Vkladní knížka - výpovědní lhůta

41882
20.6.11 13:27

vkladní knížka

Holky, potřebovala bych poradit, přítel včera dostal od rodičů už dávno zapomenutou vkladní knížku, je od České spořitelny, je 4% a má výpovědní lhůtu 12 měsíců..nevíte jak by to bylo, kdyby chtěl peníze hned? Kolik by si vzali oni? Hodila by se nám to totiž na kočárek a podobně, ale teď, ne až za rok..A ani jeden z nás tomu nerozumíme, díky za odpověď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
172
20.6.11 13:31

Když se vkladní knížka zakládala, tak byli s ní podepsány určité podmínky o výběru peněz atd. Těžko hádat jaké?!?!
Doporučuji se zeptat přímo v České spořitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
20.6.11 13:32

lyri já myslím, že dřív jak za rok to nebude :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
20.6.11 13:33

Právě to už nejspíš nikdy nikdo nenajde,..myslela jsem, že pokud je to limitováno těma 12ti měsíci, tak že to bude u všech těhle typů stejné..ale jak říkám, nevim..asi tam budeme muset zajet..jen jsem chtěla bejt připravená, co na něj vybalej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.6.11 13:33

V prvé řadě ať si přítel zajde na pobočku České spořitelny a zeptá se, jestli je knížka ještě aktivní. Jako klient České spořitelny jsem zaznamenal informaci, že platnost nějakých knížek ukončovali, ale jaké to byly, to už si nepamatuju. Po ukončení platnosti je myslím možnost vybrat peníze ještě 10 let poté, to už je jistější se zeptat tam. Jen bych obešel asi několik poboček a všude položil stejnou otázku. Mám s Českou spořitelnou zkušenost, že ne všude jsou stejně dobře informovaní. Předpoklad podrobnější informace je spíš na větších pobočkách ve větších městech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
20.6.11 13:34

toto jsem našla na stránkách ČS : Chce-li vkladatel vklad vybrat bez poplatku za nedodržení výpovědní lhůty, musí předem požadovanou část vkladu vypovědět. Vklad lze vypovědět kdykoli v maximální výši vyznačené ve vkladní knížce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
20.6.11 13:34

zanetka já si právě myslim, že možná jo, ale asi s tím, že si něco vezmou..jenže těžko říct.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
20.6.11 13:35

Typy vkladních knížek s výpovědí a jejich realizační lhůta:

s výpovědní lhůtou 1 měsíc - realizační lhůta 15 dní
s výpovědní lhůtou 3 měsíce - realizační lhůta 1 měsíc
s výpovědní lhůtou 6 měsíců - realizační lhůta 2 měsíce
s výpovědní lhůtou 12 měsíců - realizační lhůta 2 měsíce
s výpovědní lhůtou 24 měsíců - realizační lhůta 2 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
20.6.11 13:35

Jura007, no poslední zápis do knížky byl v roce 2002, tak to by jsme snad kdyžtak stihli, díky za informaci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
20.6.11 13:36

To že je výpovědní lhůta až za rok podle mě neznamená, že třeba část peněz nemohou vybrat už teď. V bance poradí co bude nejlepší.
Třeba jen část peněz vybrat, knížku si ponechat rok a pak dovybrat zbytek,až budou moct dát výpověď, aby nepřišli o podstatnou část peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
20.6.11 13:36

zanetka realizační lhůta je v tomhle případě co? Ptám se asi jako blb, ale jsem v tomhle směru neinformovaná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
20.6.11 13:39

já taky přesně nevím ale asi lhůta kdy by se to dalo nejdřív zrealizovat ten výběr, takže ne za rok ale asi za ty dva měsíce nejdřív a asi s nějakým poplatkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
20.6.11 13:41

děkuju za info, jsem zvědavá..nejlepší varianta by asi byla jak píše huhlajda.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.6.11 13:59

Pokud máte poslední zápis z r. 2002, tak by ta knížka mohla být aktivní. Ale je lepší se tam jít zeptat. Jinak peníze dostatene kdykoliv, i když není zadána výpověďní lhůta, ale s poplatkem (tuším 0,5% z vybírané částky :think: - chce to skouknout jejich sazebník) anebo tam musíte zajít a přítel dát výpověď s tím, že pak máte možnost vybrat celou částku bez jakéhokoliv poplatku.
Realizační lhůta znamená, že po dosažení datu výpovědní lhůty máte 2 měsíce na vyzvednutí peněz z VK.
snad jsem poradila a vysvětlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.6.11 14:08

No měl bych to trochu upřesnit. To info bylo v roce myslím 2008 a těch deset let bylo počítáno od toho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat