Jak probíhala inseminace při úspěchu a jak při nezdaru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
596
5.9.05 11:38

Fifka, no nechcem ťa strašiť,ale mne môj Dr. povedal,že my dvaja asi prirodzenou cestou nikdy nesplodíme mimi, ale potom na ukľudnenie povedal,že príroda je mocná čarodejka a človek nikdy nevie a možno zrovna my budeme tí jední z miliona,takže tak či tak ma vôbec neukľudnil. :cry:
Zatiaľ nehač flintu do žita a zbytočne sa nestresuj a už vôbec nie myšlienkami typu,že či nemáš náhodou aj protilátky voči embryju.Ani na sekundu si takéto pochmúrne myšlienky nepripúšťaj!!!!! J poznám aj byby ktoré vynechali cestu IUI a išli rovno na IVF. Takže moje predsavzatie o troch pokusochIUI a potom cestou IVF sa mi nezdajú až také unáhlené.Ale o tom je ešte skoro hovoriť takto dopredu,keďže nemám ešte ani prvé IUI zasebou.Ale aspoň obidve vieme,že ten postup naších Dr. je správny tak ako má byť,keďže u nás rovnaký aj to je pozitívne no nie? Takže hlavu hore dievča a nesmutni predčasne…
 pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.9.05 12:00

Sofy,
děkuji za povzbudivá slova! Je pravda, že jsem ráda, že doktoři u nás postupují stejně, je to takový uklidňující pocit.
Ráda bych se tě ještě zeptala, proč si doktor myslí, že se vám to samotným zdařit nemůže? Manžel je OK? Nejsem si teď jistá jestli už jsi něco na toto téma nepsala…

• Citovat
  • Upravit
596
5.9.05 13:08

Ahoj Dancul, neviem z ktorej časti Slovenska si ale ja bývam v Bratislave a t je také najznámejšie tiež Centrum asistovanej reprodukcie,ale ja chodím do Inštitútu lekárskej sexuológie a musím si pochvaľovať.Pracuje tam Dr. Vrabec, neviem či ti to meno niečo hovorí ale je to kapacita.Tam je to také súkromnejšie nie také masové ako v CAR a myslím,že aj lacnejšie.Super je to že nikdy nečakám dlhšie ako 10-15 minút,čo mi nesmierne vyhovuje.Takže je na tebe ako sa rozhodneš ale pozor tieto centrá sú sukromné a ako každý podnikateľ aj oni podnikajú s cieľom zisku,takže sa nenechaj finančne zdierať.Pokecať na danú tému si môžeš kľudne aj tu alebo v hociktorom denníčku,táto stránka je predsa väčšinou o tomto…
Kľudne píš,Pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
5.9.05 13:14

Fifka, už som to tu písala,manžel má málo pohyblivé spermie,takže tiež to nieje úplne v poriadku.Poznám ešte zopár báb čo majú vytvorené protilátky a tiež im Dr. povedal,že prirodzenou cestou to nepôjde,ale nikdy nehovor nikdy.....
My tiež skúšame stále aj prirodzenu cestu aj tento mesiac sme to takto robili,takže príchod MS bude aj napriek týmto problémom jedno veľké očakávanie… :wink: Manžel berie vitamíny a sprchuje semeníky studenou vodou (podľa rád lekára) a malo by sa to zlepšiť tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.9.05 13:24

Ahojky, já jsem byla taky minulý pátek na IUI. Docela mě překvapilo, že to nic nebylo, jen bylo trochu nepříjemné, když mi tam zaváděly zrdcadla a pak jsem nic necítila. Před IUI jsem stimulovala Menogonem, potom mi píchli Pregnyl a následně za 1 den byla provedena IUI. ´Teď beru na podporu uhnízdění tobolky Utrogestan 2 ráno a 2 večer. Jsem taky napnutá, jestli to výjde či ne, protože u mě taky zjistlili, že mám zvýšenou imunitu proti spermiím a beru na to Prednison. Nejhorší bude pro mě to čekání. Nevím, jestli to je těma hormonama co mi píchali, ale už teď mě bolí prsa.
 Sima

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.9.05 15:07

Sofy, áááá už si vzpomínám, promiň. Tak možná proto IVF. Já ani nevím proč se tomu tak bráním, zatím mě to teda ani lékařka nenavrhla. Jedna věc je, že se mě do toho moc nechce, pořád si dávám naději že po IUI se zadaří. A druhá věc je ta finanční stránka a obava z toho, že ani při IVF se nezadaří a co potom......ale chápu tě. Zase na druhou stranu pro mě je to jakási poslední šance, které dost věřím, že vyjít musí.

