Jak probíhala inseminace při úspěchu a jak při nezdaru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
4.8.05 08:29

Ahoj Bobeši - píšu to jméno snad správně :wink: ,

je mě jasný, že nás v CARu pěkně drhnou. Probírala jsem to na diskuzi na jiném webu. Ale co s tím nadělám. Vyvolávat konflikty si mi nechce, chovají se k nám moc pěkně, jsou ochotní.....takže ty peníze bohužel dáme. Ale je to neseriózní, to jo s tím souhlasím a je to vlastně vydělávání na párech, které zoufala touží po dítěti..... Ptala jsem se na to i na pojišťovně, to mě taky dorazilo. Byli schopní popsat doplatky za IVF, KET a já nevím co všechno ještě souvisí s umělým oplodněním, ale IUI prostě neznají…NA POJIŚŤOVNĚ!!!!!
Takže už to neřeším i když v současné době řešíme každou korunu. Kupujeme totiž byt, zrušili jsme kvůli tomu letní dovolenou…smutný.

Ahoj Peťo,
já sama ze sebe už šílím. Stále ze mě teče jenom mooooc černá krev a málo. Žádná změna, cítím se jak v přechodu. Už to tělo přemlouvám jak se dá aby se to sputilo jak má a nic. Tak snad o víkekendu nebo to už se takt nedá vydržet.

• Citovat
  • Upravit
133
4.8.05 08:32

ahoj fifko, ajusko a ostatni, jen hlasim, ze tulenicko nastalo dle planu, udelala jsem pro to maximum, tak jsem rada, a ted zase to hrozne cekani, ale jak uz jsem psala, zadana BT, zadne prehnane sledovani, proste klid a uzivat si dovolenou, jednou se to povest proste musi, tak taky koukejte neco napsat, ja jsem ted asi 10 dni slamena vdova, pritel jede na sluzebku, tak se budu rozmazlovat co to pujde, tak papa a piste piste, co je noveho nebo i klidne stareho, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
4.8.05 08:36

fifko, to jemi moc lito, porad si prejeme aby ta mrcha neprisla a kdyz potrebujeme aby se to rozjelo, tak jako naschval se nic nedeje, budu ti moc drzet palecky, aby se to uz hnulo a ty mohla jit smele na dalsi pokus iui, ja jsem se domluvila v CAR, ze kdyz se to tentokrat nepovede, tak zkusim jednou IVF + ICSI, ale dr. me hned dorazila, ze si mampripravit asi 15.000, pry je u toho doplatek a to jsem si blahove myslela, ze prvni tri pokusy jsou zdarma, bavili jsme se o tom doma a nechame to az pred vanoci, to bude i ta psychika od toho osvobozena, tak uvidime, mozna jeste 2× pred tim to iui zkusim, uvidim, sama nevim, ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.8.05 09:42

Ahoj Peťo,

tak už chcete zkusti IVF? My s manžou se s tím nehodláme smířit a přemýšlet co dál začneme až po třech nevydařených IUI. Je fakt, že u mě ještě nedělali průchodnost vejcovodů, tak mě po nezdaru bude čekat asi ještě toto. Ale není u mě žádné podezření že by mohly být neprůchodné, tak do dr. odkládá.

Peťo, držím palce, musí to vyjít, jakmile plánuješ IVF tak tělo udělá beztak překvápko :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.8.05 09:55

Ahoj holky, můžu se k vám přidat do klubu čekatelek na mimčo? Zatím jsem emimino jen pročítala, ale tohle téma se mě taky dotýká. My se s přítelem snažíme o mimi asi rok a půl a zatím marně. Tak mě má MUDr. z gyndy poslala do CAR ISCARE v Liberci. A teď mám jít v září na laparku na zjištění průchodnosti vejcovodů a pokud to bude dobrý, tak potom na inseminaci. Jestli to dobrý nebude, tak jdem na IVF. Přítel má naštěstí spermiogram dobrý, ale já měla ve 20. dost problémy kvůli slepáku. Takže mě teď pěkně chytá nerv, jak to všechno dopadne. Bude mi v srpnu 30 a mimčo je teď moje největší přání. Jenže asi opravdu platí, že čím víc po něčem toužíme, tím hůř toho dosáhneme. Jsem moc ráda, že jsem si přečetla vaše zkušenosti s laparoskopií i IUI, alespoň trochu dopředu vím, do čeho jdu.

• Citovat
  • Upravit
133
4.8.05 11:08

ahoj selmino, tak te tady mezi nami vitam, cim nas je vice, tim lepe, alespon se muzeme navzajem podporovat. O me si si asi uz vsechno procetla ale jestli by te konkretne neco zajimalo, tak jsem ti k dispozici, co budu vedet na to ti odpovim. Jinak ja jsem se hrozne bala laparky, protze opravdu desne snasim nemocnicni prostredi, nemam na nej nijak zvlast dobre vzpominky, ale na laparce jsem byla v praze a nemuzu si to vynachvalit. V nedeli jsem mela nastup a ve stredu rano uz jsem byla doma, ale taky to asi hlavne bylo tim, ze jsem mela vsechno O.K. tak ti budu drzet palecky a zase napis, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
4.8.05 12:29

Petra23 - děkuji za přijetí. Tak už jsem se taky zaregistrovala. Ještě musím prozkoumat 8O jak to tady chodí, ale musím říct, že tento server je super a moc ráda jsem ho pročítala i dřív. Je moc fajn, když člověk najde „spřízněné dušičky“, které ho vyslechnou nebo i poradí, když mu není nejlíp, ale i když štěstím září (u nás to bude asi nejvíc při těch toužebně očekávaných //, že?).

Já jako nováček tedy napíšu něco o sobě. Bude mi 30 a s přítelem jsme spolu 2,5 roku a z toho se 1,5 roku snažíme o mimi. Předtím jsem brala 8 let HA. Od ledna docházíme do ISCARE v Liberci, kde mají svoji pobočku, ale na případné výkony budeme muset asi do Prahy. Zatím máme za sebou několik UZ, 2× spermiogram (naštěstí OK), hormon. rozbor a spoustu vyšetření z gyndy. Prozatím je vše v pořádku. Jenže jsem kvůli chronickému zánětu slepáku ve 20. měla 3× záněty vejcovodů, než se mi ho uvolili vyndat, tak mě těď MUDr. z CAR nejdřív posílá na laparku a teprve pak se rozhodne co dál. Alespoň že problémy s MS jsem nikdy neměla. Nastupuje jako hodinky 26 - 28 DC. Sice 1 den před MS špiním, ale prý je to ještě v normě. Té operace se nebojím, spíš toho prostředí. I já špatně snáším nemocnice a doktory. Jsem z nich hodně nervózní :oops: ale co bysme neudělaly pro potomky. Ale musím se přiznat, že už teď je mi úzko z toho, co mi zjistí. Je děsný, jak nervičky pracují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.8.05 12:34

Ahoj Selmino,

jak jsem psala před chvilkou, laparku mám možná - no snad ne před sebou. Ale neboj, oni když najdou srůsty tak jsem slyšela, že to můžou hned při té operaci i zprůchodnit......takže spíš se těš. Budeš to mít buď ok a když ne tak víš na čem jsi......u nás je to neustálé tápání ve tmě, vše relativně OK a přitom nic.

• Citovat
  • Upravit
133
4.8.05 12:35

Ahoj selmino, uplne te chapu, vim co nervy dokazi, ja se s pritelem take neco pres rok a pul snazim o mimi a zatim nic, vysetreni mame taky o.k. i kdyz ja mam nejake zanedbatelne protilatky, pry!!! Asi tak zanedbatelne to nebude, kdyz nam to porad nejde a nejde, ale snad se jednou zadari a budeme tady vsichni maminami, zatim papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.8.05 12:38

ahoj holky, muzete mi jeste jednou prosim napsat jak ta laparka probiha?
co jeste u toho delaji? bojim, bojim :o)

