Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Fifko,
to že zabíjíš spermie , tak i to se dá řešit pomocí léků.
Nevím sice jakých, ale dá se to. A anovulace. To byl přesně můj problém.
Měj se krásně.
Ahoj Mikino,
hodně jsem toho právě přečetla a lékaři včetně teda mojí dr. se uchylují spíše k obejití tohoto problému, tj. inseminací…je to rychlejší a snadnější. Sperma tak potom nemusí procházet „krytyckým vraždícím úsekem“
Akorát mám dost strach z toho, že budu stejně tak nesnášenlivá i k embriu. No uvidím, pokud IUI nevyjde tak hned při první návštěvě dr. jí řeknu co mám za obavy a co by se dalo dělat.
Doktorka mě už asi musí mít plný zuby.....no jo ale když člověk toho na netu tolik vyčte tak potom se furt ptá......
Joooo a taky mě v centru řekli, že si mám vyzkoušet udělat TT už 10tý den po IUI, no mě to přijde brzo, někde dokonce holky psaly, že až za 3 týdny zkoušet!
Určitě je inseminace mnohem lepší a přirozenější.
Taky jsem měla spoustu otázek. Na internetu se taky dočetla takový zprávu, ze kterých jsem nebyla zrovna moc moudrá. A pomoc jsem vždy hledala tady.
A je to zajímavý, mě taky řekly, že si mám udělat test až po 3 týdnech. Nevydržela jsem a udělala si ho hned za 14 dní a to už byl slabě pozitivní. Volala jsem do centra a tam mi řekly, že to může být ovlivněno těmy léky co jsem brala a že prý mám ještě týden počkat. A byl pozitivní i po týdnu.
Tak ti moc držím palce, aby se ti to povedlo.
Mikino,
ty jsi pro nás tady takové „světlo“ že třeba i nám se to podaří
Už dokonce nedoufám, že napoprvné, ale aspoň někdy snad.....manžel bude chudáček sklamaný, strašně tomu věří, že se to povedlo, nejraději by zrušil i dovolenou v cizině.......tak pořád ho musím uklidňovat, ať nevyšiluje, že já to tak optimisticky nevidím.
Vůbec vlastně nesedím do žádných „kolonek“. Samotné IUI zabolelo a to dost, rozdýchávala sem to celý den, nemohla jsem ani pořádně sedět. Ještě teď to „uvnitř“ občas píchne. A druhý den jsme provozovali sex a až bylo po všem, tak sem chytla šílenou křeč, že jsem snad myslela, že budu muset na pohotovost. Asi je to ve vnitř nějaké podrážděné......
Jinak tedy špinění nic, úplné sucho.
ahoj holky, tak jsem zase tady, jsem 10. den po iui, ale mam problemy, hned po iui jsem dostala mykozu, gyn. mi sice rikal, ze to na to nema vliv, ale boli me taky to bricho porad a prsa taky, ale uplne hrozne, az jsem se dneska v noci vzbudila bolesti, tak nevim, ale pripojuju se k fifce, ze mikina je tady pro nas takove to svetylko na konci tunelo, ta nadeje, diky moc a vsem brzy //
Ahojky,
jsem ráda, že jsem Vám aspoň nějak mohla pomoci. A ráda se s Váma podělím o pocity a svoje zkušenosti s inseminací.
Nebojte se, všechno dopadne na jedničku. Nesmíte nic vzdávat. Taky mě bolelo břicho, taky jsem měla výtok. Dokonce po inseminaci mi sestřička dala intimku, kdybych náhodou trochu krvácela.
Jen to chce klid a nenervovat se.
Myslím na Vás a moc. Protože vím, jaké to je. Chtít miminko a stále jen čekat. Ten kdo to nezažije nepochopí. Ale ani já ještě nemám vyhráno. Dnes jsem 7+6. Může se stát cokoli, i když to samozřejmě nechci,ale já to neovlivním.
Mějte se moc krásně. A přeju všem brzy veliké pupíky se štěstíčkem.
Ahojky,
byla jsem na dovče, tak pardón že jsem se neozývala, stejně nemám dobrou zprávu, hned týden po inseminaci jsem to dostala, vlastně o týden dřív než to mělo přijít…naštěstí jsem na to nemusela myslet, byli jsme s přáteli na dovče a skvěle jsme se bavili.
teď ani nevím jestli mám sílu na další, taky jsem nedostala žádný pilulky na uhnízdění dokonce jsem měla vy:,–(it i svůj obvyklý rok braný duphaston, tak možná i proto se to stalo…nevím a možná proto že jsem se normálně bavila, pili jsme vínko a tak..nevím, nechtěla jsem se z toho jen zcvoknout. a možná mi to nebylo souzený nevím, každopádně teď mám měsíc pauzu s proverou a pak zase máme začít stimulaci a přijít znova…ach jo…
držím palce ať jste na tom lépe než já…
Lucka 01
Ach jo, tak to je mi moc líto.
A kam to prosím tě chodíš , že ti nedali ani žádné tabletky na uhnízdění ??
Mě dala doktorka ihned po inseminaci Utrogestan a beru ho dodnes.
Příště se na to zeptej a nenech se odbít.
Držím ti palce do dalších pokusů. Ať se to další podaří.
Teď mě tak napadá. Jak to že jsi dostala MS o týden dřív ??
A kolikátý to byl pokus ??
Nevzdávej to. Dej si pauzu. A uvidíš.
Držím všechny palečky, aby jsi brzo měla //.
Ahoj Mikino,
no ultrogestan mi dal ale až na další cyklus v případě nezdaru abych to prý dobře dostala a mohli jsme pokračovat, jinak mě nechal bez prášků kompletně po inseminaci. Chodím k apolináři…
a fakt nevím proč jsem to dostala o týden dřív, máš s tím nějaké zkušenosti? to se mi taky stalo poprvý a zatím to fakt připisuju tomu, že jsem nedostala ani ten duphaston a tělo už bylo fakt pomatený, nevím, kdo ví..
každopádně ještě že aspoň teď máme měsíc pauzu, snad se dostanu s té pesimistické nálady protože už se i s manžou docela hádáme a vím že je to tím…nerada bych abys nás to rozdělilo, ale je to moc těžký stádium života…
snad jednou taky budu šťastná s mimískem…
tak papa a ještě jednou díky Lucka 01
Ahoj Lucku, taky mi po iui nedali nic, cetla jsem tady, ze holky berou nejaky utrogestan nebo tak nejak, ale ja fakt nic nedostala, chodim do pronatalu, jsem 12 dni po iui a cekam kdy mi ta mrcha dorazi, pocitam, ze to bude v utery, jinak me hrozne boli prsa, ale tak nezvykle a v podbrisku, ale pripisuju to hormonum, jinak neves hlavu, myslim, ze se na nas na vsechny snad jednou usmeje stesti a budeme s miminkem v naruci, rozumim ti i v neshodach s partnerem, u me je to podobne, ale snazime se, jak jen to jde, je to opravdu nejtezsi cat zivota, aspon pro me, kolikrat si uz podstoupila iui, mozna si to tady psala, ale jsem tady nova, tak promin, ahoj petra23
Je teda fakt divný, že ti nedali Utrogestan. Ale jsetli chodíš k Apolináři, tak se ani nedivím. Já tam byla 2× a stačilo. Kdybych tam byla dodnes, tak asi těhotná nejsem ani dnes. A Utrogestan mi napsala hned po IUI a mám to brát až do 12,týdne. Ale určitě bych to řekla doktorovi a zeptala se jak je možné, že jsi to dostala o týden dřív.
A co se týká té bolesti, tak to jsem měla taky. Nejdříve začaly nesnesitelně bolet prsa. A stavy jako před MS. Prsa mě bolí dodnes a to dost, když se koupu, nenůže se ani umýt ani se pak utřít. No hrůza.
Mějte se.
Ahoj holky, po víkendu ![]()
Já chodím do Heliosu v Brně a taky mi žádné prášky nedali. Vrtalo mi to hlavou a tak jsem se zeptala a prý není třeba.......Utrogestan beru už půl roku a najednou nic? Tak jsem využila mojí domácí zásoby a naordinovala si ho sama. Ublížit to určitě nemůže, tak uvidím. Ale mám dneska depku, jsem 8 den po IUI, dva dny jsem teď malinko špinila a nedělní bazální teplota 37,00 mi dnes spadla na 36,8 ![]()
Jinak mě vždy od ovulace do MS bolely prsa a teď nic. Prostě jako by se nic nedělo.
Ahoj LUCI,
sleduji taky jinou diskuzi, kde píšeš ještě s Fetus a Evíkem co je teď těhu. Máme teď asi podobné pocity, taky si nedokážu představit, že IUI podstoupím 6× a furt z toho nic nebude. Ale já prozatím IVF odmítám a mám v záloze jako poslední možnost a jelikož je mě 24 let, tak ještě IVF podstoupit nechci. Naštěstí moje doktorka má ten stejný názor.
Pokud se toto IUI nezadaří, tak myslím, že sem tomu taky moc nepomohla. Prostě mě to šíleně stresuje ta nejistota, ani si už nedokážu představit, že ty dvě čárky na testu někdy uvidím......proč tady sakra není brečísí smajlík, teď bych ho použila.
Dovolená mě čeká, jedeme až přelom srpen, září.....takže ještě před zvládnu druhou IUI, kéž by jí už nebylo potřeba…
A taky bych ještě asi měla dodat, že cykly mám šííííííleně dlouhé a nepravidelné, tak 35-45 dní, někdy anovulační. Ale pomocí Clomhexalu zatím ovulace pokaždé proběhla. Přitom když mi dělali krevní testy, tak všechny hormony i ty co vlastně ovulaci vyvolávají byly OK, tak potom nechápu proč neovuluji bez léků......ale to už teď neřeším no, hlavní problém je „vražda spermií“. Jinak sem brala 7 let téměř mez pauzy HA