Máte zdravé děti, i když jste nebraly vitamíny v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
4.3.12 21:02

Já přišla na těhotenství pozdě, brala jsem jen listovku a to až od 12tého týdne… Nejdůležitější je prý hlavně ze začátku… Malá je zdravá, neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
20.3.12 08:38
Anibas55 píše:
Je tu někdo kdo nebral na začátku těhu vitaminy. Vím že je důležité na začátku brát kyselinu listovou nebo jiné vitamíny, ale já jelikož jsem první měsíce prozvracela, nebyla jsem schopná spolknout nějakou tabletu. Nyní jsem v 16 týdnu a začala jsem brát mamivit,který jsem brala nějaký měsíc i před otěhotněním. Mám strach, že by miminko mohlo být nějak nemocné nebo o něco ochuzené když jsem na začátku nebrala nic. Tak bych se chtěla uklidnit, že je někdo takový kdo nebral také žádné vitamíny a má zdravého prcka

Tak to mám ten samý problém ,já jsem v 17 tt a brala jsem jen Mamavit a kyselinu listovou.Ted bych chtěla změnu a zkusit jiné vitamíny.
Dočetla jsem se na netu,že je dobré,aby ve vitamínech byly Omega3-nějaké mastné kyseliny. Tak taky ted prohledávám net co bych si koupila.
Mamavit mám ještě na týden…tak mám ještě týden čas to promyslet :D
Koukala jsem na Calibrum mami,to je od 2.trimestru a nebo od Centrum materna
Mám dilema :) napiš pro co ses rozhodla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
20.3.12 08:43
fragola píše:
Anibas55 píše:
Já nebrala právě ani tu :(
Neboj, to bude dobré, nestresuj se tím :hug: :kytka:

Hlavně se nestresovat. Všechno bude dobré. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
21.3.12 10:45

Já brala Femibion v prvním trimestru kvůli kyselině listové a teď už asi nic brát nebudu. Snažila jsem se o braní vitamínů co nejvíc přečíst a většina doktorů se shoduje na tom, že braní umělých vitaminů je zbytečné pokud má žena pestrou stravu. Naopak na to i nadávají, protože se pak rodí hrozně velké děti. Nežijeme v rozvojových zemích a pokud normálně jíme tak bysme měly mít všeho dostatek navíc, když se podíváte na doporučené dávky u některých vitamínů tak jsou na těch pilulích i často vyšší hodnoty plus k tomu připočtete co ještě do sebe dostanete normální stravou … Myslim, že je to akorát tahání peněz z lidí a nejideálnější pro to jsou dvě skupiny - důchodci a těhotný

• Citovat
  • Upravit
460
23.3.12 11:35

tak jsem si pořídila " Centrum materna s DHA" a příště asi koupím Mamavit + rybí tuk v kapslích.Prý je to samé a je to levnější podle lékárnice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.17 11:47

Jsem na úplném začátku gravidity a dneska jsem koukala na net a je nepřeberné množství vitaminů pro těhulky, ale vubec nevim, co si mám vybrat, tak se chci zeptat vás zkušenějších, co jste užívaly vy a jak jste byly spokojené? Mě se zamlouvá Femibion, Ogestan a ještě Mamavit, tak které?…Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.17 11:50

Zdravím, já jsem těhotná teprve druhý měsíc, zatim to nikdo z okolí netuší. Už od zjištění těhu jsem najela na Ogestan a jsem s nim zatim spokojená. Taky jsem to dost zkoumala, ale nakonec jsem si nechala poradit v lékárně. Bereš jen jednu tabletku denně a balení máš na měsíc. Tak zkus a uvidíš ;)

• Citovat
  • Upravit
2
10.10.17 10:25

Ahojky, já jsem začla brat už než jsem otěhotněla a ted pokračuji ve votaminech které obsahují kyselinu listovou a mají i návaznost na pokročilé těhotenství, doktorka mi je schvalila a jmenuji se femibion

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16956
10.10.17 19:32
@Anonymní píše:
Jsem na úplném začátku gravidity a dneska jsem koukala na net a je nepřeberné množství vitaminů pro těhulky, ale vubec nevim, co si mám vybrat, tak se chci zeptat vás zkušenějších, co jste užívaly vy a jak jste byly spokojené? Mě se zamlouvá Femibion, Ogestan a ještě Mamavit, tak které?…Díky

Ahoj,

v závěru je jedno jakou značku si vybereš a nebo zda vůbec budeš nějaké brát. Určitě chybu neuděláš žádnými pro těhotné. Ber kyselinu listovou a zbytek je jedno. Já třeba jen navyšovala ovoce a zeleninu, jinak nic a obě dcery jsou zdravé jak rybky a ani po porodu netrpí na nemoci tuk tuk tuk :mrgreen:

Přeji pohodové těhotenství a krásný porod :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky