Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj selmino
protilatky se opravdu zjistuji pri imunologickem vysetreni. Ja jsem treba byla hrozne nastvana na meho dr.gynekologa, ktery me nejdrive poslal na laparku do prahy, pak na imuno do plzne a teprve s vysledkama jsem jela do CAR, ale ted vidim, ze bych mu mohla byt vdecna, ze mi to udelali takhle brzy. papa
no, jeste ze jsem se zeptala a vyzkousela (i kdyz normalne to delat nebudu) - ale to je na jinou diskuzi…
dekuju moc
jsem zvedava co s nama budou delat dal… ![]()
ahoj holky,
ja se pro dnesek loucim, pritel mi odjel na sluzebku na 10 dni, tak jsem slibila mamce, ze za ni prijedu, ale zitra kolem poledne tady zase budu, tak piste novinky, zatim se mejte a papa
Salmino,
mě dělali v CARu postcoitální test. To znamená, že doma byl ráno sex, nesměla jsem se umýt a 6 hodin po styku naklusat na vyšetření. Vůbec nic to nebylo, dr. se tam koukla, vzala vzorek a do 10ti minut jsem věděla verdikt: všechny spermie mrtvé a nebo znehybněné. A jelikož manža má spermiogram výborný tak bylo jasné, že moje tělo je prostě zavraždilo. Teď se to snažíme pomocí IUI obejít. Ale jelikož se první pokus nezdařil tak jenom trnu co dalšího je někde za problém.
Jinak co se týče protilátek na embrio, dělají se imunologické testy jenom v Praze, objednací lhůta tak 4 měsíce......to je dost děs a proto taky asi doktoři to nechávají až nakonec když se nedaří.
Ahoj Fifko, díky za informaci. Zkusím se doktorky v CARu na ten postcoitální test zeptat. 1. týden v září jdu na tu laparku a potom podle výsledků by asi nebylo špatný udělat tenhle „alergickej“ testík, ať to máme všechno pohromadě.
Jestě se tě zeptám - měla si nějaký příznaky té alergie? Myslím třeba pálení nebo něco takového, když byly spermijky uvnitř? Tobě v CARu tedy říkali, že se to dá obejít tou IUI? Zatím jsem se přímo o tohle nezajímala, ta alergie mě napadla až po přečtení jednoho článku.
Selmino,
já jsem vlastně přešla do CARu sama. Můj gynekolog mě totiž na:,–(il léky na podporu ovulace aniž by mi vzal krev a nebo se třeba podíval ultrazvukem jestli to vůbec funguje. Stačilo mu moje slovo, že k ovulaci nedochází a víc nic. S prominutím pěkněj blbeček. Objednala jsem se teda ke gynelologovi v CARu jako nový pacient a hned při první návštěvě jsem vybalila svoje problémy. Doktorka hned že uděláme spermiogram, mě hladinu hormonů z krve a právě ten postcoitální test a že se uvidí. Vše OK až právě na tu „vraždu spermií“. Takže doktorka usoudila, že budeme jako počítat s tím, že jinde problém není. Při IUI se vlastně zavádí pročištěné sperma přímo do dělohy a tak už nemusí překonávat problémy cestou. Právě se ale bojím, že nám to nevyjde ani tak a to jsem teda zvědavá co s náma budou dělat dál.
V každém CARu mají fakt úplně jiný postup. Tam kam chodím já je ten poscoitální test základ. Jinak dr. říkala, že to žena nemusí vůbec poznat. Ale je fakt, že mě to po styku někdy dost pálelo a tak jsem to jako by tušila. Jsem silná alergička, takže možná tady je taky spojitost.
ahoj holky, tak jsem se vratila z navstevy a koukam a procitam, co je tady noveho, jak si na tom fifko? uz se dostavila mrcha? Ja jsem dneska zacala zavadet Utrogestan, tak jsem zvedava, jo a jeste jsem zacala zobat calibrum baby plan, tak uvidim, jestli to bude mit nejaky efekt, koukejte psat, zatim papa
ahoj, tak koukam,ze od patku jsem tady jenom ja, asi jste vsichni pracujici a tak doufam, ze se to zitra rozjede. U me nic noveho, cekani a zase jenom cekani. Jsem zvedava co ty, fifko? uz se to rozjelo, napis, jsem hrozne nedockava, zatim se vsechny mejte a piste, papa
Ahoj Peťo,
jooo mrcha už proběhla, sice fakt úplně jinak než jindy, ale dr. říkala, že za to zřejmě může ta inseminace.
Takže teď beru Clomhexal a čekám na 12 DC to půjdu na ultrazvuk zjistit kolik se urodilo folíků. Jsem zvědavá jestli půjdeme do dalšího IUI, no snad jo a nebude žádnej problém.
Ty už se zase blížíš do závěrečné části cyklu, tak držím palce ať už mrcha nepřijde! Ti závidím jak to jde rychle u tebe.
Peťoooooooooo!!!
Byla jsem teď na foru na neplodnosti a co nevidím!!!
Máš podezření, že jsi těhu?! Juuuuuuuuuu!
tak netrpělivě čekám na info!!!
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli když se má provádět IUI se vždy provádí nějaká hormonální podpora, aby se potrůrky spojily, jak před, tak i po zákroku? Já mám hormonální profil prý v pořádku, tak se bojím, aby to nepovažovali za dostačující. Ráda bych to měla pojištěný i léky, ale nevím jestli bych je nemusela celé zaplatit, když jsou horm. testy O.K.
Ahoj Selmino,
léky nejsou vždy potřeba. Hodně jsem četla o holkách, které nebrali žádné ani před, ani po IUI. Já jsem musela brát před, jelikož se u mě netvoří vajíčka, ale jelikož jsem měla vysokou sliznici děložní tak žádné léky po už jsem nedostala.....takže neboj, oni ví co dělají. Dr. na ultrazvuku uvidí, jestli se utvořilo vajíčko a jak je na tom sliznice děložní a podle toho ty léky naordinuje. Neboj ![]()
ahoj fifko, na neplodnosti jsem psala ciste ze zvedavosti, hlavne me zajimalo jak je to s tou psychikou, mame doma nejake problemy a dost si to beru, tak jsem myslela ciste teoreticky jestli to muze takhle v zacatku nejak skodit. Zadne priznaky krome opet velke bolesti prsou nemam. Obcas me picha v podbrisku, ale to bylo i minuly cyklus. Jsem dneska 7 den po injekci pregnylu, takze jeste vic jak deset dni si budu muset pockat, ale jedine, co je pozitivni je to, ze na to uz tolik nemyslim diky tem problemum, snad to brzy prekoname a budeme se tesit z //. Budu davat prubezne vedet, ale ty mi taky pis, jo? papa
Peťo,
budeme tu spolu debatovat minimálně tak dlouho, dokud se to jedné z nás nepodaří!!! ![]()
Myslím na tebe, už se těším až zase budu v tom období co teď ty. Slíbila jsem si, že už nebudu tak nervovat, že beztak jsem to právě nervama teď zhatila. Jenomže známe to, moc dobře to nejde. Já jsem celé 3 týdny nebyla po IUI ani venku na kole, šetřila jsem se a zbytečně. Kondička zase v prčicích…
neboj, ta kondicka zase bude, uvidisze kolem miminka se tolik nabehas az z toho budes kolikrat tak unavena… Zkus na to ted nemyslet a ono se to povede, neboj, jednou se to povest proste musi, papa