Vlastníci lesa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
eMaminka
26.8.11 21:50

vlastníci lesa

Ahojky.. pro někoho trošku úlet ale pro mě srdcová záležitost.. snad celý život si tak pomýšlím na to,že si jednou koupím les.. neláká mě zahrada,otevřená planina.. ale lesní porost,příjde mi to dokonale uklidnující.. teď se nabízí otázka jak to s tím je.. jak se o to jakožto vlastník,ale né odborník budu muset starat.. máte k tomu někdo nějakej poznatek?… Předem velký dík.. a nesmějte se mi jo :wink: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12862
26.8.11 21:54

Neblázni, do lesa choď co cizího :mrgreen: To je pořád, kdy už tohle vytěžíte a tady už musíte osázet, lidi ti kradou nejlepší stromy, odvezou ti to co sis složila u cesty, dělají si tam sklády… :twisted: Vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
26.8.11 21:58

mag ale mě nejde o fin. stránku věci ale o tu duševní :DDD sem v paneláku, topím otočením kličky, nemám ani ponětí kde se to teplo bere.. takže nějaký ukradnutý strom mě nemrzí… :DDDD

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
26.8.11 22:02
eMaminka píše:
mag ale mě nejde o fin. stránku věci ale o tu duševní :DDD sem v paneláku, topím otočením kličky, nemám ani ponětí kde se to teplo bere.. takže nějaký ukradnutý strom mě nemrzí… :DDDD

No však to je o té duševní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.8.11 22:03

Já jsem teď jeden les i s polem zdědila po tetě a ona po jejím otcovi, ostatní se toho zřekli v můj prospěch, že s tím budou jen starosti. V reálu to tak vypadá, že já jako vlastník musím podepsat smlouvu s JZD aby les a pole co k tomu patří obhospodařovala a pokud nabídnou slušnou cenu, tak jím to střelím, protože co bych s tím dělala. Navíc je tam společenství vlastníků, takže já mám asi 10 tis.m2 a pak asi dalších 20 vlastníků stejné množství. Z lesa i když je můj nedostanu ani polínko, ale pokud nebudu mít nájemníka, který se o to bude starat, tak se o to musím starat já, ale jen tak, že budu uklízet spadlé na zem nic víc, žádný strom na topení si nemůžu pokácet nebo co. Takže na les se vyprdni a choď jen do lesa a tam si mysli, že je třeba tvůj, budeš mít jen starosti a žádný užitek. Navíc třeba já co pronajmu, tak mi za rok dají třeba max. litr a to zaplatím za daň, takže s toho fakt nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.8.11 22:05

A když si v paneláku, tak raději šetři na barák se zahradou nebo si pořiďte zahrádku, udělejte si chatičku malou a tam si choďte, jako rodina relaxovat, to bude mít alespoň nějaký smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.8.11 22:12

A jestli o les tak opravdu stojíš, tak ti klidně prodám ten můj, protože já o něj moc teda nestojím, jsou s tím fakt jen starosti a problémy :wink: . Manžel letos v lednu taky jeden prodal, který zdědil po dědovi, za 7 let co jsme spolu jsem nikdy z něj nic neviděla až prachy za prodej a to taky nic moc velká sláva :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
26.8.11 22:19

tchýně vlastní lesy..
funguje to tak, že hajný obejde a označí stromy které se musí pokácet! protože jsou napadené.. nemocné… prostě špatně! a dá písemně termín do když se musí odstranit.. jinak hrozí pokuta až několik desítek tisíc.. v našich lesích moc nerostou houby… ale záleží jak jsou opečovávané..
když se vyklidí větve … tak vypadá dobře… pokud máš někoho kdo by obstaral vykácení nemocných a napadených stromů.. např. že by si vzal dřevo na topení.. za práci.. tak to nemusí být špatné!
:wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
26.8.11 22:22

já chci ale jenom kousek :DDD třeba 500m2 a nechci z toho polínka.. klidně si ho budu uklízet… 10tis.m je příšerně moc, to chápu, že jsou jen starosti.. ;)
tyjo, že vy máte v rodině takový štěstí na dědění zrovna lesů :lol:

• Citovat
  • Upravit
eMaminka
26.8.11 22:25

Macíku muj bráška je hajnej.. či co to je.. prostě tam u nás co jsme vyrůstali má nějakej ten revír a tam právě zadává tu těžbu,co s emá kácet a kolik za jak dlouhou dobu… a kam to příjde jaký stromy.. on mi to furt vypráví ale to je jednim ucham tam druhým ven, páč nic nudnějšího poslouchat než to, čemu člověk ani za mák nerozumí nejde…

no ale ptám se tu, páč říct to jemu tak si ťuká na čelo… zřejmě.. ale kdyby na to přišlo asi by mi s tim pomohl…

• Citovat
  • Upravit
22163
26.8.11 22:27

no vidíš… tak koukni někde jestli se poblíž tebe neprovádá nějaký kousek a je to! :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.8.11 22:31
eMaminka píše:
já chci ale jenom kousek :DDD třeba 500m2 a nechci z toho polínka.. klidně si ho budu uklízet… 10tis.m je příšerně moc, to chápu, že jsou jen starosti.. ;)
tyjo, že vy máte v rodině takový štěstí na dědění zrovna lesů :lol:

Manžel ten to věděli, že ho mají, ale celou dobu ho měla v nájmu nějaká firma z Hustopeč a mám takový pocit, že roční nájem dělal kole 600,– což byla cena za tu daň co se musí platit. A letos přišli s tím, že to teda koupí, tak na to kývnul. I s polem a se vším všudy dostal jen 70 tis. plus to, že zaplatili přepis a daň co by manžel měl platit.
No a to po tetě, to ani nikdo nevěděl, že něco je až se začlo řešit dědictví po ní, že neměla děti, tak si vybrala mě a sestru, jako dědičky a tam se zjistilo, když zkoumali její majetek, že zdědili po otcovi nebo dědovi pole a lesy na Zlínsku. On byl jejich otec za komun. zavřený nevím proč, ale jestli mu to teda nezabavili nebo dokonce tomu dědovi jestli to třeba za války nezabavili a tetini sourozenci dva ještě žijí a zřekli se toho,že o to nemají zájem, jsou staří a nemají nervy chodit po úřadech a vyřizovat ty blbosti okolo.
500 metrů nevím jestli seženeš, to asi těžko. Spíš bych šla do nějaké zahrádky a tam si sadila své stromky a hříbky. Nějaké místo, kde můžete třeba s rodinou grilovat nebo tak, aby jste s toho něco měli, v lese najdeš jen pijáky. Já se tam v tom našem ani nebyla ještě podívat, mám ho od července, jsem těhotná a dokud neporodím, tak tam ani nepůjdu raději. Jen musím obejít ty úřady a ani to se mi teď nechce :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
26.8.11 22:47

hele Ivko to je naprosto geniální nápad… si vysadit les sama… koukat jak mi tam ti kluci rostou… asi jo hele… by mi ještě někdo prodal nemocný stromy.. by mi popadali… jasný jak to v týhle době chodí :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74219
26.8.11 22:53

No vidíš to, si aspoň můžeš nasadit takové, které máte rádi, které se Vám líbí. Ale bacha na jehličnany, jsem k mému udivení zjistila, že i posr. jalovec, když chceš skácet, tak potřebuješ povolení :zed: a nechápu proč když to máš na své zahradě co mají ti nahoře řešit neřeší a o blbosti se zajímají :pankac:. A třeba žampiony krásně rostou i mimo klasický les, ostatní houby jsme zatím nezkoušeli sadit :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3941
26.8.11 22:55

Vlastnit les je fakt spousta starostí a nic z toho. Přítel taky zdědil kousek lesa a teď zjišťujem kdy a komu ho co nejlépe prodat. 500 m určitě neseženeš, to je menší, než parcela na dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák