Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To by byl blázen kdyby byla hypo jen na něho tak tě uvést jako spoluvlastnika. V žádosti být můžeš, ale tu vám pak nemusí schválit.
Může tě uvést jako spoluvlastníka, pokud tou nemovitostí nebude ručit.
A můžeš být v žádosti s ním. Pokud máš příjem atd. tak by ten negativní záznam nemusel znamenat až tolik. Ale to je práce pro zkušeného hypotečního poradce, který projde s vámi všechny možnosti.
@JancaS84 píše:
To by byl blázen kdyby byla hypo jen na něho tak tě uvést jako spoluvlastnika. V žádosti být můžeš, ale tu vám pak nemusí schválit.
Tak asi blázen je, když to udělat chce.
Stejně tak bych byla blázen já, platit s ním hypotéku a pak mě jen tak může kopnout do zadku. 🙃
Samozřejmě, že můžeš být spolumajitelka nemovitosti, aniž by jsi figurovala v hypotéce. Najděte si schopnýho finančního poradce. Pokud je tvoje půjčka uzavřená už delší dobu, můžeš být na hypotéce i jako spolužadatel.
@Cenarius píše:
Může tě uvést jako spoluvlastníka, pokud tou nemovitostí nebude ručit.A můžeš být v žádosti s ním. Pokud máš příjem atd. tak by ten negativní záznam nemusel znamenat až tolik. Ale to je práce pro zkušeného hypotečního poradce, který projde s vámi všechny možnosti.
Bere se v tomhle případě jako příjem i rodičovský příspěvek?
Případně, až se budu moct vymazat z registru dlužníků, je pak možné nějak dodatečně mě zapsat i do hypotéky?
A hypoteční poradce říkal, že tvůj záznam v registru je problém?
Protože hypotéka je jištěna nemovitostí, u hypotéky nějaký ten záznam není zas tak problém.
@Anonymní píše:
Bere se v tomhle případě jako příjem i rodičovský příspěvek?
Případně, až se budu moct vymazat z registru dlužníků, je pak možné nějak dodatečně mě zapsat i do hypotéky?
Z registru se nevymažeš nikdy, záznamy jsou tam stále, pouze banky sledují jen po určitou dobu do minulosti. Rodičák je příjem, jen některé banky počítají pouze omezenou částku.
@Cenarius píše:
Může tě uvést jako spoluvlastníka, pokud tou nemovitostí nebude ručit.A můžeš být v žádosti s ním. Pokud máš příjem atd. tak by ten negativní záznam nemusel znamenat až tolik. Ale to je práce pro zkušeného hypotečního poradce, který projde s vámi všechny možnosti.
Může, i když s ní bude ručit.
@Modra1 píše:
A hypoteční poradce říkal, že tvůj záznam v registru je problém?Protože hypotéka je jištěna nemovitostí, u hypotéky nějaký ten záznam není zas tak problém.
No, u hypotéky je negativní záznam sakra problém, bez ohledu na zástavu.
@Anonymní píše:
Tak asi blázen je, když to udělat chce.
Stejně tak bych byla blázen já, platit s ním hypotéku a pak mě jen tak může kopnout do zadku. 🙃
Ale furt bys měla půlku nemovitosti a mohla by ses vyprdnout na splácení
![]()
@Modra1 píše:
Může, i když s ní bude ručit.
Může, vyloučeny to není, ale banka s tím musí dát souhlas.
@Janli píše:
No, u hypotéky je negativní záznam sakra problém, bez ohledu na zástavu.
Pokud by byla jediná žadatelka, tak ano. Jinak to problém být nemusí. Z mé zkušenosti finančního poradce.
@Janli píše:
Samozřejmě, že můžeš být spolumajitelka nemovitosti, aniž by jsi figurovala v hypotéce. Najděte si schopnýho finančního poradce. Pokud je tvoje půjčka uzavřená už delší dobu, můžeš být na hypotéce i jako spolužadatel.
Už si nepamatuji, jak je to dlouho 🙈 papíry od toho se někde ztratily během předchozího stěhování a ani v emailu nic nemám 🤦♀️
@Modra1 píše:
A hypoteční poradce říkal, že tvůj záznam v registru je problém?Protože hypotéka je jištěna nemovitostí, u hypotéky nějaký ten záznam není zas tak problém.
Hypoteční poradce o tom ještě nevi. Přítel se jen ptal realitního makléře, jestli je možné uvést mě také jako vlastníka, když hypo bude jen na přítele a on řekl, že to nejde.
Ahoj.
Přítel si teď bude brát hypotéku na byt, sám na sebe. Já jsem měla v minulosti půjčku u jedné společnosti, kterou jsem ne zrovna pravidelně splacela, tudíž jsem v registru dlužníků.
Moje otázka je - může mě přítel uvést alespoň jako spoluvlastníka nemovitosti, když bude hypotéka jen na něj?
Případně je možné i přes záznam v registru dlužníků být uvedena společně s ním v žádosti o hypotéku?
Díky