• Citovat
  • Upravit
133
4.8.05 12:43

ahoj miso, ja jsem mela nastup v nedeli odpoledne, musela jsem si v lekarne vyzvednou klistyr a pak mi ho v nemocnici dali, uz mi nedali nic jist a pit jsem mohla jen do pulnoci, vecer v ndeli jsem dostala prasek na spani a na nerviky, protoze jsem z toho byla rozhozena, rano mo dali oblbovacku, v pul desaty me vezli na sal a v deset uz jsem byla zase na pokoji, kde jsem asi hodinku spala a pak jsem potrebovala tak na zachod, ze nez aby mi prinesli misu, tak jsem se zvedla a sla jsem sama, jeste to nebylo nic moc, ale zvladla jsem to. Na laparce kontrolovali pruchodnost vejcovodu, endometriozu a srusty, ja mam vse o.k. a tak jsem jela ve stredu rano domu, jedine, co je neprijemne je to, ze pri laparce pousti do tebe plyn, ktery pak hodne tlaci v tele, ale kazdy den to pomaluustupuje, nejvice jsem to citila v ramenozu, tak snad jsem te trosku uklidnila, fakt to nic neni a me muzes verit, protoze ja se s nemocnicema nemam moc rada a zvladla jsem to, preju hooodne stesti, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.8.05 12:57

dekuji moc za info…
no, uklidnila… ja nevim, ja jsem fakt hrozna poseroutka (pardon) a uz me desi jen predstava klistyru :o)
no. ale urcite to zvladnu, co uz mi zbyva :o)
ja tam mam pry nastoupit v nedeli v sedm… no, jeste si budu muset privstat :o)
a kdyz si procitam o porodech, to silim uplne… ale kdyz vidim male mimco… :o))))

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.8.05 13:15

jeste mam mozna takovy zvlastni dotaz… jestli te holili? ja se vcera poprve v zivote oholila (zkusebne :o) ale moc se mi to nelibi .o)
to jen tak…
a to ti tam zavedou spodem nebo brichem?

• Citovat
  • Upravit
582
4.8.05 13:18

Fifko - mě v CAR říkali, že pokud ty srůsty půjdou odstranit, tak to rovnou udělají, ale pokud budou hodně poničený, tak to nemá cenu, ale že se v nich může prý hromadit nějaká tekutina, která může bránit uchycení při IVF a tak by bylo lepší je odstranit :cry: Z toho mám hrůzu. ale to by byla další operace, protože k tomu musíš dát písemný souhlas a ten jim dopředu při laparce nedám, když ještě nevím, co zjistí. Nějak si nedovedu představit, že dostanu na výběr buď vejcovody pryč nebo neúspěch IVF. Já ty záněty měla asi 3× a musela jsem chodit na pěkně hnusný olejový injekce. Tak se toho výsledku celkem bojím.

Anonymní - můžeš dát vědět, z jakých testů ti ty protilátky zjistili? Z toho horm. profilu nebo to jsou nějaké jiné testy? Taky mě napadlo, jestli na sebe nemáme alergii, tedy myslím já na partnerovy spermijky. Na to prý dělají nějaké imunologické vyšetření ale až po neúspěšných pokusech IUI nebo dokonce IVF. Přijde mi to pak ale jako zbytečný tahání peněz od nás, když tě nejdřív nechají platit tisícový částky a pak teprve zjišťují tohle. Taky jsem se ptala MUDr. jestli to, že nám nejde těhotnět nemůže dělat to, že já jsem RH - a Ráďa RH +. Říkala, že tohle nevadí. Takže odteď začínám myslet pozitivně. Škoda že nejsem flegmouš jako brácha, toho nic nerozhází. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
4.8.05 13:20

je pravda, ze o holeni nikde nepadlo ani slovo, ale kdyz jsem mela nastup, tak prvni bylo, ze pry jestli jsem vyholena, tak jsem na ne vykulila oci a oni mi dali ziletku a sla jsem na to, podotykam, ze take poprve v zivote a taky se mi to moc nelibilo, pripadala jsem si jako holcicka, na laparce jsem mela dva vpichy na brise, ale kontrstni tekutinu na zjisteni pruchodnosti si myslim, ze davali spodem, urcite papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí