Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj děvčata, jak napovídá nadpis… Vypadávají mi vlasy extrémně rychle a hodně, jestli to půjde takhke dal příští rok jsem plešata. Vyzkoušela co se dalo ale bez náznaku zlepšení.( šampony, vodičky, masky, vitamíny atd) Jediné co mě ještě napadlo je lékař. Ale vůbec nevím kam se objednat. Poradíte? Děkuji ❤️
Mně začali velmi vydatně padat vlasy po břišní operaci. Mluvíme doslova o chomáčích vlasů na jedno přejetí dlaní.. Myslela jsem si, že budu snad plešatá.
Velmi mi pomohl šampón Alpecin (ten základní) + Alpecin Medicinal Forte (tonikum).
A to jsem toho vyzkoušela opravdu hodně ![]()
Mě začaly padat vlasy, když jsem si díky špatnému brání léků (moje blbost) rozhodila štítnou žlázu.
Nech si u praktického lékaře udělat krevní testy, jestli máš štítnou žlázu v pořádku.
I když hodnoty po půl roce na kontrole byly v pořádku, vlasy byly pořád špatné a na podzim ještě zase začaly padat. Průběžně jsem vyzkoušela nějaké přírodní vodičky, ty mi moc nepomohly. Když jsem to různě řešila, tak prý se vlasy můžou dávat dohromady 2 roky. U mě už to tak nějak bude a v pořádku je nemám. Obávám se, že už jako dřív nikdy nebudou.
Teď si dávám přípravky a šampón s chininem, tam bych řekla, že to celkem pomáhá. Používám Milvu a střídám s šampónem Klorane.
@majdulacek píše:
Mně začali velmi vydatně padat vlasy po břišní operaci. Mluvíme doslova o chomáčích vlasů na jedno přejetí dlaní.. Myslela jsem si, že budu snad plešatá.
Velmi mi pomohl šampón Alpecin (ten základní) + Alpecin Medicinal Forte (tonikum).
A to jsem toho vyzkoušela opravdu hodně
Vyzkoušeno a účinek žádný
@IvaX po milva jsem sáhla jako první, šampon, kondicionér atd… Bez viditelného zlepšení
@Loune Mno a po jaké době usuzuješ, že šampón nemá účinek? Mně říkala mamka (doktorka), že výsledky tak po 3-4 týdnech.
Pokud nejsi pár měsíců po porodu, kdy je to způsobeno hormonálně a samo se to upraví a vlasy dorostou, tak je někde něco v tvém organismu špatně (jiné hormony, nejrůznější chodoby, nedostatek nějakého prvku, extrémní stres atd). A jít za svým praktickým lékařem je nejlepší začátek, protože bez nalezení příčiny se to nedá řešit.
Pokud se vyloučí interní příčiny, tak to pak bude chtít případně kožní.
@majdulacek používala jsem Alpecin půl roku a milvu taky půl roku, do toho jsem brala vitamíny. Pak jsem ještě vyzkoušela x šamponu respektive kerastes, wella a vlasové hnojivo. Nic ani jeden vlas na víc.
@Ou
Po porodu nejsem, toto trvá už cca dva roky. Vyzkoušeno všechno možné i nemožné ( vlasy potírat medem a česnekem) - vymýt to, my trvalo dva dny
… Myslím si také že to bude něco se zdravím i když se cítím dobře a ve stresu nějak extrémně nejsem… Tak normálně… ![]()