Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, jste tu nektera brunetka s modryma ocima a mate dite se zelenookym blondakem? jak vypada vase ditko? Ja jsem desne zvedava, jak ta nase holka bude vypadat ![]()
Hele já si myslím, že tohle je úplně jedno, protože třeba ségra je modrooká blondýnka a naši jsou hnědoocí bruneti ![]()
Myslím, že by to bylo hádání z věštecké koule. Tchýně je zelenooká blondýna, tchán modrooký brunet, muž hnědooký brunet a jeho sestra modrooká blondýna.
Moje máma modrooká brunetka, táta zelenooký brunet, já zelené oči a skoro blonďaté vlasy.
Já mám zelené oči, muž hnědé a dítě zatím modré oči a světlé vlasy…
@Tůmička Souhlasím. Já jsem hnědooká, hnědovlasá, muž hnědovlasý, želenooký. Ani jeden z prarodičů nemá modré oči. A naše malá je modrooká blondýnka.
Může vypadat jakkoliv geny jsou nevyzpytatelné, budeš to muset vydržet
ale chápu tě, já byla taky vždycky zvědavá
Také by mě zajímalo, jak bude prcek vypadat-já bruneta se zelenohnědýma očima, přítel blonďák s krásně modrýma očima ![]()
@Lindsay15 píše:
Také by mě zajímalo, jak bude prcek vypadat-já bruneta se zelenohnědýma očima, přítel blonďák s krásně modrýma očima
Jsme stejný případ a máme modrookého blonďáčka ![]()
@Lindsay15 píše:
Také by mě zajímalo, jak bude prcek vypadat-já bruneta se zelenohnědýma očima, přítel blonďák s krásně modrýma očima
Tak to máte obráceně, než my, děti, jedna holka hnědé oči tmavé vlasy, druhá úplně blond spíš albín, zelené oči, syn blondák, ale trochu tmavší, oči asi do roka modré, pak se mu zbarvily do zelenohněda. ![]()
To je úplně jedno, dítě se milionkrát změní. My jsme oba bruneti, oči neurčitou barvu, syn se narodil tmavovlasý, tmavooký. Pak zblonďatěl tak, že se na mě špatně dívali a teď je světlej brunet se zelenýmo-hnědýma očima, což je nejspíš kombinace nás obou.
Jooo, holka, geny jsou svině
takže počítej, že pokud se třeba některá z prababiček zapomněla třeba s italem, tak se to může projevit třeba zrovna na vašem dítěti ![]()
ještě dodám, že naše dítko bylo krásné blonďaté (do 3let) + modré oči (do 7mi měsíců). Teď má vlasy sv. hnědé a oči tm. hnědé
Příspěvek upraven 21.11.12 v 14:15
Naše malá je teda po nás, ale ono ze dvou modrookých nic jiného než modré oči nebývá… a i světlé vlasy zatím má… ale když to vezmu na příkladu rodičů, tak mamka i taťka- tmavé vlasy, hnědé oči, první dvě holky modré oči, třetí kluk-hnědooký, vlasy jsme měli všichni světlejší než oni ![]()
Nase dcera je totalni mismas, mame vsichni 3 hnede vlasy, ale tatinek ma jedno modre a jedno zelene oko, ja jsem za to hnedooka a nase dcera ma obe oci hnedozelenomodre ![]()
Manžel má hnědé oči, tmavě hnedé vlasy, já zelené oči, světlé vlasy. Obě dcery mají hnědé oči po něm a světlé vlasy po mě. Z každého něco.
Já myslím, že to řešit vůbec nemusíš
Manžel je světlovlasej modrookej, já taky a máme zrzavé zelenoočko
a to ani u jednoho z nás v rodině nikdo zrzavý není ![]()