry krve na moji horm. hladinu, na krevní skupinu, oba krev na spoustu pohlavních chorob, partner za 2 měsíce ještě jeden kontrolní spermiogram, já různé výtěry na bakterie a pod. a ultrazvuk. Naštěstí vše v pořádku, jenže já měla kdysi potíže se zánětama kvůli slepáku, tak jsem teď objednaná na laparoskopii, než s námi začnou něco dělat. Celkem mě štvalo, že ty testy nám nedělali nějak kompletně dohromady, ale musela jsem se na vše vždy znova objednávat a čekat. Takže to trvalo asi 3 měsíce než jsme měli vše hotové a díky bohu že dělám na úřadě a nebyl problém s propustkama, protože jsem byla často pryč a nějaký podnikatel by to mohl těžko rozdýchávat. To je má osobní zkušenost, ale věřím že to né všude funguje takhle zpomaleně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.8.05 08:42

DÍKY

Ahojky,

sice nevím tvé jméno ani přezdívku, ale chci ti poděkovat za odpověď. No ještě uvidím. Já to mám v práci takové, že bych asi tak často pryč být nemohla. Tak asi zkusíme ještě měsíc „normálně“. A když to nepůjde tak nevím, ale asi budu muset tuto práci opustit, protože mimi je pro mě důležitější. Nechci totiž zjistit, že je mi 30 a nemám děti. (je mi 25)

Ještě jednou děkuji a přeji tobě a manželovi, ať se zadaří!!! :) :wink:

Ahoj Minnie

• Citovat
  • Upravit
133
28.8.05 16:52

ahoj minnie, mela jsem podobny problem jako ty,ale jeste s tim rozdilem, ze kdyz jsme se s partnerem poznali, tak jsem otehotnela spontane po 3 mesicich od seznameni, tak to byla sice sila, ale co, rekli jsme si, ze do toho pujdeme, a jak to tak byva, tak kdyz uz jsme se zacali tesit, tak jsem potratila. Nylo to velmi brzke tehotenstvi a tak mi nedelali ani revizi, coz se pak ukazalo jako nejlepsi reseni. Po pul roce jsme to zkouseli znovu a znovu, ale nic, proste uz 1,5 roku stale nic a tak jsem taky byla objednana do CARu, kde mi ale vysetreni nedelali zadana, protoze me na vsechny vysetreni poslal muj dr. (hormony, imunologii, laparoskopii, spermiogram, nesčetně ultrazvuků atd.) Celé to trvalo pravě těch1,5 roku co jsme se snazili. Pravuju jako ucitelka a vsechna dulezita vysetreni, jsem objednavala na prazdniny, takze v tom jsem to mela trosku usnadnene, jinak mam uz za sebou 1 neuspesne iui a jedno tulenicko dle vypoctu lekaru, ale zatim neuspesne. Pry moje jedno velke plus je to, ze jsem mlada, je mi 23, takze mi nezbyva jen cekat a cekat. Jo jeste jsem zapomela napsat, ze jsme oba s partnerem v poradku a nevi se, kde je chyba, snad jsem ti alespon trosku pomohla, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí