Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj FIFKO, tak jak se mas? ja se musim omluvit, ze jsem se nejak odmlcela, ale to vis, jsem ucitelka a ta musi jit do prace o trosku driv nez deti, takze v patek jsem sla na to. Ve ctvrtek jsem na tebe moooc myslela a myslim porad, tak co, jake to bylo? a jak se citis? ja tento cyklus odpocivam, takze u me asi jen tak nic noveho nebude, ale treba se u tebe zadari a ja budu mit zase nadeji, nejak me to uz vsechno kolem zmaha, pripadam si na 40 a ne na 23 let. Ach jo, pada na me nejaka deprese, tak to ukoncim, at to neprenesu i na tebe, zatim se mej, opatruj se a napis, papa
Ahoj Peťo!!!
Já jsem se dneska vrátila do práce po krátké ale nádherné dovolené. Ve čtvrtek jsem absolvovala IUI. Tentokrát nás nechali v čekárně čekat hodinu, už jsme oba s manžou byli dost nervní, ale před námi byla paní na transer a tak jsme museli čekat. Já jsem se dost bála, protože minule IUI bolelo jak čert a celý den mě bylo špatně z toho.
No po hodině mě teda konečně vzali a zákrok dělala moje lékařka a nemůžu si to vynachválit. Minule to dělal chlap - no šílený, chodila sem kdysi ke chlapovi gynekologovi a taky všechno bolelo jak čert. Takže chlapa už nikdy víc!!! Takže dr. super, povídala si se mnou, já jsem totiž byla strachy tak stažená že jí to vůbec nešlo. No nakonec se podařilo a my jsme ještě v ten den doma večer „udělali“ tulení
minule jsem po tom nemohla týden dělat nic.
Takže teď zase čekám......beru Proveru......a dnes jsem 4 den od IUI. Ale řeknu ti, že si vůbec nedělám žádné naděje, prostě tomu nevěřím že by to mohlo vyjít.
A ty jsi kolikátý DC? Nehaž flintu do žita, jednou se vám to podařilo, tak musí zase! (vím, že to říkám pořád, ale fakt tomu věřím).
Ahoj fifko, tak ti moooc drzim palce. Hlavne to nevzdavej, ja vim, ze se to lehce rekne, ale musime byt silne, jinak u me neni nic noveho, jsem dneska 7dc, ale nto mesic, jak uz jsem psala, jedeme s cistym stitem, tak to si ty nadeje nedelam uz vubec. Jinak si myslim, ze jsem se dostala do vetsi psychicke pohody diky tomu, ze jsem zacala chodit do prace, tak snad treba? Ale jeste chci nadhodit na neplodnosti dotaz, jestli kdyz me stimulovali dva mesice za sebou, tak jestli se to telo tema hormonama povzbudilo a mohlo by produkovat vice folikul jako pri stimulaci a taky jeste to, jestli kdyz si reknu u gynekologa o pregnyl, tak jestli mi ho pichne, teda jestli to bezni dr delaji. Drzim moooc palecky a zase se ozvi, papa
Peťo,
pokusím se ti odpovědět na otázky. Slyšela jsem, že po stimulaci vaječníky klidně i 2-3 měsíce (cykly) pořád reagují, takže bych se snažila měřit bazální teplotu a tím si tak potvrdit jestli ovulace byla nebo ne.
Tady na emiminu jsem četla, že holkám gynekolog Pregnyl píchá.....někomu bez doplatku, někomu s doplatkem, ale nejspíš to lze. Ale zase si sama nedokážu představit jak mu o to říkám......
Tak víc nic nevím, snad jsem ti trochu pomohla.
Nazdarek,
moc zdravim hlavne Fifku, protoze jsem se docetla, ze to mame nacasovane uplne stejne ![]()
Ja jsem dnes take 4. den po moji prvni IUI a 17DC.
Chodim do Pronatalu. Ja jsem vubec necekala , ze by to mohlo bolet, takze jsem byla trosku sokovana, ale byl to jen okamzik a dalo se to vydrzet.
Nekde jsem cetla, ze se po IUI ma lezet treba i pul hodiny, ale tady jsem zustala tak 2 min. na kresle a sup pryc. Dr. mi rikal, zadne omezovani v pohybu atd. takze jsem se proste vratila hnedle do prace.
Vecer me v podbrisku dost bolelo a v patek a sobotu taky. To jsme navic byli s manzilkem na oslave dlouho do noci, takze jsem se nemohla natahnout. To mi vzdycky pomuze. Dneska uz to vypada lip, zatim me nic neboli, tak se to snad zklidnilo.
Chtela jsem se te zeptat, kdy ti Dr. rekla, ze si mas zkusit udelat test, nebo kdy bys mela dostat MS? Ja mam uzivat Utrogestan, vybrat cele baleni a pokud to dostanu, tak ho prestat brat a objednat se.
Hezky vecer a dik za odpoved:-)
tulipanka
ahoj tulipanku, taky chodim do pronatalu a taky jsem byla na moji prvni iui, ale nedopadlo to, myslim si, ze tech 10 - 15% je opravdu malo, ale prala bych ti, aby se ti to povedlo, jinak s tim lezenim mas pravdu, taky jsem slysela, ze nekde lezi 20 min, ale tady nic, ja jsem nedostala utrogestan a dostala jsem to o 4 dny drive, takze jsem ani netestovala, ale jinak mi rikali, ze mam testovat az 21 dni po iui, preju hodne stesti, papa
Nazdarek Peto,
diky za sve zkusenosti. ja se snazim do toho IUI nevkladat tolik nadeji, ale to se proste neda. Beru ten Utrogestan, ale myslim, ze dokud ho nedoberu (jak mi to rikal DR. Madersic), tak to nedostanu, takze 14.9. si mam udelat testik a kdyz nic , tak bych to mela do 3.dnu dostat. Alespon myslim, protoze jsem vzdycky brala Duphaston.
Dneska jsem 6.den po IUI a mam porad , hlavne vecer takove boleni , jako kdybych uz MS. No nic, uvidime.
Preju ti hodne stesti. A v jakem stadiu jsi ty?
pa a hezky den
tulip
Ahoj Peťo a Tulipánku!
Mě nechávají po IUI ležet tak 10 minut a potom šup domů, kde si většinou taky ještě na chvilku lehnu - když je čas. Poprvé a i teď podruhé je na tom gynekologickém lehátku po mě mokro - nevím kde se to bere, vždycky doufám že to je z těch nástrojů co používají......manžel jak to viděl tak prohlásil, že takhle plýtvají jeho materiálem ![]()
Já jsem od provní IUI moooooc očekávala. Teď už se to snažím neřešit, ani nepočítám kolikátý jsem den. Tulipánku, já jsem poprvé taky brala Utrogestan a pokud jsem ho brala tak jsem menzes prostě nedostala. Dokonce ani po jeho vysazení ne.....to jsi mohla tady přečít. Cítila jsem se šíleně nafouklá až mě to dohnalo k doktorce a ta mi príchla Agolutin a teprve potom se to rozběhlo. Takže na tento pokus jsem vyfasovala Proveru a prý jak ji doberu (a pokud nebudu těhu) tak to zaručeně dostanu - no uvidíme, budu psát.
Tak si držme holky palce navzájem!
Ahoj,
na IUI jsem byla teď 22. po druhé a u nás v cetnru (ČB) nechávají všechny pacientky hodinku ležet, sestra nás nesmí dřív pustit. Utrogestan jsme taky dostaly všechny automaticky.
Holky musíme tomu věřit, někdo přeci těch 15% musí dělat, ne?
Všem nám držím palečky.
Lenu z deníčku Snažilek od Maru
ahoj holky, tak koukam, ze se nam ta diskuze pekne rozjizdi, to je dobre, jinak ja jsem na tom porad stejne, tento mesic se snazime o prirozene poceti, takze ted hlidam, kdy bude OVU, BT si nemerim a v tech ostatnich metodach se taky nevyznam, tak uvidime, zitra se chystam na gyn, snad mi udelaji ultrazvuk a reknou co a jak, jinak se budu tesit az budete psat, jak jste na tom, piste piste piste, papa
Nazdarek devcata ![]()
Fifko, ja si taky myslim, ze to nedostanu a mozna az potom vysazeni Utrogestanu, ale zase je to lepsi, nez kdybych to dostala driv, ne ![]()
Ja jsem dnes 6.den po IUI a prijde mi, ze se to hrozne tahne. Ale to cekani prece stoji za to, takze nebudu tady narikat ![]()
Mila Lenu, tak to se vazne divim, ze jste musely hodinku lezet, ale vubec to urcite nebylo na skodu. Kazde centrum ma asi odlisne detaily v lecbe. Takze drzim moooc palecky.
Mila Peto, takze tento cyklus nebudes stimulovat? Obcas to nezaskodi, aby si telicko od toho vseho odpocinulo a treba prave proto naskoci spravny rytmus ![]()
Tak se mejte vsechny moc hezky.
tulip
Ahoj holky!
Tulipánku jsem dnes taky ten 6tý den od IUI a už mě zase berou nervy - to nemyšlení na to mě už moc nejde
Ke všemu včera i dnes zase špiním takovou tmavou krev-jako posledně, takže nálada na bodu nula. S tím Utrogestanem je to fakt, raději to dostat později a dát tak příležitost mimi se uchytit než to dostat dřív a všechno tak zhatit.
Já se divím, že při té Proveře špiním, to by být nemělo. Ale moje tělo se nějak moc ovlivňovat léky nenechá a dělá si co chce.
Peťo, jsem zvědavá co u dr. jestli ti pomůže určit den ovulace. Napiš potom. Mě ta beznaděj dohnala právě k měření bazální teploty. Teď mě to asi víc stresuje než pomáhá, ale mám aspoň trochu přehled. Zvlášť když mám cyklus tak 30-45 dní. Nebýt toho měření tak vůbec nevím jestli jsem ovulovala a mohla bych si pokaždé myslet, že jsem těhu.
Holky držte se
Hezke ranko,
mila Fifko, ja tedy nespinim, ale Dr. me varoval, ze je celkem obvykle, takze bych si z toho hlavu nedelala. Nervy u mne pracujou na plne obratky a hlavne dneska mam nervy v praci. Ceka me narocny den a to je vzdycky nervozni cele moje telicko, takze doufam, ze neublizim te nadeji ve mne ![]()
Uz bych si nejradeji udelala testik, ale vlastne mam z toho takovy strach co tam uvidim, ze se b ojim dne, az si ho budu delat. To jsem cela ja ![]()
Tak se mej dneska moc hezky a snaz se to spineni pustit z hlavy. Pokud je to jen spineni a ne jasna krev, tak je to vazne v pohode:-)
Drzim palecky , at se nam mimca uhnizduji, maji ted totiz uhnizdovaci obdobi, takze mozna spinis prave proto ![]()
Hezky den vsem
tulip
Tulipánku,
kéž by si měla pravdu, ale posledně jsem se tím taky uklidňovala a nic z toho nebylo.....
S tím testem jsme na tom obě stejně
, těším se na den kdy si ho budu dělat (jestli vůbec, dostanu MS a bude po všem) a přitom si ho ani udělat nechci, jelikož tu jednu čárku už sem viděla tolikrát, že je mi z toho zle. Přitom manžel za zádama celej nedočkavej, to je na tom to nejhorší. Taky ho to mrzí a dost.
ahoj holky,
nesmutnete, to miminkum urcite neprospiva
, proste musite myslet pozitivne, ja vim, ze je to tezke,
ale pri druhem pokusu(v CAR) jsem si rekla, ze na to nebudu myslet a taky se mi to skoro povedlo, ale az na to, ze jsme meli doma velke problemy s pritelem, tak jsem byla ve stresu kvuli uplne necemu jinemu a prave proto si myslim, ze se to mozna nepovedlo
, urcite tady hraje velkou roli psychika, tak se mooooc drzte, ja vam obema drzim palce a davejte průbezne vedet, jak to s vami vypada. ![]()
Fifko, ty nepanikar,
muze to byt presne tak, jak to pise tulipanek, kdyz se zabydluji miminka, tak se stava skoro pravidlem, ze zena spini, takze mysli pozitivne a zase mi brzo napis, ja jsem dneska gynekologa nezastihla, chystam se tam v pondeli, snad uz to nebude pozde, bude to 12. den MC, tak mi drz palce, jinak se pokousime o 106 ![]()