Simo,
já mám opačný problém než ty. Při normálním cyklu (bez IUI) mě po ovulaci bolívaly hodně prsa. Teď při prvním i druhém IUI nic. Vůbec nic. Cítím se úplně normálně.

• Citovat
  • Upravit
652
5.9.05 16:06

Ahoj holky,snažíme se o mimi už rok,loni jsem otěhotněla hned po 8 letech braní HA,po pár týdnech jsme musela na kyretáž kvůli zamlklému těhotenství a od té doby se snažíme bez úspěchu.Minulý týden jsme byli na SPM a dneska mi doktor řekl,že otěhotnění loni byl malý zázrak,protože spm je dost mizerný - hlavně pohyblivost spermií je téměř nulová,vlastně ji nešlo ani změřit a spermiií je taky hrozně málo jen 20mil.Takže - za měsíc kontrolní spm a pak jen jedno IUI,a když to nevyjde rovnou na umělý oplodnění. Je mi dost mizerně, čekala jsem,že to bude v mezích normy a že na vyšetření půjdu já,nevím, jak to milánek přijme,myslím, že dost špatně,doktor říkal,ať se tam radši zastaví sám, že mu to řekne osobně.Nevíte,jestli je možné nějak tu pohyblivostpřípadně i množství zlepšit??????????? a co nás vlastně kvůli IUI čeká? Ach jo. :cry: Berunda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
6.9.05 08:57

Ahoj berundo,

No,ten výsledok spermiogramu je dosť zlý,ale nám Dr. povedal,že jeden výsledok nieje smerodatný pretože sa mení vplyvom rôznych vecí, ako napríklad životospráva, stres a teplo.Takže je potrebné urobiť viac odberov.My máme tiež takéto mizerné výsledky a keďže môj manžel má dcéru z prvého manželstva tak Dr. povedal tiež že to bol zázrak,takže z toho usudzujem,že to asi až tak zlé nebude a dá sa oplodniť aj s takým spermiogramom,lebo veď toľko zázrakov sa predsa na svete neudeje a určite je takých párov viac a ani o tom nevedia,že počali s takýmto ,,materiálom,, :P
Pohyblivosť a množstvo sa vraj dá ovplyvniť.Nám Dr. odporúčil jesť Koenzým Q10,Selzin a sprchovať semeníky studenou vodou každý deň kôli lepšej cirkulácií krvi.Takže dodržujeme jeho pokyny už dva mesiace a uvidíme za tri týždne aký bude výsledok.
Prajem aby sa aj vám podarilo ten výsledok ovplyvniť.
 Pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
6.9.05 09:01

Ahoj Fifka tak ako je dnes? depka trochu ustúpila?

Aj my berieme IVF ako posledné riešenie, ale mne sa už dlhšie čakať nechce aj tak to je na dlho,ak by nevyšli tie plánované IUI tak by k tomu došlo až za pol roka a to by už bolo u nás viac ako dva roky snaženia :cry: Takže čas na to bude tak akurát.

Pá a napíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.9.05 10:32

Ahoj Sofy,
doufám, že budeš stále psát, ráda bych věděla jak to bude u tebe dál probíhat a možná se taky k IVF odhodláme díky tobě :wink: U nás to ale teď naráží na jeden problém - peníze. Koupili jsme nové bydlení a je to právě teď dost finanční zátěž, potřebujeme se trochu oklepat.......
Jinak jsem teda dost náladová.......včera večer mě bylo fuk jestli jsem těhu nebo ne. Byla jsem sama doma a tak sem vůůůůbec nic nedělala, jenom ležela, pospávala a koukala na telku…docela relax. Po víkendu na kole sem jaksi mrtvá.......no ale dneska zase depka, holka co se o mimi snaží kratší dobu než já zrovinka porodila. Je to dost smutný.......kolik času stihlo uplynout a my ani náznakem se k tomu neblížíme.......no chystám se udělat další test. Dneska ráno sem vzala poslední prášek provery a uvidím co bude. Jsem 38 DC, ale u mě to neznamená nic jenom to, že tento cyklus zase bude 2× delší než mají „normální lidi“. Ovulaci jsem měla někdy 22 DC, děs!

Peťo!!!!
Kde jsi??? Napiš jak se máš!

• Citovat
  • Upravit
225
6.9.05 11:08

Fifka

Mila FIFKO,

tak co ten testik? Jsem hrozne napnuta a palce mam cele cervene, jak je pevne sviram (ne ale kdyz pisu na klavesnici:-). Konecne by se to nekomu, kdo ma potize podobne tem mym , povedlo a ja bych mela zase vetsi nadeji na uspech.
Ja jsem vlastne take 12.den po IUI jako ty, ale test delat nehodlam. Navic jsem chytla silnou mykozu a tak jsem musela dnes rano zajit do centra, aby mi na to neco urychlene dali, protoze to vubec neni prijemna zalezitost. Takze mam ted plnou hlavu infekce a hlavne v patek si mam zavolat na vysledky z kultivace, tak jen aby to nebylo neco vaznejsiho. Ach jo. Taky nalada nic moc, ale pocasi venku je vazne nadhera , takze me to snad trochu rozjari :-)

A jak je na tom Peta?

Hezky den vsem
Tulipanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
6.9.05 11:17

Ahoj Fifko, peniaze,peniaze, to je naozaj problém u nás to je tiež tak.Ale jedna baba od tiaľ z emimina mi hovorila,že u Vás v Česku prvé tri IVF hradí poisťovňa, ona obišla IUI a chystá sa rovno na IVF, takže ma trochu inšpirovala, ale ja ešte stále vkladám nádej do IUI.
Držím palčeky nech sú na testíku // a aj keby neboli, tak nepanikar.Moja kámoška mala 3 TT negatívne a až 4 pozitívny a teraz má krásneho 10 mesačného syna.
Napíš ako na tom budeš som selá napnutá a budem tvoje správy očakávať.

Tak istoj držím palčeky TULIPÁNKU, nech vám to výjde

Pá Pekný deň a žiadne D E P R E S I E!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.9.05 11:50

Tulipánku, Sofy,
jste moc hodné, že tak držíte palce. I já na vás myslím, konečně by se to u někoho mohlo prolomit! Co Peťa na to? :wink:

Já bych taky nejraději netestovala, ale prostě jako vždy to nemůžu vydržet. Naštěstí doma žádný test nemám a tak mám smůlu :twisted: každopádně jsem připravená v pátek si ho udělat - pokud teda nedostanu mrchu a to bude konec nadějí.

Sofy, sice pojišťovna první tři IVF hradí, ale stejně na doplatcích za léky a nevím co ještě se to vyšplhá nějak k 20 tisícům. Já prostě jsem odhodlaná jít celkem 4× do UIU a potom se uvidí co dál. Ale každý neúspěch mě tak srazí dolů, že na další pokus už prostě tu sílu sbírám velmi pomalu. Manžel pořád ať na to nemyslím, že mu to jde dobře…ááá to bych vraždila.

Tulipánku, musí to být nepříjemné, ale třeba zrovna že máš myšlenky jinde to tentokrát klapne! Když jsme na tom tak stejně tak netrpělivě čekám jestli budeš testovat a s jakým výsledkem. Obdivuji tvoji trpělivost!

• Citovat
  • Upravit
225
6.9.05 14:45

:-)

Ahoj Fifko,
o trpelivosti u mne rozhodne neni. Jsem netrpeliva az hruza, ale spis jsem pohodlna a je mi moc dobre ve fazi, kdy je ta nadeje porad ve mne. Proste si nechci zkratit tu dobu ocekavani, kdy ta moznost jeste je a neni nenavratne pryc.
Test tedy radeji doma nemam, aby me to nelakalo :-)

Mila Sofy,
taky ti moc dekuju za palecky a preju ti take hodne stesti pri vyplnovani tveho nejvytouzenejsiho snu :-)

Mejte hezke odpoledne , ja musim na urady, takze se jdu vrhnout do toho horka.
Pa pa
tulipanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.9.05 14:46

Ahoj Sofy díky,taky si říkám, že když se nám to už jednou povedlo,tak by se mohlo povést i podruhé.Vyzkouším tvoji radu,našla jsem si na netu taky přípravek MACO a EREGMU,mělo by to napomoct množství a pohyblivosti spermijek, :?: :?: ale nějak velké naděje si nedělám.Berunda

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex